Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nemam primou zkusenost, jen jsem cetla chytrej clanek v casaku
udajne kdyz budes novorozene kojit jen z jednoho prsa a starsi ditko s druhyho, telo to pochopi a tvori mlicko odlisne pro kazde z deti
me to uplne fascinovalo tenkrat, tak zdovolenim pockam s tebou na holky co maji primou zkusenost ![]()
Moje zkušenost je taková, že se mi ve 3.mesici těhotenství udělalo mlezivo a dcera se odstavila ![]()
Mlezivo se vytvoří. Já kojila tandem čtyři měsíce… tělo se nastaví na nové miminko…porodem se všechno spustí…já měla pocit že se znovu rozkojuji.. přitom mi praskla voda zrovna když jsem kojila staršího ![]()
Kolem 32. tt se udajne prestava tvorit mleko pro starsi a zacne se chystat mlezivo pro novorozene. Nektere deti se v tuhle fazi odstavi (jako treba moje dcera a to byla sileny prsomil. Ze dne na den konec). Jine jeste dudlaji naprazdno. Prsa jsou velmi dobre vytvorena, mleko se upravuje presne na pozadavky kojeneho ditete. Jsou k tomu uzpusobeny receptory na bradavce, ktere analyzuji slozeni slin. Takze muzes stridat starsi i novorozence a vzdycky dostanou presne to, co potrebuji (ale ja jsem fakt rada, ze se dcera odstavila sama a nebudu kojit tandem
).
Znam holky, ktere kojily starsi i mladsi ditka zaroven a spurty byly tak jako tak. Spurt ma i dite na UM ![]()
Známá kojila 2rokem když ji Dr řekl na konci 2trim že má maleho odstavit uz
prý to může vyvolat porod či co ![]()
Moc děkuji, hodně mě tohle zajímalo a je to fakt fascinující, jak to dokonale funguje ☺
Mám přímou zkusenost. Mleko se prizpusobuje miminku,je mlezivo,prsa se po porodu nalevaji,vsechno je tak,jako by bylo jen miminko. Zmena mléka jde poznat i na stolici staršího dítěte.
@Jana206 píše:
Mám přímou zkusenost. Mleko se prizpusobuje miminku,je mlezivo,prsa se po porodu nalevaji,vsechno je tak,jako by bylo jen miminko. Zmena mléka jde poznat i na stolici staršího dítěte.
No jo na to jsem úplně zapomněla, staršího to mléko trochu prohánělo…