Kolik času a penez sobě

10726
2.10.16 08:58

kolik casu a penez sobe

Kolik a prip. obsah-knizka, nehty, cvico…a prip. pocet a vek deti a zda pracujete a zda plny ci castecny uvazek.

Jo a mate treba nejaky koutek, kde mate soukromi?

A kolik korun mesicne platite za sve konicky a potreby? kafco, krem, triko, kniha apod.

Ja si snazim denne cist hodinu beletrii-to je jediny pravidelny. a pracuju na castecny.dite jen jedno, ale dost zlobivy.
a utrata za me, to je ruzny, ale chci to zacit psat, tak pro srovnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
2.10.16 09:08

Jednou za 4 týdny manikura (1,5 hodiny), jednou za 2-3 měsíce kadeřnice, sem tam kafíčko. Pravidelně každý večer cca hodina relaxu u TV a netu. Koutek nemáme, musím děti a manžela zaměstnat jinde, abych měla volný obývák 8) Jinak mám dvě děti a pracuji na zkrácený úvazek. Jo a ještě realxuji nakupováním pro mě nebo děti. Náklady samostatně nesleduji, pouze za nehty dávám 630,–, kadeřnice mě vyjde v průměru na 700 (zálěží na tom, jestli jen střih nebo i barva). No a útrata v obchodech, tu radši nepíšu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.16 09:09

Jsem sam s detma.Pro sebe skoro nic- obcas kadernik 700 Kc. Masky si delam doma, pedikuru taky sama. Nehty mam priserne, ale nemam na to penize.

• Citovat
  • Upravit
13955
2.10.16 09:10

Ja bych rekka, ze za sebe utratim cca 7.000/mesicne? Nepisu to. Jinak klid muzu mit v pokoji pro hosty nebo v loznici dyz je muz v pracovne. Zacinam pracivst na pul uvazku. Dite jedno, ale zlobivej divoch :roll: jinak cas sama pro sebe mam proste vecer a kdyz se doma domluvime, ze bych chtela tam a tam a hlida partner.

Příspěvek upraven 02.10.16 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.16 09:13

@tasa Mam jedno dite a druhy na ceste. Manzel po praci castecne prebira peci o malyho. Malej je docela samostatny, tak dopoledne kreslim nebo ctu. Tak kazdy druhy vikend ho manzel bere nekam na pul dne a vic, tak mam leharko nebo je na nedeli u babicky. Mam svuj koutek, ale malokdy se mi z nej podari vyhnat dite a kocoura.
S manzelem mame kazdy svuj ucet, takze mam predstat, co utratim. Nemam ale potrebu nic si kupovat. Ted akorat ujizdim na antistresovych omalovankach, obcas si koupim neco so radost nebo hlavne mrnousovi. Om na ty matersky clovek moc neutrati, to jsem vic utracela, kdyz jsem chodila do prace.

• Citovat
  • Upravit
2448
2.10.16 09:16

2× vloženo…

Příspěvek upraven 02.10.16 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
2.10.16 09:17

@tasa":https://www.emimino.cz/profil/tasa/ pracuju na plný úvazek plus dva přivýdělky. Jedno dítě necelé 4 roky, na které jsem víceméně sama. Můj čas ve všední dny je hlavně přes oběd, kdy si dávám hodinu a půl volno. Pracuju v centru Prahy. Jednou týdně chodím přes oběd na jógu, když je potřeba tak ke kadeřníkovi, kde se bez barvení do té hodiny taky vejdu. Jinak chodíme s kamarádkami na suši a do různých exotických restaurací, kterých je v centru Prahy hromada.

Se synem chodíme odpoledne na kolo, na výstavy, brzy půjde chodit i na koncerty. Hodně cestujeme a vybírám takové výlety, které si užiju hlavně já, protože syn je pohodář a líbí se mu úplně všechno. Minulý víkend jsme třeba byli na Karlštejně na vinobraní.

Teď až začne být ošklivě, budu po příchodu z práce a ze školky cvičit odpoledne doma podle YouTube.

Když je syn u tatínka, tak chodím sama nebo s přítelem do kina, do divadla, na festivaly, na pařby… a taky cestujeme, milujeme wellness pobyty. Času sama sobě věnuji, kolik chci, náklady nesleduji, živím se sama, takže si sama svoje peníze taky utratím.

Kafe s kamarádkami a podobné považuju za ztrátu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.10.16 09:30

Uvazek 0,8. Bez deti ob vikend a 2 vecery v tydnu pro sebe. Kolik za onicky, netusim. Ale obleceni nakupuju nerada, beham, jezdim na kole, takze jednorazove investice na vybavu. V zime jedbou tydne bazen. Kosmetiky, masaze… Nevedu. Kafe, vino, si dam nekde rada, tak jednou do tydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
2.10.16 09:36

Kosmetiky a další věci moc neprožívám, raději mám právě to kafe s kamarádkama, ale hodinově neodhadnu. Cca 2× do měsíce chodím s jednou kamarádku večer na pár hodin, občas s dalšími na kafe. Nebydlíme ve městě, já tam dojíždím za prací s malou dcerkou, tu hlídá babička. Za sebe jinam moc neutratím, paradoxně nesnáším nakupování oblečení, takže max. se donutím jednou za pár měsíců jít si někam něco koupit. V kabelkách ani btách needu vůbec.

Pracuji od narození dcery (dala jsem si pauzu jen na šestinedělí), nejdříve jen z domu, jakmile jsem nastoupila zpátky na původní místo (v 6 měsících dcery), tak jsem dojížděla do města cca 80km každý týden na pár dní, kde jsem na dva dny chodila do kanceláře. Zbytek jsem odpracovala z domu, byl to půlúvazek. Ta smlouva mi skončila, byla na projekt. Teď dělám opět z domu + na jeden den do kanceláře začnu od příštího týdne dojíždět. Pracuju dopoledne, když je dcerka ve školce, kam začla teď chodit, a po večerech. Mám dvě dohody u dvou zaměstnavatelů, jedno je půlúvazek, druhé tak čtvrtka. Práci na HPP jsem zatím nesehnala v místě bydliště, tedy pět dojíždím do města cca 80km.

Jinak máme velký dům, takže koutků, kam se schovat, je hodně, ale příležitostí, kdy být opravdu sama, bez dítěte a muže, je minimálně. Muž pracuje z domu, takže tu pořád je:-)).

Čtení miluju, takže čtu denně před spaním, jindy není čas, někdy déle, někdy méně, jak usnu.

Jinak občas na výlety, procházky, návštěvy, klasika, asi jako každej. Koníček mám lyžování, ale to je sezónní nárazovka a bohužel poslední 3 roky jsem nebyla. Letos to hodlám konečně napravit:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.10.16 09:42

Dvě děti 13a 5let, prace na jednu směnu 8hod. Jedinný volný čas mám, když si jdu vypít kávu a dát cigaretku ven-takže cca 5× za odpoledne po 10minutách. Jinak pořád lítám, něco poklízím, nebo kontroluji úkoly či se snažím nějak zabavit malou. Jinak za hobby (co jsem měla) jsem už 3roky nedala ani korunu, protože stejně nemám čas a podmínky si k tomu v klidu sednout a nemít někoho za zadkem a když pozdě večer, tak jsem z toho dne tak zničená, že se mi už nic nechce a jdu spát.
Jinak co se peněz týče, tak když potřebuji tričko, jdu si ho koupit (nekupuji značkové), nemám vyloženě peníze pro sebe, ale manžel mi nikdy nic nevyčetl, takže nemám strach říct, potřebuju, vzít peníze ze společný hromádky a jít si koupit. Kolik za sebe (opravdu jen za sebe) vyhodím měsíčně nevím, ale je to cca do 500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
2.10.16 09:42

Nikdy mě nenapadlo počítat peníze a čas. Když ho mám, využiji ho od lenošení, čtení, sport, cestování- to asi nejvíc. Cestujeme s dětma, ale jezdíme i s holkama ze školy na týdenní dovču do zahraničí - to je super odpočinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
2.10.16 09:46

Zatím bezdětná, v očekávání prvního potomka ;), pracující na plný úvazek. Času mám na sebe, kolik chci a potřebuju.
Utratím docela dost, ale výdaje neeviduju. Manikúra (500), pedikúra (500), kosmetika (700), masáže, fyzio (2.000), kadeřník jednou za dva měsíce (1.200).
Zábava - knížky, kino, divadlo, restaurace (cca 3000?), kosmetika, drogerie (to ani nejsem schopná odhadnout, ale je to dost ;) ). Oblečení, boty, to je další pálka.
No, radši nepočítat 8) :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.16 09:49

Mam deti dve (4 a 2), treti na ceste (nikdo nevi, proto anonym), cas pro sebe v kuse jednou 60 minut tydne :oops: plus pred spanim si tedy vetsinou 10, 15 minut ctu plus obcas si deti hraji, tak chvili ctu emimino :). Rada bych vice, ale muz cele dny v praci, hlidani nula, deti malo spi… Misto kadernika si ustrihnu culik a aspon usetrime. Muz pomaha, ale to vetsinou hasim neporadek v domacnosti…

• Citovat
  • Upravit
28737
2.10.16 09:58

Jedno dítě, částečný úvazek. Volno pro sebe mám cca dvacet minut ráno, než se vzbudí dítě a dvě hodiny večer, než jdu spát. Občas se domluvím s manželem a jdu na kafe s kámoškou nebo někam podívat. Jednou za tři měsíce kadeřnice, na nehty nechodím. Do restaurací nechodím, obědy vařím doma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
2.10.16 10:02

Chodim na nehty jednou za 3 tydny. 2 krat cvicim tydne pilates. Kadernik 2 krat rocne, mam dlouhy vlasy. Kazdy mesic si ma sebe neco koupim plus kosmetika kremy, dekorativka. Sem tam kaficko. Hodne penez utracim za knizky. Zatim jedno dite 2 a pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová