Kojení s piercingem bradavek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
24.10.13 10:44

kojeni s piercingem bradavek

Ahoj:-) Maminky chci se zeptat, mate nekdo zkusenosti s piercingem v bradavce a kojenim? Nebo nesetkaly jste se s tim u kamaradek? Je to takovy hloupy pozustatek meho divokeho dospivani. Jsem teprve snazilka, ale vim, ze mi vpich nezaroste i kdybych ho vyndala treba pred pul rokem. Hoji se to dlouho a spatne. Je mi jasne ze se sperk bude muset vyndavat a vse desinfikovat.. Brr.. Nejdriv se ptam tady, abych pak nebyla u doktora jak Alenka v risi divu…;-) dekuji za reakce:-) hezky den :kytka: A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
24.10.13 10:54

Rada odbornika:
Kojení a piercing
Jestliže plánujete v budoucnu mít dítě a kojit ho, určitě by vás mělo zajímat, jak to bude s vaším piercingem bradavek. Propíchnuté bradavky nepředstavují při kojení žádný problém, dokonce piercing může zvýšit tok mléka (tok, nikoli produkci) a usnadnit tak kojení. I když některé matky si nechávají šperk v bradavce i při kojení, odborníci to příliš nedoporučují. Šperk totiž může být zdrojem bakterií, které se přes šperk dostanou do úst dítěte.
Pokud si odstraníte šperk z bradavky po celé období, kdy kojíte, je pravděpodobné, že vpich zaroste a budete si jej muset obnovit. Jestliže ho budete vyjímat pouze na jednotlivá kojení, se zarůstáním nebudete mít problém. Nicméně neustálé odstraňování a znovu nasazování šperku může mít za následek rozbolavění bradavky a další komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.10.13 11:06

:palec: Dekuji, nicmene pochybuju, ze odbornik, mel nekdy propichlou bradavku :think: :mrgreen: Kdyz jsem tenkrat vyndala tu jednu, neustale z toho tekl maz (coz je normalni pri hojeni) a neumim si predstavit, ze by se to miminku melo dostat do pusy. Doufala jsem, ze se preci jen najde nekdo se zkusenosti. Snad budu mit stesti;-) ale dekuju za prispevek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
24.10.13 11:09

Proč si to už nevytáhneš, nic proti, ale zrovna tento pearcing nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.10.13 11:17

To uz jsem vysvetlovala. Hoji se to strasne dlouho a pri hojeni se tvori maz, coz mi neprijde jako vhodny doplnek stravy pro dite… :poblion: Ptala jsem se na zkusenosti - diky za pochopeni…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
24.10.13 11:21

Kamarádka měla - vyndala si ho hned, jak otěhotněla. Ale ona ho v té době ani nesnesla, jak jí rostla prsa, tak s ním měla problémy. A teda tuším, že jí i ta dírka zarostla, protože ho tam už nevrátila. A nevím, čím to je, ale vůbec v těhotenství a i po porodu mi tyhle „dírky“ zarůstaly bleskově. Před porodem jsem si vyndala piercing zpod rtu a dírka byla pryč, než jsem se vrátila z porodnice, to samé nos o něco později. Tak už aspoň vypadám jako spořádaná matka a učitelka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MedunkaJana
24.10.13 11:22

@Alll Pises, ze jsi snazilka, myslis si ze se ti to nezahoji do 9 mesicu nez by jsi mela mimčo?
Pokud se snažíte o mimčo asi by to vytáhla už teď ať to má čas se zahojit :mavam:
Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
1723
24.10.13 11:25

Nic mi do toho není, ale pokud jsi teprve snažilka tak máš na hojení minimálně 9 měsíců, což je dost dlouho na to aby se to zahojilo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.10.13 11:29

Ahoj, radím vytáhnout teď, desinfikovat a ať to zaroste do doby než budeš kojit. Můžeš mít problémy s kojením (intervence-zásah do prsa), ale nemusíš. Máš propíchlé obě bradavky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.10.13 11:31

Neni - mela jsem pichle obe a tu jednu jsem vyndala, protoze byla pichla lehce nakrivo - esteticky mi to vadilo a chela jsem si ji po zahojeni nechat pichnout znova. Hojilo se to neco pres rok a pul a pak uz jsem mela nastesti alespon tro hu rozumu a pichnout jsem si to uz nenechala. Kdybych s tim hojenim nemela takhle. spatnou zkusenost, tak to z fleku vyndam, ale rikam si co pak bude lepsi pro budouci mimco… :oops: no jo, nemohla jsem se jako pubertacka nechat treba tetovat, ja musela udelat tohle.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.10.13 11:33

@MedunkaJana Dekuju:-) no z predchozi zkusenosti si myslim, ze se to nezahoji tak rychle:-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13740
24.10.13 11:38

Stejně bych si to radši vytáhla teď, můžeš zkusit něco na lepší hojení - hemagel, levanduli, vitamíny… Protože pak při kojení si to pořád vyndavat a dávat zpátky… To by se mi nechtělo. Pokud se teprv snažíte, tak nevíš, jak dlouho to ještě potrvá, takže času podle mně dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.10.13 11:39
@Alll píše:
Neni - mela jsem pichle obe a tu jednu jsem vyndala, protoze byla pichla lehce nakrivo - esteticky mi to vadilo a chela jsem si ji po zahojeni nechat pichnout znova. Hojilo se to neco pres rok a pul a pak uz jsem mela nastesti alespon tro hu rozumu a pichnout jsem si to uz nenechala. Kdybych s tim hojenim nemela takhle. spatnou zkusenost, tak to z fleku vyndam, ale rikam si co pak bude lepsi pro budouci mimco… :oops: no jo, nemohla jsem se jako pubertacka nechat treba tetovat, ja musela udelat tohle.. :zed:

Můj názor - vyndat i z druhé bradavky a snažit se o zahojení. I kdyby to trvalo rok - rok a půl, tak to ti akorát vyjde, jelikož ještě nejsi těhotná.
Já jsem taky měla zásah, laktační mi říkala, čím delší doba od zásahu, tím lépe - laicky řečeno „cestičky s mlékem se obnoví - najdou si zas tu správnou cestu, ale potřebují čas“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715

@Alll vždyť ani nevíš jestli hned otěhotníš, vyndej to teď, snažení může klidně ještě rok trvat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018

@Alll A kdo říká, že se ti podaří otěhotnět hned? :think:

Jinak v těhotenství si pravděpodobně projdeš obdobím, kdy si ty prsa nebudeš moct ani osprchovat. Takže piercing stejně půjde do kelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová