Kolik "bere" Mikuláš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
5.12.15 10:46
@aterka píše:
@Nafrněná NIkdy bych je nepustila do bytu. Právě kvůli tomu pocitu bezpečí u dětí. Tady se to teda nedělá, normálně stojí mezi dveřmi a vše je na domluvě, pokud jim necháme viditelný dopis, tak si to Mikuláš přečte…ale to my ani nemusíme dělat. Dcera je až moc hodná a druhý je mimino. Nechápu, jestli je lidi pouští dovnitř a pak se diví, že jim přiopilí čerti děsí děti :roll: Tak se právě kazí tradice a dělají předsudky.

Tak my je normálně do předsíně pouštíme… Spíš to je o tom se domluvit předem a přiopilýho kohokoliv dovnitř nepustit. Tohle by se mi nelíbilo, kdyby přišli viditelně nalití, prostě bych je dovnitř nepustila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.12.15 18:54

U nás chodí normálně do obýváku, ale teda jsou to slušňáci, berou peníze a svou „práci“ dělají zodpovědně. Upřimně vidět nějakýcho přiožralého čerta (nebo mne by stačilo i chlast cítit) tak už bych je neobjednala a odchytnout je předem tak je pošlu domů, s tím, že holt rychle vymyslím, proč se u nás letos Mikuláš nestavil.
Si říkám, že ať se jdou ožrat (když chtějí) až po „práci“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.12.15 10:57

@Uju Přesně tak. Proto jsem i proti tomu dávat čertům panáka, jak tu někde padlo. U nás teda byli čerti včera slušní, děti nestrašili. Když viděli, že se děti bojí, tak odešli ven a děti zpívaly písničku jen andílkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
7.12.15 06:54

Mě ty ceny přijdou teda šílené :D… V sobotu jsme chodili od 17:00 do 21:00 a nikde jsme si o peníze přímo neřekli. Lidé dávali, jak kdo chtěl. Někdo nám dal 50, někdo 100, někdo třeba i 300, někdo jen flašku, někdo panáka a někdo nic… Přijde mi to fakt šílený, že si nějaká skupinka je schopná říct 100 na osobu, nás byla 9, to bysme je zrujnovali :D..Někteří rodiče měli nadílku připravenou svojí s nějakým textem, který nám předali A z toho co jsme „vydělali“ jsme v neděli pořádali dětem besídku a za peníze nakoupili balíčky s nadílkou…

Mimo to nikdy jsme nešli přímo do bytu, pokud to rodiče nedovolili a sami si vybrali které čerty chtějí (s maskou, bez masky) dovnitř, pokud čerty vubec pustit chtěli :-)

Je jasné, že u posledních rodin (ale většinou bez dětí), už to bylo s některými jedinci horší, ale nikdo nědělal žádné velké drama, ale my chodíme i po kamarádech bez dětí, tak tam se ten alkohol už dal omluvit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
7.12.15 09:49

@Mamasaurus jste skveli. Vnimam to stejne, proto jsem se ptala predem, jak dlouho to trva a prepocitavala si to v duchu na beznou mzdu za brigadu. My jsme meli stesti na skupinku, ktera to zrejme dela hlavne sobe i detem pro radost. Meli nadherne kostymy, meli to krasne pripravene a uz predem rekli, ze jim davaji 100 - 200 Kc. Byli to 4 dospeli. Nadilku jsme pripravovali my. Moc se mi to libilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
7.12.15 10:06

Tak já teda ještě děti nemám, ale až příliš živě si pamatuju, jak probíhal Mikuláš u nás. Jsme z vesnice, platilo se většinou kolem stovky + panák. Pro nás jako děti to byl horor. Přišli vždycky cca 4 na šrot ožralí cca 40letí chlapi. Anděl = ožralej chlap s lacinou žlutou parukou. Čert se skutečným železným řetězem… Jednou se nám vyblili u dveří v chodbě a od té doby je mamka nezvala. Příšerný. :zed: Kéž by za nás taky hodili mladí studenti a studentky, co to dělají pro radost dětem, a ne aby se zadarmo ožrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.12.15 19:51
@Mamasaurus píše:
Mě ty ceny přijdou teda šílené :D… V sobotu jsme chodili od 17:00 do 21:00 a nikde jsme si o peníze přímo neřekli. Lidé dávali, jak kdo chtěl. Někdo nám dal 50, někdo 100, někdo třeba i 300, někdo jen flašku, někdo panáka a někdo nic… Přijde mi to fakt šílený, že si nějaká skupinka je schopná říct 100 na osobu, nás byla 9, to bysme je zrujnovali :D..Někteří rodiče měli nadílku připravenou svojí s nějakým textem, který nám předali A z toho co jsme „vydělali“ jsme v neděli pořádali dětem besídku a za peníze nakoupili balíčky s nadílkou…

Mimo to nikdy jsme nešli přímo do bytu, pokud to rodiče nedovolili a sami si vybrali které čerty chtějí (s maskou, bez masky) dovnitř, pokud čerty vubec pustit chtěli :-)

Je jasné, že u posledních rodin (ale většinou bez dětí), už to bylo s některými jedinci horší, ale nikdo nědělal žádné velké drama, ale my chodíme i po kamarádech bez dětí, tak tam se ten alkohol už dal omluvit :-)

Tak ti „naši“ si taky přímo o nic neřeknou, ale prostě mi ta stovka na osobu přijde tak nějak adekvátní… Jsou super, kluci se na ně těší, takže mi těch peněz líto není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová