Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
mám takový malinkatý problém. Před časem jsem kupovala výbavičku pro miminko, do které samozřejmě patří pořízení postýlky a matrace.Koupili jsme s manželem tedy kokosou, kterou nám prodavačka doporučila. Mě se ale zdá docela dost tvrdá pro malé miminko. Co si o tom myslíte?…Pediatrička tvrdí, že má mimi spát na rovném ale na i na tvrdém?????Míša+Terezka 3m
Ahojky,
tak to je pravda, mimi má spát na tvrdé matraci, je to zdravější. A taky jsou dražsí ![]()
Lenka
Ahoj,
docela mě překvapilo, když jsem při výměně prostěradla zjistila, že na (podle mě taky docela tvrdší) kokosové matraci zůstává po mimčove hlavičce ďůlek
. Tolik tvrdá zase není - spíš se to zdá na omak.
Ale novorozeňátko spí většinou v zavince, takže je ještě podestláno..........
Můj názor je takový, že jde opět o reklamní a obchodní tah. Koupili jsme matraci půl na půl (kokos X molitan) a asi by si na pevném molitanu Barča záda nezkřivila. Obchodníci prostě využívají toho, že rodiče (všichni) chtějí pro své děti to nejlepší a pokud můžou většinou to koupí.
Slyšela a četla jsem i názory, že mimčo vůbec na tvrdém spát nemusí, že mu dokonce víc vyhovuje ležet jakoby v kolíbce z prostěradel uvázaných k rohům postele
, nebo taky na tlustší peřince, aby se do ní mohlo (v zavince) „zabořit“ a připadat si tak podobně, jako u maminky v bříšku.
Opět je to na výběru maminek (a samozřejmě nemluvím o tom, že co doktor, to názor - a klidně protichůdný.............)
Veronika
Ahoj Míšo,
taky máme kokosové matrace od narození a holky na nich spí v pohodě. Dávám jim pod prostěradlo antidekubitní podložku. Teď v létě ji vyndávám, protože je od ní docela teplo. Ale myslím si, že to není nezbytné (antidekubitní podložka).
Pavla
Ahoj Míšo,
myslím, že kokosová matrace má výhodu hlavně v tom, že se v ní nedrží roztoči (teda neměli by). My ji máme taky a Lukášek spokojeně spinká. Jinak miminko stejně míváš v zavinovačce, takže až tak tvrdé to asi není. Nám Lukášek z peřinek vyrostl rychle, tak jsem to řešila tak, že jsem pod něj dávala polštář - je asi 1 cm vysoký, dala jsem ho podélně, takže ho měl pod celým tělíčkem. Taky se mi s ním v noci lépe manipulovalo např. při kojení - vždy jsem si ho zvedla i s polštářem a zase hned jak usnul položila zpět.
Teď už ho ale nemáme, Lukášek už je větší a navíc spíme ve vaku a Lukášek spinká v pohodě.
Veroniko : zdá se mi divné, že Ti tam zůstává důlek - to máš kokosovou nebo s kokos s něčím?
Ahoj
Ahoj Míšo,
také máme od narození kokosovou matraci. Nejdříve malá spala v rychlozavinovačce, takže tvrdé to pro ni určitě nebylo. Později jsem rychlozavinovačku nechávala jen tak pod ní (i kvůli teplu, neboť se narodila v listopadu). Nyní spí už jen na matraci a myslím, že spokojeně.
Edita a Madlenka (8,5 měsíce)
Ahojky, my koupili taky kokosovou a malý si nestěžuje. Tak mu asi vyhovuje. Doktorka taky proti nebyla.
Ahoj holky, uvazuji o koupi nove matrace. Podedili jsme po neterich kokosovou matraci, ale prijde mi, ze je nejaka prolezela, ze kdyz maleho do ni polozim, tak lezi v dulku. Prvni otazka, myslite, ze je to po dvou detech mozne, aby se tak prolezela? ![]()
A druha otazka, divala jsem se na kokosove matrace a jsou dva typy. U jednoho je kokos jako jadro matrace, tedy uvnitr a u druheho je na povrchu. Co je lepsi?
Diky za radu!
@Saricat píše:
@marfra Máme matraci kokos z jedný strany, pěna z druhý. Výhoda je, že si můžeš vybrat, na který straně bude dítě spát.
no to je fakt
a ten kokos je asi tvrdsi ze?
@marfra píše:
Ahoj holky, uvazuji o koupi nove matrace. Podedili jsme po neterich kokosovou matraci, ale prijde mi, ze je nejaka prolezela, ze kdyz maleho do ni polozim, tak lezi v dulku. Prvni otazka, myslite, ze je to po dvou detech mozne, aby se tak prolezela?
A druha otazka, divala jsem se na kokosove matrace a jsou dva typy. U jednoho je kokos jako jadro matrace, tedy uvnitr a u druheho je na povrchu. Co je lepsi?
Diky za radu!
netuším, jestli to je po dvou dětech možný, ale já osobně bych takovou matraci už nepoužívala (ďůlek neďůlek), měla jsem blbej pocit i když mladší měl matraci po starším a to byla v podstatě nepoužitá…
Skrz bakterie a tak… ![]()
@kate02 jj mas pravdu, proto chci koupit uz novou. Rika se, ze by kazde dite melo mit novou matraci.