Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nazev diskuze zni asi jasne
mam 4 tydny od porodu a osobne teda zadne vitaminy neberu, ale zvazuji, zda bych kvuli miminku nemela zacit…
Nebrala jsem… jedla jsem pestrou stravu a jediné co jsem si dala tak nějak navíc byl čaj pro kojící matky…
Vitamíny či homeo bych do sebe rvala pouze v případě, že bych měla málo mléka, jinak mi to přijde jako zbytečnost.
Ne kvůli miminku, ale kvůli sobě. Miminko je už samostatná jednotka.
Zalezi na tvem jidelnicku. Ja teda vitaminy brala i v tehotenstvi.
Já dojídala co mi zbyly těhotenské, když došly tak už jsem nové nekupovala. Jedla jsem pestře ![]()
Jim specialni pro kojici. Uprimne, uz me tolik neboli klouby a nepripadam si jak mrtvola ![]()
@katuska_m píše:
Nazev diskuze zni asi jasnemam 4 tydny od porodu a osobne teda zadne vitaminy neberu, ale zvazuji, zda bych kvuli miminku nemela zacit…
Coby kojící jsem multivitamíny nebrala - jen čas od času céčko a později Biosil kvůli padání vlasů (to bylo ale asi až po čtvrtroce). Kvůli miminku to potřeba určitě není, víc mu prospěješ, když si dáš fenyklový čaj.
Jen pozor, pokud bys chtěla brát nějaké multivitaminy (nebo prostě takové ty komplexní přípravky), měla bys mít v pořádku štítnou žlázu. Ale to asi víš…?
Příspěvek upraven 18.01.14 v 21:28
Doporucuji brat vitaminy…ja jedla zdrave ale i tak mi maly opravdu mnoho vzal
Praveze jsem mysleka kvuli miminku, aby se mu v mliku dostalo vse potrebne…jim tak nejak normalne ale moc tomu nedam no
kamaradka bere vitamin C, rybi tuk a magnezko…takze je to zbytecne teda? A zlazu v poradku nemam, beru leky
Já nic nebrala, ale snažila jsem se jíst pestře (i když se synovýma kolikama to byl občas oříšek), pila čaj pro kojící a prostě jsem to obecně moc nehrotila. Syn rozhodně nestrádal, u doktorky mi říkali, že mám místo mlíka smetanu
. Jo, ale te´d si vzpomínám - jedla jsem Pangamin Bifi - pivovarské kvasnice. Hlavně kvůli zácpě, ale obecně jsou to podle mě fajn vitaminy…
Já jsem v těhotenství žádné vit. doplňky nebrala, jedla jsem hodně ovoce a tak nějak všechno, pestrou stravu. Teď od porodu piju občas gravimilk a piju kojící čaje. Začaly mi hodně padat vlasy, ale fakt moc…naštěstí to trvalo jen 14 dní a zase přestalo. Prcek je plně kojený a je naprosto v pořádku.
@katuska_m píše:
Praveze jsem mysleka kvuli miminku, aby se mu v mliku dostalo vse potrebne…jim tak nejak normalne ale moc tomu nedam nokamaradka bere vitamin C, rybi tuk a magnezko…takze je to zbytecne teda? A zlazu v poradku nemam, beru leky
Tak na multivitaminy zapomeň - většinou obsahují v určitém množství jód, který se při těchto poruchách nedoporučuje. Taky jsem nesměla.
Ale klidně si dej céčko, to Ti jen prospěje, aspoň v tomhle počasí nechytneš virózu. Taky si klidně ber Oscillococcinum.
Ale kvůli mimču opravdu nic brát nemusíš - pij kojící nebo jen fenyklové čaje, to podle chuti… a to úplně stačí.
@BohunkaP kojici i fenyklovy cajik piju, stridam je a piju meltu…takze jsem rada, ze neni potreba. Slo mi o malyho, aby nestradal, kdyz to jidlo obcas tak flakam