Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hezký den, chtěla bych se zeptat… Dcerce jsou 2 měsíce. Zatím plně kojím, ale nevím zda má dost, zda by si ještě nedala. V noci nakojím 130 - 150ml ale přes den dopoledne cca 90ml a k večeru už jen 70ml. Za týden přiber nějakých cca 150ml. Myslíte, že ji to stačí, je dost uplakaná a nevím zda je to nedostatkem mléka (nechci ji zbytečně rvát UM) nebo zda problém hledat jinde…
Pokud má malá dost počůraných plen a přibírá, má dost.
A přestaň ji vážit, nebo se z toho zblázníš.
Jestli přibývá, přestaň hlavně mėřit kolik vypije, nebo se z toho zblázníš. Kojíš a vážíš, nebo jak to měříš?
Přece když se kojí, tak nikdo neví, kolik si dítě vzalo ![]()
@lucie.kosar dite jsem zvazila jen jednou v porodnici podle instrukci pediatra. Mliko jsem davala podle potreby. ma dost pokud na kontrolach pribira. vazit kazdy napiti by mi jeblo
Hlavně pořád nevaž. Akorát tě to vystresuje. Pokud přibírá a má 6-8 počítaných plin denně, tam ji to stačí. Existuje milion jinýho důvodu, proč řve.
Priroda je mocna. Miminko moc dobre vi, co dela, a kolik si ma vzit. Navic nocni mlicko je trosku jine, pokud vim. A zahod vahu, pribira krasne. ![]()
Vykasli se na vazeni, akorat te to stresuje.
Pije krasne.
Jestli ma dost pocuranych plen, efektivne saje a nejde s vahou dolu, tak je to ok.