Kojení a plačtivé miminko – může za to kouření v těhotenství?

23
25.10.25 22:19

Kojení a pláčtivá týdenní holčička

Ahoj maminky. Sestra má novorozenou holčičku. Celé těhotenství kouřila ( říkala jsem ji ať přestane jinak ji bude malá pořád plakat ) a tak to je 🤦🏽‍♀️ nevim jestli je problém v kouření nebo kojeni protože když ji nakojí tak i tak ji pořád pláče. Nemůže to být tím že nemá třeba dostatek mléka? A když přestane kouřit srovná se to nějak? Sestra už neví je z toho na dně a neví co dělat
A ještě sestra ji v porodnici řekla ať si de zapálit ze malá ma na to chut proto ji pořád pláče tak ja nevim teda jak to je 😀 😀 děkuji za jakoukoliv odpověď 🙏

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
6626
25.10.25 22:45

Dítě má absťák. Tvoje drahá a úplně blbá sestra by okamžitě měla přestat kojit, takhle do toho mimina pořád cpe nikotin, což he nervový jed. A až bude dítě na UM, tak si ještě vyžere pár pekelných týdnů než ten absťák přejde. Chudák mimino.

• načítám...
2681
25.10.25 22:45

No nevim teda, jak tva sestra moc kourila, ale kamaradky si taky sem dala cigaretu a jejich chlapecek byl a je naprostý pohodar…ale nekde jsem cetla, ze kdyz matka kouří v tehotenstvi zaděláva miminku na abstak, ale co je na tom pravdy těžko rict

• načítám...
76332
25.10.25 22:52
@Dn0712 píše: Více

tak to je pravda určitě, děti feťaček také po narození prodělávají ošklivý absťák

• načítám...
23
25.10.25 22:58

@Janli každý říká něco jinyho 😀 to “ blbá “ ste si mohla vynechat 🙂 zapomněla jsem dodat ze sestra uz dneska nemela ani jednu cigaretu. Ale i tak ji pořád pláče, prý to jeste zkusí vydržet kdyz se to nezlepší přejde na um, a mimi urcite neni chudák dítě 😊 kdyby jste vedela jak na tom sestra je tak by jste psala jinak. Mozna je to u tim ze se pri kojeni stresuje kdyz jim to nejde.

• načítám...
23
25.10.25 23:02

@Dn0712 myslím že mate pravdu. Kdyz přestává kouřit zlepší se to nějak? Sestra to kojeni jen tak nechce vzdát ale kdyz vidí malou porad tak plakat 🥹…

• načítám...
68930
25.10.25 23:10

Pláčou i děti nekuřaček, pláčou i děti na UM. Kdyby existoval nějak univerzální návod na neuplakané děti, matky by za to platily milióny. Že je ale kouření extra špatné v thotenství i při kojení, asi netřeba polemizovat. Furt jsem přesvědčená, že uplakané dítě kuřačky je na tom hůř než uplakané dítě nekuřačky. Ale teda odvykání kouření s týdenním ubrečeným miminem a bojem s kojením k tomu, to je hodně blbá kombinace. Škoda, že tu poslední cigaretu netípla s pozitivním testem.

• načítám...
76332
25.10.25 23:20
@Natt01.7 píše: Více

proč nepřestala kouřit hned v těhotenství?
děti kuřaček jsou menší, více nemocné a bohužel i hloupější, také mají často různé poruchy jako např. ADHD

• načítám...
TRG
5395
25.10.25 23:25

Sestra v porodnici řekla sestře novopečené matce, ať si zapálí, protože viděla miminko u kterého se projevovaly abstinenční příznaky. Říkat si může kdo chce co chce, ale tohle je smutná realita; má to i jméno: abstinenční syndrom novorozence.

Abstinenční příznaky odeznívají týdny až měsíce. Když si sestra nedá jednu cigaretu, tak to určitě nepomůže. Nepomůže ani když nebude kouřit týden. Sarkasmus: ať naopak začne kouřit víc, pokud se miminko uklidní, tak je to jasné.

V tomhle věku se chodí „pořád“ k pediatrovi. S tím by to měla sestra primárně řešit. Protože ten primárně bude schopný poznat, co se děje. Může to být „jen“ to kouření a může to být (i) spoustu, ale fakt spoustu jiných věcí.

• načítám...
TRG
5395
25.10.25 23:26

Musí přestat kouřit úplně. :?
https://www.stop-koureni.cz/…-tehotenstvi

• načítám...
23
25.10.25 23:26

@ugluk to mate pravdu ja když zjistila ze jsem těhotna přestala jsem kouřit a teda malá byla uplne v pohode ani jsem nevedela ze ji u sebe mam jak byla klidna 🙏. Dávám vam za pravdu i ja jsem ji to rikala ze by mela přestat no takhle to dopadlo.. jen se ptám na to kdyz ted teda přestává kouřit jestli se to nějak zlepši?? Jestli
Malou teda ten “ Absťák “ přejde 😀

• načítám...
552
25.10.25 23:32

@Natt01.7 Zrovna před pár dny jsem četla příspěvek, kde se doporučovalo, aby matka kuřačka kojila, že pro to dítě ke tato varianta do budoucna mnohem lepší, než dítě kuřačky na umělém mléce, že benefity mateřského mléka opravdu dlouhodobě převažují a přispívají k lepší imunitě, zkusím vložit odkaz, týká se to příspěvku na Instagramu od laktační poradkyně, tak na to zkus mrknout a hlavně zkus sestru podpořit, ono to novorozené dítě by pravděpodobně plakalo tak jako tak, tak bych do ní nehučela, čím má a nemá krmit. Ať si zkusí sehnat laktační poradkyni a s ní to může probrat, vyladit techniku kojení apod. Myslím, že krátce po porodu si zaslouží podporu, hormony má v háji a i pro to miminko bude lepší, když bude mít mámu v pohodě, všechno se postupně vyladí.
 https://www.instagram.com/p/DQCBIndDNyG/?…

• načítám...
76332
25.10.25 23:34

vždyť ti to píše @TRG, sestra musí přesstat kouřit úplně a dítě může mít problémy ještě několik měsíců

• načítám...
23
25.10.25 23:39

@stinga tak já už nevím jak to je 😀 píšu ze kazdy říká něco jinyho tak cemu mam věřit? Nechám to na sestře ona ví nejlep co je pro její malou nejlepší

• načítám...
76332
25.10.25 23:41

kdo ti říká něco jiného? všechny ti říkáme, že sestra musí přestat kouřit úplně, ale beztak ještě miminko může mít problémy - prostě je to dlouhodobé, dlouhodobě dítě poškozovala, dlouho bude trvat, než se dítě uzdraví, a už mu beztak zničila mozkové buňky, takže dítě může mít pak velké problémy s chováním nebo s učením

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová