Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Angua píše:
Ze vzduchu, ze vzduchu… Ale já zásoby mám, je odkud brátJá bych brala i slané, ale bojím se, co třeba takové brambůrky udělají s malou
Naopak, čím míň budeš jíst, tím víc se bude tělo snažit vytvářet si zásoby na špatné časy - ne, že si bude odněkud brát ![]()
A vůbec - dietologické rady z Moravy:
1. Dyž neco jíte a nikdo vás nevidí, tož to nemá žádné kalorie.
2. Dyž do seba cpeš čokoládu a chlastáš k temu slivovicu, tož tá ti ty
kalorie zruší.
3. Dyž sa postaráš, aby všecí okolo přibrali víc kilo než ty, tož budeš
najštíhlejší.
4. Dyž sa vás bude cpat víc, tož sa počítajů kalorie enom temu,kerý sní
najvíc.
5. Jídlo, co sníš v kině a nebo u televize popřípadě u počítača,
polárka, oplatky, sušenky, to sa nepočítá, protože to patří do zábavy
a né do jídla.
6. Kakao, brendy, topinky, dorty, chleba se sádlem, špek a klobásky
neobsahujů kalorie, dyž sa jijů ze zdravotních důvodů.
7. Jídlo, keré sníte, dyž vaříte, taky nemá kalorie, protože to
nejíte,ale koštujete.
8. Jídlo, keré má stejnů barvu, taky neobsahuje kalorie. Třeba sníte špenát a pistáciovů zmrzlinu, tož to je jak dybyste nesnědli nic.
9. Obezita je nemoc a tož je potřeba pořádně sa nadlábnůt, aby s ňů
tělo mohlo pořádně bojovat.
10. Ženská bez břucha je jak hrnek bez ucha. A ženská bez řiti je jak
váza bez kvítí.
No to kdyby platilo, tak jsem Twiggy ![]()
To já né že bych nejedla. Jím tak jako normálně, na provoz těla a na to mléko, že by si tělo bralo ze zásob, které si beztak udělalo kvůli kojení
A ne že bude chtít ještě další příjem
Moje tělo rozhodně nemá důvod si něco ukládat ze strachu kvůli horším časům ![]()
taky mám při kojení větší chuť na sladké než před těhotenstvím…teď musím mít něco každý den… milu, sojový kmen, sušenky…pořád něco cpu
ale váha se drží spíš níž než před těho tak je to v pohodě…horší to bude až přestanu kojit a chutě mi zůstanou ![]()
a taky skoro pořád peču abych měla sladké k snídani
a zrovna se mi k obědu peče žemlovka ![]()
Tak já se přiznám, že „žeru“ čím dál víc, co malá roste a spotřebuje víc a víc mléka. Ale hlavu z toho nedělám, mám ještě o 2kg víc než před porodem, ale připadám si, že spíš hubnu ikdyž pořád jím. Je to normální, prostě živíš nejen sebe ale i mimčo.
LenMi píše: Česnekové brambůrky opravdu nejsou to pravé ořechové.
Ty budou totiž to pravé česnekové a pravé bramborové ![]()
mám chlapečka - 4,5 měs, a jsme nenažraní oba - já mám po porodu stále 7 kilo nahoře, kojím někdy co 2 hodiny a dolů to nejde, kalhoty z původních dopnu jen jedny a přes hrudník ani ťuk, aspoň jsem musela koupit pár tričk:o)))takže jsem si udělala radost..
no a mám stavy, kdy si říkám , že to už nebudu nikdy já a pak stavy , kdy si bezuzdně dopřávám, na co mám chuť a kašlu na to…taková kojící bulimie…a černé svědomí? to máme někdy všecky, ale miminko to vynahrazuje, což? ![]()
Já taky ujížděla na sladkém …a strašně mě chutnal Gravimilk , který bych do sebe mohla lít litry
…naštěstí jsem nenabírala ![]()
Ty mě tak neberou, ale minulý týden měli bohužel v akci Studentskou pečeť ![]()
mnam mnam…a hlavně pokud je v bílé čokoládě ![]()
Angua píše:
Ty mě tak neberou, ale minulý týden měli bohužel v akci Studentskou pečeť
Ahoj díky zakladatelce za toto téma. Budeme mít 9měsíců a stále kojím. Miluji sladké a musela jsem vám napsat co se stalo nám, cca 3 měsíce zpět měla malá urputnou vyrážku a z čeho že jí měla z čokolády. Tabulka čokolády 3× v týdnu se jí nelíbila. Takže pro mě ponaučení a tabu, takže vám ji do konce kojení závidím
. Jinak přeji krásný večer
Ahojky,toto je přesně můj případ. Malej má 3 měsíce a já jan kojím.
Příjde mi, že co sním, to malej vytahá. takže se nemůžu doslova dožrat.
Navíc nemůžu teké žádnou čokoládu, mléčné věci a nic keselého. Hned se mu
udělá vyrážka
Takže je to hrozný,když mě chytne mlsná ![]()