Kolik "bere" Mikuláš?

485
4.12.15 22:46

Kolik "bere" Mikuláš?

Maminky,

na zítra jsme si objednali domů Mikuláše. Přijde s čertem, čerticí a andělem. Dělají to nějací mlaďoši kolem 25 let. Mají trasu u nás na velkém sídlišti a na poslední chvíli nás tam vmáčkli. Kolik byste jim dali peněz. Já nemám vůbec představu, objednávám poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2526
4.12.15 22:48

Co já vím, říkají si okolo 200,–až 500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.12.15 22:50

U nás, na vesnici, jsem dala každému 100,– Radila jsem se se sousedkou, u níž byli rok předtím. Letos už k nám nejdou, ale dala bych asi 150 -200 / každý

• Citovat
  • Upravit
13955
4.12.15 22:52

Tak kdyz si nereknou sami tak bych dala 100kc na osobu. Me by bylo bly dat mene kdyz se to rozpocita. Holky tady v diskuzich psaly, ze by na osobu daly 50-70 kc max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
4.12.15 22:53

Jinak tedy musím říct, že se tak trochu divím rodičům, co si zvou domů Mikuláše. Já si myslím, že domov by pro dítě měl být místem bezpečí, místem, kdyby nikde jinde, se mu nemůže nic ošklivého stát. Moje děti mě někdy taky dokážou pěkně zprudit, ven za Mikuldama a čertama taky chodíme, děti říkají básničky, přitom je na nich vidět, že být po jejich, tyhle šílené každoroční peripetie by nikdy sami od sebe neabsolvovaly, ale stejně se nejvíc těší domů, do klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
4.12.15 22:53

My davali loni 300,– vsem. Byly to 4holky a na cene jsme se dohodli po telefonu. Ten jsme nasli v inzeratu na sloupu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
4.12.15 22:56

@klafina123 A co když jste třeba všichni nemocní, jako my teď? Měli jsme jít na mikulášskou, ale z tohoto důvodu nemůžeme a dcera se na Mikuláše moc těší, absolvovat tuhle peripetii chce. Domů nepůjdou, zůstanou na chodbě u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
4.12.15 23:00

@klafina123 Souhlasím, byli u nás jen jednou a to jen proto, že děti je chtěly. A k ostatním dětem roky předtím chodili. Děti už byly velké, je to 2 roky zpátky a bylo jim 7 a skoro 6. O rok později už nepřišli

• Citovat
  • Upravit
9374
4.12.15 23:02
@klafina123 píše:
Jinak tedy musím říct, že se tak trochu divím rodičům, co si zvou domů Mikuláše. Já si myslím, že domov by pro dítě měl být místem bezpečí, místem, kdyby nikde jinde, se mu nemůže nic ošklivého stát. Moje děti mě někdy taky dokážou pěkně zprudit, ven za Mikuldama a čertama taky chodíme, děti říkají básničky, přitom je na nich vidět, že být po jejich, tyhle šílené každoroční peripetie by nikdy sami od sebe neabsolvovaly, ale stejně se nejvíc těší domů, do klidu.

K nám domů chodívali každý rok a my jsme se jako děcka hrozně těšily :)Navíc konečně někdo ocenil můj zpěv :lol: Pokud dítě nebere ty čerty smrtelně vážně, tak se z toho může stát hezká zábava :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
4.12.15 23:02

@Ondrášovka.N mohu se zeptat jak dlouho to cca trva? Letos jsme pozvali poprve, mlady je stejne stary s vasim a toto „trauma“ uz vsichni nutne potrebujeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
4.12.15 23:05
@loja píše:
@klafina123 A co když jste třeba všichni nemocní, jako my teď? Měli jsme jít na mikulášskou, ale z tohoto důvodu nemůžeme a dcera se na Mikuláše moc těší, absolvovat tuhle peripetii chce. Domů nepůjdou, zůstanou na chodbě u dveří.

No tak to asi jo. Jenomže né vždycky to tak je. Kdysi jsem hlídala malou holčičku s bráchou..3 a 5 let. Rodiče pozvali svoje kamarády (Mikuláše, Anděla a hromadu čertů). Čerti děti honili po bytě a na střísdačku je jako by cpali do pytle. Dětem nepomohli, smáli se tomu, když je jakoby chtěli odnést. Pak to odešli s tou partičkou zapít. A ty děti? Nejen, že usínaly asi 2,5 hod.,starší pořád chodil kontrolovat okna, že jsou fakt zavřená, ale celou noc se na střídačku budily s brekem, že nechtějí do pytle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
4.12.15 23:07
@AniNevim píše:
@Ondrášovka.N mohu se zeptat jak dlouho to cca trva? Letos jsme pozvali poprve, mlady je stejne stary s vasim a toto „trauma“ uz vsichni nutne potrebujeme :-)

10minut max. vetsinu casu se schovaval za me, ale byli mirni kdyz videli mrnouse, prizpusobili to veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
4.12.15 23:10

@klafina123 Však zůstávají ve dveřích a rodiče děti stejně nedají. naopak to může posílit důvěru v rodiče, že se jich v tu chvíli zastanou, drží je za ruku a prostě nedají. Já bych z toho nedělala takovou vědu. Pokud čerti vykukujou zvenčí…má to své kouzlo, děti jsou napjaté a nakonec nadílka od MIkuláše a Anděla je odměnou za statečnost a básničku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
4.12.15 23:12

@Ondrášovka.N dekuji moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
4.12.15 23:13

@klafina123 No tak to jsou teda rodiče, když neví, koho si zvou do domu. To je zase extrém, tak z toho nedělej standard. U nás teda návstěva MIkuláše probíhá v klidu, čerti byly zpočátku spíš venku, jak jí bylo 5-6 let, tak už se šli i podívat, něco brblali, ale nikdy se nedostali dál než mezi dveře, ani MIkuláš je nepustil a my vždycky drželi dceru za ruku nebo ramena a ona sama se na Mikuláše těšila. Jako horor se nakonec může udělat uz čehokoli. Tradice může být pěkná, když ji připraví rozumní lidé. Cizí bych do domu nepustila. Ale my jsme na vsi, tak víme, kdo přijde. A platíme 200 Kč za dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová