Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, ja kojim bud vleze nebo normalne vsede a mam ho v naruci. Nemam s tim problem. Obcas pouzivam i kojici polstar. ![]()
Podle me neni kojeni o velikosti prsou. Kazda maminka si najde polohu co ji a miminku vyhovuje. Ja mam mala prsa a kojila jsem v pohode do 15 mesicu maleho. Pak jsem ho musela odstavit, protoze jsme se stehovali a on sel na 5 dni k babicce.
Do pul roku jsme kojila s pomoci kojiciho polstare, bylo to fajn. Pak uz byl vetsi a spis z pohodlnosti jsem kojila v leze, i pres den. Nevim, zda to zalezelo na velikosti, ale kojila jsme vzdy z obou prsou, pri kazdem kojeni.
Ale jak jsem psala, urcite si to vychytate
Akorat se pripravte na to, ze po odstaveni budou prsa jeste mensi. Vubec bych nemuslea nosit podprsenku, spis ji nosim abych tam vubec neco mela ![]()
Kojila jsem úplně bez problémů, se sestřičkou v porodnici jsme zvolily polohu „tanečník“ (najdi si fotku na kojeni.net). Není to o velikosti prsou, resp. naopak, moc veliká můžou dítě dusit, u malých problém není, je to o dvorci, bradavce a v neposlední řadě šikovnosti dítěte (moje první se nechytlo, prostě nemělo zájem se kojit, tak se nekojilo, druhé naopak). Kojila jsem 15 měsíců, dva už nekojím a prsa se vrátila do velikosti a celkem i tvaru jako předtím…tohle je taky dost indivindi.
S velikosti asi tak minus dvojky
v pohodě. O velikosti to fakt není, spis o klidu a technice.
Vím že schopnost kojit o velikosti prsou není ale ptám se právě na tu techniku. Polohy, pomůcky.
No já jsem kojila úplně normálně, bez pomůcek. Prsa se mi trochu zvětšila, takže to nebyl žádný hendikep. Teď už se teda zase scvrkla do původních nulek. ![]()
Já mám normálně A a kojení v pohodě a ani jsem skoro žádné pomůcky nepotřebovala, měla jsem teda kojící polštář, ale dá se to zvládnout bez nebo s normálním polstarem nebo polštářkem 40×40 cm, kojila jsem normálně v náručí nebo v leze.
Také mám malá prsa, v porodnici mi „hodná“ sestra řekla, jak s tímhle chci kojit a světe div se, kojila jsem dvě děti do 1,5-2 let. O velikosti to není. Mě nejvíce vyhovovala poloha v sedě a případně v noci v leže.
Já kojila úplně normálně, v sedě nebo v leže, žádné pomůcky jsem nepotřebovala, dceru jsem kojila 2,5 roku, syna jen půl roku, sám se odstavil ![]()
Mně teda nevyhovovala poloha vleže, bylo to pro mě i pro miminko nepohodlné. To prso prostě nedosáhlo, když jsem chtěla ležet pohodlně
Kojila jsem v sedě, ze začátku mi nejvíce vyhovovala fotbalová poloha.
@Anonymní píše:
Dobrý den, najde se tu maminka která má malé prsa A a kojí. Ráda bych požádala o typy, rady jak kojíte (polohy, pomůcky). Děkuji
Kojila jsem uplne normlalne. Ze zacatku jsem ho mela llasicky na ruce. Pozdeji se mi lip kojilo kdyz hajal na zadech a je k nemu oprela o loket. Zadne pomucky jsem nepotřebovala
@kerrankin píše:
Kojila jsem většinou v sedě - klasicky a na „fotbalistu“, používala jsem hodně polštářů, aby mimino bylo ve výšce prsa a nemusela jsem ho držet (jsem docela vysoká, takže to byla slušná hromada). Jediné, co podle mě s malýma prsama nejde praktikovat, je takové to že mimino spí s tebou v posteli, „dáš mu prso“ v polospánku a spíš dál… Nebo že si ho prý „najde samo“. Možná s lupou
Napsala bych za sebe úplně to samé ![]()
Taky se mi blbě kojilo vleže, prso nedosáhlo až k miminu ![]()
Takže nejčastěji vsedě, klasicky, hlavičku na ruce v ohbí lokte. Žádné pomůcky, nic.
Za plného kojení jsem teda nosila i D košíčky
, teď už zas pěkně A-B, podle střihu. Říkám jim pytlíčky od čaje
![]()
Dobrý den, najde se tu maminka která má malé prsa A a kojí. Ráda bych požádala o typy, rady jak kojíte (polohy, pomůcky). Děkuji