Kojeni - váha miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2793
9.9.05 08:58

Péťo,

já taky závidím michelinky,naše holky to taky neměly a nemají :D .

Moje kámoška má 4-měsíčního chlapečka,narodil se s váhou 3350 g,spadl pod tři kila a v 6 týdnech měl 5200 g!!!!A byla plně kojený.Dnes ho kojí jen 6× denně a má na svých 4 měsících 7660 g!!!!!!!
Já nevím,proč je příroda tak nespravedlivá,jedna kojí jak o život a mlíko nikde a druhá si přiloží po čtyřech hodinách,dítě se napucne a přibývá rekordně.
Já s kojením bojuju od 14 dnů,zatím to jde,ale jak dlouho????????

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
9.9.05 09:19

Ahoj holky,

taky mám mimčo s nižší porodní váhou než se teď děti rodí. Dr. nám půjčila domů váhu, tak jsme zpočátku vážili. Byla to pro mě veliká pomoc, protože jsem zjistila, že malá pije a kolik, a kolik času jí mám asi tak věnovat, abych si byla jistá, že je najedená. To víte, prvorodička a ještě k tomu kojící přes kloboučky.

Dr. po nás chtěla odevzdat plán kojení jako v porodnici (kdy a kolik) a po 14ti dnech jsme váhu vraceli. Zjistila, že ač tolik nepřibíráme, netrápím malou hlady. Navíc od 1 měsíce spí prakticky celou noc a já ji nebudím.

A také jsem začala kojit jen z jednoho prsu jedno kojení. Malá se mi zdá klidnější, než když jsem to střídala. Kojím cca 20-25 min, výjimečně si holčička řekne dříve, že už má dost. Ve 2 měsících vážila 4300g, tak jsem zvědavá, kolik bude mít ve třech. Mezitím ji totiž nevážím. jen mám vždycky radost, když přibude nějaký ten faldíček.

Ale moc jich není. Jen dvě brady. A mlíčka asi ubývá.

Tak holky, hlavně ať jsme všechny a všechna mimi OK. Mějte se hezky a opatrujte se.

Greta a Lotka (skoro 3 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.9.05 10:47

Ahoj,

my jsme zažili něco podobnýho. Malá se narodila drobounká, měla 2,6 kg. Taky strašně pomalinku přibívá. za 14 dní jí budou 4 měsíce a váží 4,7 kg, ale vůbec se mi nezdá hladová. Je pravda, že ze začátku taky po kojení brečela, taky jsem si myslela, že má málo a tak jsme nakoupili BEBA HA 1 s tím, že jí potom ještě „doprásknu“. Jednou jsem to zkusila a potom se to samo nějak upravilo. Myslim, že taky spíš brečela tím, že jsem jí vzala prso i když to občas ještě dělá. Tak jí strčim do pusinky dudlíka a malá je naprosto spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.9.05 11:30

Ahoj holky, každé mimi je úplně jinačí. Jen tak vám napísu váhové přírůstky mé dcery, která je zdravá, šikovná, ukecaná a pohybově naprosto v pohodě.
Porodní váha 12.6.2003 = 3750g
20.6.2003=3610g
25.6.2003=3770g
17.7.2003=4160g
4.9.2003=5030g
2.10.2003=5520g
6.11.2003=6030g
4.12.2003=6460g (půlrok o dvojnásobku porodní váhy si můžem nechat zdát :wink: )
8.1.2004=7110g
24.2.2004=7320g
22.3.2004=7420g (je nám třičtvrtě roku a deset dní a zdárně se blížíme k dvojnásobku porodní váhy t.j. 7500g, už to brzo bude :) )
21.4.2004= 7900g dvojnásobek porodní váhy překonán ( v 10 měsících! :roll: )
10.6.2004= 7930g ( v roce věku máme tedy stále vpodstatě dvojnásobek porodní váhy :wink: )
14.9.2004=9120g
1.12.2004=9170g (máme rok a půl)
12.6.2005=9800g (ve dvou letech)
9.9.2005=10200g (ve dvou letech a čtvrt, jestli se moje dcera dočká dřív trojnásobku porodní váhy t.j. 11250g nebo narození svého bratra ke kterému by mělo dojít až bude mít dvaapůl roku zůstává hádankou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
9.9.05 12:26

AHoj holky,
ještě k té naší doktorce… je jí cca 45 let, takže generace, která vyrostla na UM, nabízela mi banán nebo rýžovou kaši ze sunaru… ale nechala to čiště na mně. Že se uvidí za 14 dní. Mně by ani UM nevadilo, kdyby to holčičce pomohlo, ale zatím to nechám. Ono je to asi spíš vztek, že nedudlá, jak psala Lesina.
Jo,, holt jsem mamka poprvé, a tak raději co se mi nezdá, konzultuju s otatníma mamkama :)
Mějte se hezky a zdravá a žravá miminka :wink:

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
9.9.05 21:30

Ahoj Peto,

v částečné nadsázce to bylo, nemyslím, že by holčička po požití banánu umřela, ale rozhodně myslím, že by jí to v necelých dvou měsících mohlo způsobit problémy - v každém případě by to v tomto věku znamenalo nepřiměřenou zátěž pro organismus. Cituji ze Švejcara: „Dětem uměle živeným se nemléčné příkrmy podávají od začátku 5. měsíce, dětem kojeným po dovršení 6. měsíce. Zavádění není správně uspěchat. Dítěti by to totiž nejen neprospělo, ale mohlo by mu to naopak uškodit: předčasně podávané příkrmy je totiž vystavují především vyššímu riziku potenciálních alergenů a většímu zatížení ledvin. Je lepší počkat, až jeho organismus dozraje.“ Nemluvě o tom, že zavádění příkrmů má svá pravidla (začít po lžičkách, prvně zeleninu atd. atd.), které znáš jako zkušená matka lépe než já. A k tomu, že generace našich maminek přikrmovala od šestinedělí - to jsem ještě neslyšela, já vyrostla na Sunaru, ale příkrmy jsem dostávala po 4. měsíci - stejně, jako je to dnes, schválně jsem se na to mamky ptala. A to, že to doporučí doktorka, byť ze „staré školy“, považuji za naprostou blbost a sama bych od ní utíkala, dokud je čas. Moje pediatrička má jako zástup taky důchodkyni, jednou jsem byla nucena jí kvůli něčemu volat, a ty blbosti, co mi doporučovala, aby pohledal. Moje doktorka se mi pak za svůj zástup omluvila a řekla, že příště mám radši zavolat mobilem ji.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
9.9.05 22:12

Světli,

nemyslela jsem to nijak zle… :-)

Já např. dostávala pomerančovou (!) šťávičku od dvou (!) měsíců, ale je fakt, že na banán jsem se neptala… :-) No, to bylo před třiceti lety… U nás na vesnici je chalpeček starší o týden než Vojta. Viděla jsem ho když mu byly tři měsíce, měl asi sedm kilo a v ruce lízátko!!! Vedle něj vypadal můj tou dobou plně kojený 5,5kg Vojta jako že ho trápím hlady ;-)

P.

• Citovat
  • Upravit
327
9.9.05 22:59

Ahoj,
i když jsem byla kojená do šesti měsíců, tak jsem taky od cca 3 týdnů dostávala ovocné šťávičky :D :D A jako první „rodička nové generace“ v naší rodině jsem si musela vyslechnout spoustu připomínek při obraně svých holek, že opravdu nic jiného než mlíko nedostanou nejméně do 6. měsíce. Sestra to už měla jednodušší - měla prošlapanou cestičku a nikdo už se na nic neptal.......... :D :D

Každožpádně i před těmi x lety byla moje maminka pochválena za sebemenší váhový přírůstek - a že nebyly tak horentní jako u mých holek. Já jsem zase poslouchala, že my jsme nikdy tak hrozně moc nepřibíraly (moje dcerky mají průměr kilo na měsíc :D )

Takže pokud je mimi spokojené a nepláče hodiny, nic bych neměnila......Až na paní doktorku, pokud si nechceš neustále její názory a podněty přemítat a upravovat dle sebe.
 pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.9.05 10:45

Ahoj holky......

tak nas prcek mel porodni vahu 3900g, pak klesl na 3560g… v 6 tydnech mel 5530g a ted v 8 tydnech uz ma 6090g..... ja plne kojim

Asi jsem jedna z tech stastnych, ktera prilozi, mimi se naji a pribira.....
zpocatku jsem kojila po 3 hodinach, ted je to po 3-5, jak kdy

katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
27.9.05 11:31

Ahoj holky, jsem zatím čekatelka, takže nemůžu přispět do vaší diskuze. Spíš jen pro pobavení : když jsem prý měla 2 týdny, přijela se na mě podívat mamčina sestra i s mým 4 letým bratránkem. Jelikož jsem byla od začátku na UM, krmila mě mamča z láhve. No a bratránkovi se to tak líbilo, že vzal další láhev, potají tam nalil svou sodovku a v nestřežené chvíli mi ji vrazil. Prý na to přišli docela brzo, přesto jsem prý stihla stáhnout asi půl flašky… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
10.10.05 12:42

Ahoj holky!

vaha neni tak dulezita jako delka!!!! upozornovala nas na to doktorka v porodnici. rustove grafy mate v ockovacim prukazu. jinak do pul roku je normalni zdvojnasobit porodni vahu, ale nektera miminka pribiraji mene, a presto prospivaji. muj braska mel v roce pod osm kilo, a to se narodil 3,5 kilovy. takze se nestrachujte, pokud miminka nomalne spi a bdi a jedi cca 6× denne a rostou do delky, pak je nejspis vsechno v poradku. nenechte se zviklat, nektere lekarky by nejradeji, aby deti pribiraly jak pri UM ale to je naprosto individualni. pokud se plnohodnotne stravujes, pak je kojeni uplne to nejlepsi pro vase mimi, a to z milionu duvodu (mimi si vezme presne tolik, kolik potrebuje). chce to jen verit a mit trpelivost.

Tak se drzte, a nesilte!! (take k tomu obcas nemam daleko)
Vase Kyticka a rampelnicek Krystufek

http://b1.lilypie.com/…20051010.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
10.10.05 20:10

Přesně tak, udělej si percentilový graf, je součástí zdravotního průkazu. Já se u dr ptala, jestli Eva není drobnejší protože kolem sebe máme kluky otesánky. Dr udělala graf a kýho výra přesně po prostřední lince, vzorový průměr. Klídek a změn doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
17.10.05 19:19

neboj

Ahoj

To přeci není vůbec špatné za dva měsíce 1 kg nahoře. My jsme měli ve dvou měsících 3700g, malý jde s váhou fakt pomalu nahoru, ve čtyřech měsících jsme měli 5130g na 63 cm, ale dr. nás k ničemu zatím nenutí a malý je spokojený a usměvavý. Možná jí jen tvojí mlíčko nestačí a chtěla by ještě trošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
17.10.05 22:17

Ahoj,
Taky nejsme zrovna jako panáček Michelin.
Malá měla při narození 3190g ,poporodní úbytek byl na 2950g, v šesti týdnech měla 4230g,tj.zhruba 200g za týden.Ve 3 měsících má 5210g(160 g za týden)a měří 58 cm.
Plně kojím,malá je spokojená.Taky jsme měli par krizí,kdy bylo míň mlíčka,ale už je to v poho.Doktorku bych ale asi změnila.
 KIRA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky