Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nevim, jestli to je tim piercingem, mam bradavku uplne zhojenou (sperk vyndan pred 3 roky..) ale mleko mi strika z propichle bradavky na vsechny mozne strany, muj chlapecek se musi strasne snazit a u prsa mlaska, tim polyka strasne vzduchu a trapi se..oproti tomu prso kde piercing neprobehl ma vyvody mlekovodu vsechny pekne u sebe uprostred bradavky a kojeni jde uplne samo..nevim jestli se ti propichnutim nejak neporusily drahy kudy to mlicko vyteka ven z bradavky ale zpetne me ten piercing docela mrzi..
Snad to nebudes mit tak jako ja..hodne stesti ![]()
Ahoj mám piercing od 23 let v obou bradavkách, což už je 8 let a řeším stejný problém. Jsem skoro v šestém měsíci, náušnice jsem vyndala hned, jak jsem zjistila, že jsme v očekávání. Jelikož už 11letého syna mám, u druhého jsem si dala na čas:-) Dírky mám pěkné, nezarudlé, ale pochybuji že se mi stáhnou tak, jak bych chtěla. Nemrzí mě že jsem je měla, štve mě ten maz v dírkách, jak popisujete a že se nestahují. Určitě dám za pár měsícu vědět, jak se s tím kojí. A na reakce hlupaček se vyprdněte:-) mám pierc ještě v obličeji, dost tetování a je mi uplně jedno co si kdo myslí. Nikdo z těch chytráku mi na to nedal, chleba také levnější nebude a žiju podle sebe, ne podle toho co se líbí druhým:-) hodně zdaru s početím ![]()
Tak jsem ve 12. Tydnu tehotenstvi, gynekolozka mi na prsa koukla a usoudila, ze v kojeni nevidi problem, ze maximalne bude mleko tect prave temi vpichy a to neni komplikace. Kdyby se precejen objevil problem, tak to pry stejne zjistime az po porodu a nemam se predem niceho bat. Mam skvelou doktorku, jen se smala, ze jsem pry musela mit pekne divoky dospivani:-)
@magtrip diky za podporu a drzim palce:-)
@VerZateckova Jsem rada, ze se nasel nekdo se zkusenosti:-) uvidime jak se vse vyvede. Diky za reakci, at ti chlapecek krasne roste:-)
Taky čekám jak dopadne kojení, ale mám pierc už jen v jedné a ještě ho nevyndávám, stejně to nechci nechat zarůst (ale jak v prvním příspěvku to tam pokaždé rvát nebudu, ale jednou za týden třeba) Druhou jsem vyndala protože se to nehojilo
a už nemám asi koule do toho jít znovu
@Alll @Bejbyy @magtrip Prosím o nějaké nové info ohledně kojení po tomto piercingu. Mám píchlé obě bradavky a před týdnem jsem zjistila, že jsem těhotná - plánovaně. Mám tedy pircing vyndat už teď? Jak se vám to vyhojilo a jak jste kojily? Mám ten piercing ráda…ale…
@Bejbyy Děkuji i tak za odpověď. Stále nevím jestli ho mám už vyndat. Mám pocit, že to nebudu já… Intim tam dole jsem už vyndala, ale ten mi nezarůstá, takže vím, že si ho tam budu moct pak vrátit, ale tohle bude asi na pořád…
@poopie já vyndala až před císařem, a zpět nedala, zpět mám jen ten spodní a to byl venku taky jen chvíli kolem porodu
@Bejbyy A když jsi vyndala ty bradavky tak ok? Nebo se ti to trošku „ožilo“, mám strach aby se to pak nějak nezapouzdřilo, přece jen takhle to funguje trochu jako drén.
Ahoj, tak já jsem měla taky piersing v bradavce. No pak mi na tom začla růst nějaká plevel. Tak jsem to tam nechala, myslím si, že to prospěje miminku, při kojeni. Víte kyselina zelená a tak.