Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj prosim o dalsi radu mam tyden stary miminko a kojime a dokrmujeme trapi nas tezke dychani az narikani po jidle a strasne dlouho ji trva nez si odrihne je cela nespokojena je to normalni? Poradte uz si nevime rady
nejí moc, není překrmená? vypadá to jako že je přejezená, jak se moje dítě přejí, vážím, takže vím, přesně, že dala třeba o dvacku víc, tak je jí těžko, těžko dýchá, jako já, když se hodně přejím. Spočítej frekvenci dechů, normální frekvence je 40-50 nádechů za minutu. A to odříhnutí, každé dítě je jiné, moje první neodříhlo vůbec, nikdy, Kamka někdy odříhne hned, někdy nosím na rameni, někdy až když jí položím na bříško, někdy vůbec. N8š doktor říkal, že se mají 10 minut po jídle držte ve vzpřímené poloze, já ji položím zádíškama na hrudník a držím pod zadečkem, nožičky volně, že prý se jim pak to mlíčko tolik nevrací a když do té doby neodříhne, tak smůla a mám to nechat.
A kolik by mela vypit ja ji nevazim. Nakojim ji a kdyz place,tak ji jeste dam bebu. moc dekuji
Je malinká, měla by pít kolem 80ml, proč dáváš bebu? Máš pocit, že máš mílo mlíka? Tohle dělal synovec, napil se z prsu, byl tam 5minut u jednoho a 5 minut u druhého, pak dvě hodiny řval a řval a řval, dýchal z těžka, kroutil se, sestřenka mu dávala ještě z flašky, on se ještě napil, ale stejně řval, koupili jsme váhu a zjistili, že on z toho prsu za těch 2×5 minut vytáhl 120ml, takže byl přejedný a kroutil se, protože ho bolelo bříško z přejezení a ona ho ještě dorazila z flašky. netvrdím, že je to váš případ, ale vypadá to stejně. Jak víš, že máš málo z toho prsa? Oni si vezmou i to umělé, oni neví, že mají dost.
holky,
naše Adél taky funí po jídle.. míma nemají ještě zkoordinované sání-polykání-dýchání.. čím víc hltá, tím víc pak nestíhá dýchat a pak v tom má guláš..