Kojení s malými prsy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.15 15:49

Kojení s malými prsy

Dobrý den, najde se tu maminka která má malé prsa A a kojí. Ráda bych požádala o typy, rady jak kojíte (polohy, pomůcky). Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
895
23.6.15 15:56

Ahoj, ja kojim bud vleze nebo normalne vsede a mam ho v naruci. Nemam s tim problem. Obcas pouzivam i kojici polstar. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.6.15 15:57

Podle me neni kojeni o velikosti prsou. Kazda maminka si najde polohu co ji a miminku vyhovuje. Ja mam mala prsa a kojila jsem v pohode do 15 mesicu maleho. Pak jsem ho musela odstavit, protoze jsme se stehovali a on sel na 5 dni k babicce.
Do pul roku jsme kojila s pomoci kojiciho polstare, bylo to fajn. Pak uz byl vetsi a spis z pohodlnosti jsem kojila v leze, i pres den. Nevim, zda to zalezelo na velikosti, ale kojila jsme vzdy z obou prsou, pri kazdem kojeni.
Ale jak jsem psala, urcite si to vychytate :) Akorat se pripravte na to, ze po odstaveni budou prsa jeste mensi. Vubec bych nemuslea nosit podprsenku, spis ji nosim abych tam vubec neco mela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
23.6.15 15:59

Kojila jsem úplně bez problémů, se sestřičkou v porodnici jsme zvolily polohu „tanečník“ (najdi si fotku na kojeni.net). Není to o velikosti prsou, resp. naopak, moc veliká můžou dítě dusit, u malých problém není, je to o dvorci, bradavce a v neposlední řadě šikovnosti dítěte (moje první se nechytlo, prostě nemělo zájem se kojit, tak se nekojilo, druhé naopak). Kojila jsem 15 měsíců, dva už nekojím a prsa se vrátila do velikosti a celkem i tvaru jako předtím…tohle je taky dost indivindi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
23.6.15 16:07

Já mám malá prsa nula nula nic a odkojila jsem tři děti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.15 16:12

S velikosti asi tak minus dvojky :mrgreen: v pohodě. O velikosti to fakt není, spis o klidu a technice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.15 16:20

Vím že schopnost kojit o velikosti prsou není ale ptám se právě na tu techniku. Polohy, pomůcky.

• Citovat
  • Upravit
1589
23.6.15 16:26

No já jsem kojila úplně normálně, bez pomůcek. Prsa se mi trochu zvětšila, takže to nebyl žádný hendikep. Teď už se teda zase scvrkla do původních nulek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
23.6.15 16:43

Já mám normálně A a kojení v pohodě a ani jsem skoro žádné pomůcky nepotřebovala, měla jsem teda kojící polštář, ale dá se to zvládnout bez nebo s normálním polstarem nebo polštářkem 40×40 cm, kojila jsem normálně v náručí nebo v leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
23.6.15 17:06

Také mám malá prsa, v porodnici mi „hodná“ sestra řekla, jak s tímhle chci kojit a světe div se, kojila jsem dvě děti do 1,5-2 let. O velikosti to není. Mě nejvíce vyhovovala poloha v sedě a případně v noci v leže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
23.6.15 17:11

Já kojila úplně normálně, v sedě nebo v leže, žádné pomůcky jsem nepotřebovala, dceru jsem kojila 2,5 roku, syna jen půl roku, sám se odstavil :)

• Citovat
  • Upravit
3170
23.6.15 17:19

Mně teda nevyhovovala poloha vleže, bylo to pro mě i pro miminko nepohodlné. To prso prostě nedosáhlo, když jsem chtěla ležet pohodlně :) Kojila jsem v sedě, ze začátku mi nejvíce vyhovovala fotbalová poloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.6.15 17:57
@Anonymní píše:
Dobrý den, najde se tu maminka která má malé prsa A a kojí. Ráda bych požádala o typy, rady jak kojíte (polohy, pomůcky). Děkuji

Kojila jsem uplne normlalne. Ze zacatku jsem ho mela llasicky na ruce. Pozdeji se mi lip kojilo kdyz hajal na zadech a je k nemu oprela o loket. Zadne pomucky jsem nepotřebovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
23.6.15 18:04
@kerrankin píše:
Kojila jsem většinou v sedě - klasicky a na „fotbalistu“, používala jsem hodně polštářů, aby mimino bylo ve výšce prsa a nemusela jsem ho držet (jsem docela vysoká, takže to byla slušná hromada). Jediné, co podle mě s malýma prsama nejde praktikovat, je takové to že mimino spí s tebou v posteli, „dáš mu prso“ v polospánku a spíš dál… Nebo že si ho prý „najde samo“. Možná s lupou :mrgreen:

Napsala bych za sebe úplně to samé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.6.15 18:05

Taky se mi blbě kojilo vleže, prso nedosáhlo až k miminu :lol:

Takže nejčastěji vsedě, klasicky, hlavičku na ruce v ohbí lokte. Žádné pomůcky, nic.
Za plného kojení jsem teda nosila i D košíčky :|, teď už zas pěkně A-B, podle střihu. Říkám jim pytlíčky od čaje :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová