Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, na výkon jsou dobré sacharidy, takže k večeři si dej třeba těstoviny. Snídaně třeba chleba s marmeládou. Pít hodně, alespon 2,5 litru den předem, ráno si dej tak půllitr - litr vody, čaje. tak bych to vyřešila já, kdyby mi šlo o výkon ![]()
Ráno bych si dala sójové suky, rychlé cukry, kafe, a šla bych nato. Držím palce, ať to zvládneš ![]()
Najedla bych se normálně jako když jdeš teď trénovat. Řešit to 2 dny před testy je opravdu brzy a nevíš co s tebou nějaká doporučení udělají. Tohle jsi měla vyzkoušet už dřív.
Něco nízkotučného obsahující sacharidy - ovoce, ten banán, o kterém jsi psala, je fajn, celozrnné pečivo, müsli tyčinky.
@Anonymní píše:
@lucenka no, to je asi fakt, ale nechtělo se mi vstávat v 6 ráno![]()
Chodím trénovat odpoledne…
@hudečice no, to kafe bude asi určitě a slazené
Pak mě napadl třeba banán
Banán je dobrý, můžeš třeba i bílý chleba s marmeládou nebo medem, prostě něco rychle stravitelného.
Já snídám nejraději bílý jogurt, přimíchat do něj lžičku medu, nějaké ovoce, trochu nasekaných mandlí nebo prostě na co je chuť. A nebo rýžovou kaši, doporučuje se i ovesná, rychlé, jednoduché cukry.
Ale abych řekla pravdu, tak ve tvém případě bych ani tak moc neřešila jídlo, jako spíše to, že jsi zvyklá sportovat odpoledne a teď se najednou chystáš na poměrně náročný test dost brzy ráno. Nevím jak ty, ale já se snažím mít pohyb +- ve stejný nebo podobný test. Jakmile po pravidelném tréninku v určité době udělám nějakou větší časovou změnu, tak nepodávám tak dobré výkony, jaké bych chtěla. Ale možná to tak mám jen já ![]()
Rozhodně pomalé sacharidy. Dát si hodinu předem nějakou tyčinku je na nic. Ten cukr ti musí vydržet v krvi. Banán, vločky, jogurt, nebo celozrnné pečivo s čímsi ne moc tučným. Najez se, aby ses cítila příjemně akorát najedená. Hodinu předem.
Před cvičenim banány. Hodinu po cvičení ovoce a Chia semínka nebo mandle jim.
@tterka tak s tím souhlasím. Chodím běhat odpoledne či večer a jednou jsem to změnila na brzo ráno. No, přiznám se, nebyla jsem schopna. Vůbec mi to nesedlo.
Ovsené vločky se strouhaným jabkem a ořechy. Krátce před testováním banán a datle. Obzvlášť s datlemi mám dobré zkušenosti - když jsem běhávala ráno a nalačno, musela jsem se dát těsně před tím pár datlí, jinak se mi dělalo mdlo.
Hezký den,
prosím o radu.
Nikdy jsem vrcholově nesportovala, nyní se ale chystám na fyzické testy ohledně nového zaměstnání - proto ten anonym - děkuji.
Průběžně trénuji a v pondělí jdu na to a prosím o radu, jak se najíst?
Vstanu asi v 6.hodin ráno, v 6.30 odjezd autem a v 8.začíná testování.
Budou se dělat kliky, sklapovačky, běhat člunkový běh, pak nějaké cvičení a nakonec běh na 1 km - do hodinky se to všechno stihne.
A teď poraďte, co a kdy jíst, abych neměla hlad nebo naopak neměla plný břicho…no prostě, abych podala co nejlepší výkon?

Klidně budu jíst a pít za jízdy v autě
Díky.