Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zabatko
Ja mam svoje take huste. A ano, nekdo si muze dovolit chodit bez makeupu, kdyz nema nejake extremni kruhy nebo zarudnuti v obliceji, ale ja to myslela celkove zanedbna, treba vlasy si muze dle meho umyt kazda ne? Trochu nechapu jak si vsichni hned spojujete slovo omlesela s prirozenou, ve me evokuje slovo omsela zanedbbanou seslou zenskou se zarosly obocim, krhy pod ocima, mastnymi vlasy s odrostem, suchymi rty a tak dale.
@pijavice no je to stejně zajímavý úkaz ( omsela-přírodní), jako upravena = umělý nehty, vlasy, řasy.
@pijavice píše:
@atominnka To neni o prodluzovani vlasu, nehtu a kdovi jakych chlupu. Mozna jsem to blbe vyjadrila, myslela jsem spise celkove zanedbane, proste nic moc. Mastne vlasy, treba vyrazny neprizozeny odrost vlasu, kruhy pod ocima a tak dale. Ja si taky rasy ani nic jineho neprodluzujuven nosim makeup, ale to spise na zakryti tech kruhu pod ocima, zdravicko, a rasenku.
jojo, pak jsem četla dodatek, bbě jsem to pochopila
Ale kruhy mám taky. D
@Xsenova Ja si teda myslim, ze kdybych do sebe kazdy mesic par tisic investovala bylo by to daleko lepsi. Tim nemyslim, ale nehty a rasy, ale treba kadernice a fitko by mi prospelo a nejake antistresova masaz
. Ono je, ale otazka jestli je to potreba, treba nektere zenske do fitka nechodi chodi behat a delaji doma silove cviceni a vypadaji dobre. Ja na to nemam treba klid. Kadernika clovek taky treba tolik nepotrebuje kdyz ma pekne svoje vlasy a umi se o ne starat. A kdyz ma bezproblemovou plet nema potrebu utracet za makeup.
@Talitha To teda nevim jestli jsem psala, ze si pod pojmem upravena predstavuju umele nehty
fakt? Osobne se mi treba libi pekne upravene nehty stylem pekne zastrihnute opilovane, nalakovane nejlepe nejakym jemnym lakem jako je ruzovy (pozn. ten co se pouziva u francouzske manikury) nebo bezbarvy. To same rasy, pro me staci bohate rasenka a pokud se clovek citi dobre bez ni a ma svoje pekne rasy tim lip. Kadernik to same, pokud mas pekne vlasy nejsou treba prelivy a barv, ale kdyz si davas cely zivot odbarvit vlasy na blond a pak na to dva nebo tri mesice ka+is vypada to blbe.
@pijavice ja si myslim ze pekna plet, postava, vlasy su tak do 28 rokov. Potom sa to skor vezie na tom ako sa zena udrziava. Byt zenou je drahe a casovo narocne. Cim starsia - tym horsie ![]()
@Xsenova píše:
@pijavice ja si myslim ze pekna plet, postava, vlasy su tak do 28 rokov. Potom sa to skor vezie na tom ako sa zena udrziava. Byt zenou je drahe a casovo narocne. Cim starsia - tym horsie
A sakra
Je mi 28… takže ted už to bude jen horší???
![]()
@Xsenova píše:
@pijavice ja si myslim ze pekna plet, postava, vlasy su tak do 28 rokov. Potom sa to skor vezie na tom ako sa zena udrziava. Byt zenou je drahe a casovo narocne. Cim starsia - tym horsie
Tak pokud je dotycna oskliva tak ano, ale jinak nesouhlasim. Je mi 43, svoje vlasy mam huste, rasy dlouhe a nehty kvalitni. Plet taky, lide mi hadaji cca 35 let. Takze kadernik mi staci jednou za ctyri mesice pro preliv na oziveni barvy sediny nemam), umele. Ehta nepotrebuju a na kosmetiku chodim dvakrat za rok. Ale potrpim si na dobrou kosmetiku jak kremy, tak dekorativku (Clinique, ELauder, Lancome, Dior apod.), hezke obleceni a hlavne kvalitni obuv a kabelky, neco taky projim behem obedu v centrech plus freshe, sushi apod.
Deti mam dve a pracuju na castecny, za sebe minimalne desitku mesicne utratim, ale beru to i s tim jidlem a kafickama s kamoskama, to hezkemobleceni beru jako ze potrebuju k praci, stejne jakóbyt nalicena. Kdyz jsem brala materskou sedm a pul litru, tak jsem z toho taky vysla a jeste i usetrila…
Anonymkvuli financim…
@tasa píše:
Kolik a prip. obsah-knizka, nehty, cvico…a prip. pocet a vek deti a zda pracujete a zda plny ci castecny uvazek.Jo a mate treba nejaky koutek, kde mate soukromi?
A kolik korun mesicne platite za sve konicky a potreby? kafco, krem, triko, kniha apod.
Ja si snazim denne cist hodinu beletrii-to je jediny pravidelny. a pracuju na castecny.dite jen jedno, ale dost zlobivy.
a utrata za me, to je ruzny, ale chci to zacit psat, tak pro srovnani.
Děti ne, práce podle aktuálního vytížení, volno na sebe… upřímně řečeno nevím
podle plánovače každou neděli
a teda jednu hoďku cvičení mimo domov týdně. Jak je to reálně, no aktuálně to bude víc, ale pracuju dost i z domova, tak mám tendence dělat víc věcí najednou.
Mám svou „komůrku“, ve které mám soukromí a nebo se prostřídáme s mužem. Nemáme vyloženě potřebu mít nějaké úplné soukromí, ale pokud je potřeba, tak si tak nějak automaticky rozdělíme místnosti, případně zahradu a nerušíme se vzájemně.
Nakupuju jednou za dost dlouhý úsek času, samotnou mě to nebaví, čas od času dojdem s holkama. Jsem nejradši doma, takže kromě srazů s kamarádkami, které se snažíme dodržovat každý týden jednou aspoň na pár hodin, se někam dostanu tak jednou za měsíc.
Jinak chodím v podstatě jenom ke kadeřníkovi, tak 3 - 4 do roka. A pedikúru, manikúru, masky a nevím co všechno ještě si dělám doma. Výjde mě to levnějš a udělám si to v pohodlí domova podle svých představ. Na kolik to výjde těžko říct, dost jsem investovala na začátku do vybavení na mani+pedi+masky+zábaly+péči o vlasy, prostě všechno možné. Většina z těch věcí jsou už více méně napořád a ten spotřební materiál už nestojí tolik. Cvičím až na tu jednu hodinu doma nebo v okolí domova. Za knihy jsem schopna utratil majland, buduju si osobní knihovničku ![]()
V průběhu roku se ale ke čtení až tolik nedostanu, dělím celý volný čas mezi volný čas s mužem a pár koníčků, takže ve výsledku čtu nejvíc na dovolených nebo když jsem nemocná (tím myslím vyloženě beletrii). V normálním týdnu ale načtu docela dost článků, skript a dalších věcí spíš kvůli sebevzdělávání než pro zábavu.
@Anonymní píše:
Tak pokud je dotycna oskliva tak ano, ale jinak nesouhlasim. Je mi 43, svoje vlasy mam huste, rasy dlouhe a nehty kvalitni. Plet taky, lide mi hadaji cca 35 let. Takze kadernik mi staci jednou za ctyri mesice pro preliv na oziveni barvy sediny nemam), umele. Ehta nepotrebuju a na kosmetiku chodim dvakrat za rok. Ale potrpim si na dobrou kosmetiku jak kremy, tak dekorativku (Clinique, ELauder, Lancome, Dior apod.), hezke obleceni a hlavne kvalitni obuv a kabelky, neco taky projim behem obedu v centrech plus freshe, sushi apod.
Deti mam dve a pracuju na castecny, za sebe minimalne desitku mesicne utratim, ale beru to i s tim jidlem a kafickama s kamoskama, to hezkemobleceni beru jako ze potrebuju k praci, stejne jakóbyt nalicena. Kdyz jsem brala materskou sedm a pul litru, tak jsem z toho taky vysla a jeste i usetrila…
Anonymkvuli financim…
ve 43 nemáš šediny? tak to moc závidím, já je mám od 24 ![]()
@atominnka píše:
A sakraJe mi 28… takže ted už to bude jen horší???
![]()
![]()
![]()
Ano
![]()
Ja teda nepocitam, kolik penez vydavam, ono se to taky mesic od mesice meni.
Na nehty chodim jednou za mesic a stoji me to 700. Melir si nechavam delat tak jednou za 4-6 mesicu, to stoji cca 2000. Sediny nastesti nemam, ono by to stejne nebylo moc videt, jsem blondynka.
3× do mesice si jdu sednout s manzelem nebo kamaradkama do restaurace, prumerne me to vyjde tak 300 na vecer. Do kina moc casto nechodime…
Knizky si obcas koupim, ale to se vazne hodne meni. Nekdy si nekoupim cele mesice nic, jindy i 2 knihy za mesic. Obcas si koupim nejakou pocitacovou hru. Tady se ceny hodne lisi podle toho, jestli je to starsi hra, nebo neco noveho. Nove hry klidne stoji i kolem 1500 a vice.
Moje nejvyssi vydaje jsou spis na potraviny a dekoracni predmety do domacnosti. Rada zarizuju svuj bytecek, manzela to moc nezajima, i kdyz dokaze docenit to, ze to u nas vypada moc pekne.
Dite mam jedno, ale zatim ho nosim pod srdickem, takze me moc casove neomezuje. Ale to se brzo zmeni… doted jsem si mohla delat co jsem chtela kdy jsem chtela… kdyz jsem mela chut si sednout k pocitacove hre a hrat cele nedelni odpoledne, tak jsem hrala dokud me z toho nerozbolela hlava. ![]()
Uvidime, jake to bude, az se mala narodi. Mam z toho trochu obavy, ale manzel me stale uklidnuje, ze prece na miminko nejsem sama a ze az budu potrebovat si odpocinout, tak on rad pohlida. Tak uvidime.