kojící matky útočí?

98
24.3.09 16:57

kojící matky útočí?

Ahoj holky!
Musím se s Vámi podělit o své rozhořčení nad následujícím článkem:

http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?…

Co tomu říkáte? Mě to dost nadzvedlo ze židle!

Gábina
(Ríša 4,5r + Vendulka 2r)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8671
24.3.09 17:09

Ahoj,
zajímavý článek.Souhlasím s autorem do posledního a to jsem žena a žena,co kojila i děti na veřejnosti.Vždy ale tak,abych nikoho svými vnady nepřiváděla do rozpaků,je to jednoduché si přes sebe přehodit plenu a trošku se povzdálit z pohledů ostatních.Svoje prsa pokládám za intimní část a rozhodně je nechci nikomu vystavovat,ani v případě,že se na nějaký čas(7měsíců) stanou zdrojem potravy pro moje děti.Upřímně i já mám dost nepříjemné pocity,když vidím kojící ženu na veřejnosti,zvláště,když dítko má už zuby,mluví a chodí.....
 Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.3.09 17:14

covece zrovna se o tom bavime na psychice a jsou holky, kterym to fakt vadi … mj z psychickych duvodu, pro neplodku je traumatizujici leccos

ja jsem teda osobne nestyda a kojila bych kdekoliv, ale kdyz to vidim, tak se asi fakt budi snazit se trochu skryt … prece jen bych se taky treba nechtela divat, jak chlapi curaj, ikdyz je to taky prirozena vec…

ale kojici matky mi taky rikaly, ze prej to je docela slozite, nejak se ukryt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
24.3.09 17:19

Ja jsem matka tri deti, to posledni je malinke, takze kojene, ale musim rict, ze me se taky nelibi, kdyz matky na verejnosti koji tak, ze to ‚vydavaji na odiv‘, at na verejnosti koji, kdyz je dite hladove, ale da se to udelat mnohem ‚vkusneji‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.3.09 17:20

Taky souhlasím. Kojím sice jen chvilku, ale už teď vím, kdy a kde je mi to nepříjemné kojit. Před mým manželem se nestydím, když je u nás návštěva odcházím kojit do vedlejšího pokoje, když jdu na návštěvu já, předem si naplánuju, kde kojit, abych tím nikoho neobtěžovala.
Doufám, že se nikdy nedostanu do situace, že budu muset kojit na veřejnosti a když tato situace nastane, přehozená látková plena to jistí. Stydím se, styděla jsem se před těhotřenstvím a i teď se stydím. Myslím, že je to intimní chvilka mezi matkou a dítětem a ne mezi matkou, dítětem a okolím. A tak by to mělo zůstat.
Ale je to jen můj názor a třeba mě jednou kojit na veřejnosti potkáte :wink: ale jestli se to někdy stane, tak prosím dělejte, že mě nevidíte, je to stejně trapná situace pro mě jako pro vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.3.09 17:23

Duant, to jsme se zase sešli, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
24.3.09 17:25

Ahoj.Tak to já taky nerada kojím před ostatníma lidma.Když si něco potřebuju vyřídit tak si to naplánuju tak,aby jsem nakrmila doma a do dalšího kojení se stihla vrátit.U každýho je to,ale jinak.To švagrová kojila třeba i v McDonaldu.To by jsem nemohla,protože jsem docela stydlivá.Nesnesla bych očumování ostatních.Skrýt se dá,ale ne úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
24.3.09 17:26

No jo, Adel , jsme v jadru stejne, jen ja asi o 20 let starsi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.3.09 17:28

Duant, asi mi vyměnili matku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
24.3.09 17:30

Tak já Vám nějak nevím. jsem z toho článku dost rozpačitá. Přijde mi to extrém na jedné straně, extrém na druhé straně. Já tedy patřím k těm, které na veřejnosti kojí-ale jen když je to nezbytné. Tj. třeba při návštěvě hematologie v Motole a více než tříhodinovém čekání (plus hodinové cestě). Lépe kojit prcka v čekárně než řešit řvoucí mrně a odsuzující pohledy matek starších dětí. Ale myslím si, že třeba návštěva kaváren, marketů apod. se dá celkem dobře naplánovat do mezipauz. A na oficiálních akcích mi to přijde trochu úchylné. Nedokážu si představit, že bych třeba na své vernisáži vzala prcka a začala ho v davu přede všemi kojit. TO je asi vážně moc. Takže rozumný kompromis, žádné utíkání na záchody, studené chodby apod., ale ne zase vystavování dle hesla: Koukejte, já kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
24.3.09 17:34

Tak já teda kojila i na veřejnosti, konkrétně Tesko na mého syna působilo vysoce hladově a at jsem si to naplánovala jakkoli, měl tam vždy hlad :-) Takže jsem tam už měla „svou“ kojící lavičku (ted už je tam i místnost pro maminky, dřív bud nebyla, nebo jsem si nevšimla :oops: )… ale opravdu vždy jsem to dělala tak, abych měla prso přikryté plínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
24.3.09 17:39

Uprimne, ja kojim kdekoliv - pokud neni ukryt - kdyz ma prcek hlad nebudu si hrat na stydlivku a resit opovrzeni a radeji ho nakrmim, za to mi to stoji…:) A to prosim pekne mam sedmicky prsa a ty opravdu nejdou schovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
24.3.09 17:52

Souhlas, kojit ano, kdekoliv a kdykoliv. Ale bez nějakého zbytečného vystavování - mě samotné je to taky nepříjemné. No teď už na veřejnosti nekojím, lidem obvykle nevadí kojení do roku dítěte, pak se ale dívají divně, nicméně, když to bylo aktuální, nebyl problém kojit v jedoucím autobusu - v davu lidí tak, že nikdo neviděl vůbec nic. Kojila jsem běžně v předklonu nad kočárkem. Synka jsem napolohovala do potřebné pozice - ze stran mě kryla rozepnutá bunda nebo svetr (sedadla - to když jsem měla jen tričko), zepředu boudička a na záda krytí nepotřebuju. Kojila jsem v obchoďáku na lavičce a taky jsem se nevystavovala… Kočárek je často dobrý kryt.

Pro stydlivky je výhodné zainvestovat do kojícího trička…

A když už jsme u praktických věcí:
To co mi tedy opravdu vadí ještě víc než veřejné kojení je přebalování v restauraci za plného provozu, vždy je ohleduplnější najít vhodnější místo. Personál myslím ochotně poradí kde by to šlo pokud náhodou nemají přímo přebalovací koutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
24.3.09 18:03

Kojila jsem dvě děti, ale plně souhlasím s autorem!
Všeho moc škodí :cry:
Já jsem se snažila vždycky někde skrýt. Většinou jsem kojila v soukromí auta, nebo někde na zastrčené lavičce......

Poslední šílený zážitek jsem měla ve školce na karnevalu. Bylo tam 27 dětí, každý měl s sebou sourozence, dva rodiče, minimálně jednoho prarodiče......... lidí v té třídíčce bylo šíleně.
No a najednou jedna maminka vytáhla prso a začala kojit! Přitom je hned vedle kancelář i s gaučem. K většímu synkovi měla tatínka a dědečka, nešlo ani o hlídání kluka. Takhle to za karneval zopakovala třikrát 8O
To už mi teda přišlo fakt moc 8O

Něříkám, kdyby fakt nebyla vůbec žádná jiná možnost.

Opravdu chápu, že ne každý rád kouká na nahá prsa cizích žen. Já osobně taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.3.09 18:04

Ja se priznavam, ze dost dobre nechapu jednu vec…kdyz mne vadi se na neco divat, tak se nedivam, ne? Nebo v cem je problem? Ti, komu to vadi, se proste divat musi? Prece prejedu pohledem, reknu si…koji…a nebadam nad tim, ani neziram, takze mne to pohorsit nemuze, ani kdyby chtelo. Neberte to jako utok, tohle mne fakt zajima.
Ja teda kojila a budu kojit kdekoliv to pujde, zvladam to i za chuze v extremejsich podminkach :D Sice nemam potrebu se vystavovat, ale ani schovavat. Zas je fakt, ze nejsem tak obdarena a ze staci vyhrnout triko a ten kousek, co je videt, ma mimino v puse, na zbytek padne to triko :)

Jak tu nekdo psal…je mi fakt lito, ze nekdo nemuze otehotnet, ja si tim par let taky prochazela…ale kvuli tomu se mam schovavat, kdyz ma moje dite hlad? Kdyz bude rvat, tak je taky videt. Clovek musi ustat horsi veci. Nerada nekomu zpusobuju jakykoliv problem…ale svymu diteti teprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová