Kojení a plačtivé miminko – může za to kouření v těhotenství?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
TRG
5476
25.10.25 23:41

Jen jestli hlavní problémy dnešního dne nebudou nakonec podzimní prázdniny, jak to tak čtu… :mrgreen:

• načítám...
23
25.10.25 23:42

@TRG přečetla jsem si článek a teda.. sestra nebyla silná kuřačka brala ohledy na to že nosí v sobě dítě. Tak těch 5 cigaret denně mela. Kdyby byla silná kuřačka tak za den vyhulí celou krabičku cigaret

• načítám...
23
25.10.25 23:45

@stinga přečtete si to prosím @Marlovee co psala tady paní.

• načítám...
76904
25.10.25 23:45
@Natt01.7 píše: Více
:mrgreen: no tak dovol abych se zasmála, 5 cigaret denně na vyvíjející se embryjko je šílená dávka,
začínám si myslet, že jsi troll pro rozvášnění diskuse
  • načítám...
76904
25.10.25 23:47

@Marlovee je někdo z kojící ligy

• načítám...
69018
25.10.25 23:54

Jojo, sestra ví, co je pro její dítě nejlepší, navíc měla „jen“ pět cigaret denně, tak to jo, to už zcela mění situaci :pocitac: Hele, my tady nikdo nemáme křišťálovou kouli, abychom s jistotou napsali, že přestane kouřit a všecko se zázrakem zlepší. Možná ne a možná až za dlouho. Ale že s přestáním kouření udělá pro dítě jenom a jenom dobře, to ti tady podepíšeme všichni.
Já teda, ač jsem hodně zastáncem kojení, občas nevydýchávám takovou tu mamila sektu, která tvrdí, že ať člověk dělá, co dělá, vždycky je nejlepší při tom kojit. Když si vzpomenu, jak můj doktor pečlivě nastavoval léčbu, abych mohla kojit a brala u toho bezpečné léky, no a pak se na tomhle zdroji dočtu, že jsem mohla brát ty původní a kojit u toho, sice nejsou při kojení schválené a ověřené, ale prostě kojení je i tak benefit a směle do toho :roll:

• načítám...
553
26.10.25 00:13

@Natt01.7 I takové množství se může (nemusí) projevit na vývoji plodu, ale už se stalo, proto bych neřešila těhotenství, ale co může pro to dítě udělat teď. A ať hledá informace jinde, než na Emiminu, protože jediné, co mě tu v poslední době nutí reagovat je to, že jsou tu často ženy, co nemají aktuální informace, jsou to matky, které se zapojují do debat o kojení, aniž by o tom něco věděly, ono i v porodnici se často rodičce dostane poškozujících rad a mě štve, že se pak hodí do kopru něco, co miminku nejvíce prospívá, jenže někdo pořád nechápe, že to není názor, ale fakt, že mateřské mléko bude vždycky lepší, než UM. (Ale je spousta faktorů, to by bylo na dlouho, sama mám dost různých zkušeností, jsou situace, kdy se kojit nedaří, nebo maminka nechce, kojení není povinnost…)
A než se tu do mě někdo ublíženě pustí, že jsem posedlá kojomatka, tak ne, taky jsem dítě krmila UM.
Proto mi přijde nejvhodnější oslovit poradkyni, mají znalosti, zkušenosti a na míru tvé sestře poradí lépe, než my tady, byť to s dobrým úmyslem zkoušíme všechny :D

• načítám...
9166
26.10.25 00:16

Já myslím, že není v pohodě ani jedna. Pokud se sestra nedá do kupy, dítě vše z mámy vycítí a bude nevrlé… Ať častěji přikládá, s malou sem tam lehne, hodně pije tekutiny, polévky, nic nenadymaveho a přinejhorším prikrmit…

• načítám...
Anonymní
26.10.25 04:12

A až se bude špatně učit, ať se sestra nediví :potlesk: :potlesk: :potlesk: takových dětí mám za sebou za dvacetiletou praxi ve školství tuny a ne, není to dobré. :pankac:

• Upravit
4095
26.10.25 06:23

Hele, tady se fakt musim zastat @Janli, tvoje sestra je blba. Ja jako aktualne tehotna a byvala kuracka, bych ji oznacila jeste hur.

• načítám...
1063
26.10.25 06:33

Me je ty maly fakt lito.
Narodit se nekomu, komu je zdravi ditete u zadku je fakt na prd start.

• načítám...
9293
26.10.25 06:36

Nechápu proč sestra kojí :roll: dejte tomu malému chudákovi UM a sestra ať kouří vesele dál. Bude klidnější dítě i sestra.

• načítám...
33784
26.10.25 07:01

Ach jo, atˇtvoje úplně blbá sestra přestane kojit a dává té malé UM, to je padlá na hlavu nebo co? Celé těhotenství dítě udila, a teď jí to cpe i v mléku? Některé ženy by fakt děti mít neměly a tvoje sestra k nim patří :zed:

• načítám...
33784
26.10.25 07:03
@Andul.weber píše: Více

A ještě jí je k smíchu, že sestra v porodnici poslala matku kouřit, protože dítě na to má chutˇ 8o

• načítám...
33784
26.10.25 07:04

Tak to nechci vidět, jak by vypadalo kdyby ty ohledy nebrala…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová