kojení x rentgen

123
23.3.05 22:04

kojení x rentgen

Ahoj, chystám se na preventivní prohlídku k zubaři a budou mi rentgenovat zuby. Malému bude 9. měsíců a stále tak 6-8× denně kojím. Nemůže to nějak ovlivnit MM? Když jsem byla na prohlídce před 6. měsíci, tak jsem to rtg. odložila na další prohlídku. Zubařka sice říkala, že neslyšela nic o tom, že by to nějak vadilo, ale aby měla má dušička klid, tak to přeci jenom odložila.Máte některá zkušenost?Díky Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
24.3.05 10:40

Ahoj Ajko,

já jsem byla na rentgenu u zubaře, když bylo malému 7 měsíců. Je to takové větší středisko, takže když jsem se dotazovala, jestli mi můžou udělat rtg, když kojím, tak se všichni pěkně poradili a výsledek byl, že můžou :D . No, že bych z toho jásala, to ne, ale s tou bezpečnostní vestou a límcem by to snad opravdu nemělo být nebezpečné a navíc mi díky tomu rentgenu zachránili zub. Šla jsem tam s vypadlou plombou a teprve na snímku se ukázalo, že pod tím je průšvih jak hrom :( .

Tak držím palce!

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
24.3.05 17:11

Ahoj Ajko,
taky jsem byla na RTG zubu když bylo malému 8 týdnů a kojila jsem. Sestra se mě zeptala jestli kojím a na:,–(ila mi tu vestu. Přiznám se, že mě do té doby ani nenapadlo, že by to mohlo vadit.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.3.05 20:21

Re: kojení x rentgen

Holky,
vestu by Vam mela na:,–(it v KAZDEM pripade :! :! I kdybyste byla chlap :lol: A pokud to standardne nedelaji, tak na ne poslete kontrolu :wink:
Ze svych znalosti nevidim jediny duvod, proc by RTG, notabene jenom zubni, mel vadit pri kojeni. V tehotenstvi, to ano, to bych se mu, pokud by to jen trochu slo, vyhla.
RTG vadi proto, ze poskozuje tkane (ne moc, ale prece), coz u plodu je prusvih. Nicmene, na tvorbu a kvalitu mleka zadny vliv mit nemuze - mleko neni pote ani NAHODOU radioaktivni - pokud se bojite tohodle.
 Nika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky