Kolik času a penez sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.10.16 10:05

Jsem na MD, ale mám svoji firmu, takže vlastně pracuji pořád, jen momentálně ne tak intenzivně. Odhaduji, že za sebe utratím tak 3-4 tisíce max, chodím jen na řasy a kupuji si lepší kosmetiku. Kafíčka v kavárnách téměř žádné, nicméně doma si kvalitní kávu dělám, a ta stojí docela dost, cca 1500,– měsíčně. Kadeřník sporadicky, za pravidelný výdaj se rozhodně nedá považovat. Hodně utratím za knížky, ráda čtu a ujíždím na technice, ale to spláchnu přes firmu ;) Nakupování hader a pod. nesnáším, utrácím za to až když už něco fakt potřebuji, pak ale si koupím třeba boty/bundu/džíny/kalhoty/…doplňcokoliv:) za 4-5 tisíc, co mi vydrží, ale to taky nelze považovat za pravidelný výdaj, protože je to spíš sezónně.
Chvilku pro sebe mám ráno, když piju kafe (ale to max 20 min) a pak až večer, když děti spí (máme 3, nejmladší je čerstvé miminko) :palec: Čtu si výhradně v posteli, usínám při tom, je to rituál, který miluju :palec:

• Citovat
  • Upravit
30310
2.10.16 10:05

Tak nehty, kadeřník atd. neplatím. Stříhá mě kamarádka kadeřnice a nehty si dělám sama. Pro knížky si chodím do knihovny, kupujeme si jen jednoho autora, kterého čteme celá rodina. Kosmetiku si koupím jak potřebuju, ale není toho moc, beru to tak, že míň je tady víc. Na koníčky si kupuju věci dle potřeby, takže někdy za 2000Kč za měsíc, pak třeba půl roku nic a jedu ze zásob. Na kafe atd. nechodím je pro mě lepší si zajít ke kamarádce domů nebo ji pozvat k nám. Do restaurace nechodíme. A čas pro sebe mám podle toho jak se dohodneme s manželem. Pokud potřebuju dělat něco osamotě a nebo prostě si oddychnout od všech, tak zalezu do pracovny a manžel hlídá děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.10.16 10:08

Pracuji na castecny uvazek, pracuji hlavne z domova, jednou tydne kancelar. Muj prijem je 10 tis plus ted materska, pak rodicak. Deti mam ve veku 5, 2 a tydenni mimco. :mrgreen: Mam manzela, co zvlada peci o 3 deti bez vetsich problemu. Jezdim sama na nakupy, chodim pravidelne na kosmetiku a nehty-1×mesicne. A pravidelne ctu-odbornou literaturu i beletrii. Nakup je 1× tydne hodina-vetsinou sobota dopoledne-Lidl :mrgreen:, nehty a kosmetika je tak hodka a pul. Jinak po nocich pracuju. Obcas zasednu k sicimu stroji. Mam svuj pracovni kout v uzamykatelne mistnosti. :mrgreen: Od ledna mam v planu zdokonalit se v jazykach, ale chci rodileho mluvciho a nedari se mi u nas zadneho sehnat. :roll: Taky chodime s muzem behat, ale musime se stridat u deti-tak to vychazi 2× tydne necela hodka.

No a utratim za sebe mesicne v prumeru 4 tisice. 1000 kc kosmetika, nehty a kadernik, 1000 kc v prumeru boty a obleceni ( nekdy min nekdy vic), 1000 kc telefon/internet-potrebuji kvuli praci a 1000 kosmetika, kavarny, restaurace, knizky, atd

Příspěvek upraven 02.10.16 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
2.10.16 10:13

Pracuju z domu a ted budu jeden den dojizdet, celkem tak tretinovy uvazek. Casu pro sebe mi ted hodne ubylo tou praci, muzu delat jen kdyz jsou oba kluci ve skolce. Nejlepsi cas pro sebe mam kdyz muz neni vecer doma :mrgreen: jinak hodne utratim za cviceni, chodim min. trikrat tydne. Vydaje moc nesleduju, nejsem uplne utracivy typ (deti maji drazsi boty nez ja). Pokud mam nejakou akci typu kadernik, kafe s kamoskou, tak se s muzem vzdy domluvim na hlidani, ale chybi mi cas typu dam si v klidu caj a prectu si knizku. Koutek mam, ale stejne me tam vzdycky najdou :cert:

• Citovat
  • Upravit
1827
2.10.16 10:16

Dvě děti ve věku 3,5 měsíce a skoro 6 let. Pracuji na částečný úvazek. Volno od dětí moc nemám, sice nekojím, takže by mohl někdo hlídat, ale babičky se o děti nejsou schopné samy postarat. Přes den mám čas pro sebe pouze v době, kdy melej spí a starší je ve školce. Jinak děti tahám s sebou po obchodech, pracovních schůzkách i když jdu s kámoškou na kafčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.10.16 10:25

Jsem na RD, 2děti, manžel, v lůednu jdu do práce.
Za sebe nedám měsíčně ani 1000. Ne že by nebylo, ale nemám potřebu ani hlídání.
jednou za 2-3m kadeřnice 800-1000Kč. Na nehty nechodím. Šminky kupuji občas. Krémy nepoužívám, nikdy mi žádný nesedl. Utrácím spíš za domácí kosmetiku od jedné paní ve městě - ta pomáhá.
Volno pro sebe mám večer, chvilku když děti usnou, případně když mám obě děti ve školce, což ale nebývá moc často. A jednou týdně chodím na jogu, cca 2hodiny.
Muž mi s ětmi a domácností moc nepomáhá, Rekonstruuje barák, l tak je tam celé víkendy plus i nějaké večery v týdnu. Hlídání nemáme.
jefakt, že jednou za čas si udělám radost - ted jsem byla s dětmi 3 dny v Praze a tam jsem utratila doooost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
2.10.16 10:28

Času pro sebe asi 2h večer každý všední den, 1h týdně dopoledne cvičení doma s osobním trenérem a k tomu v průměru tak 1× měsíčně o víkendu 1/2-celý den buď bere manžel děti na výlet nebo si jdu sednout s kamarádkou. Když to vyjde tak 1 týden o prázdninách. Kadeřník tak 1-2× za rok. Kolik peněz za sebe utratím nevím, protože to nijak nesleduji.
Dětí máme 5 ve věku 16 měsíců - 12 let a čekáme další. Manžel je doma pouze o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
2.10.16 10:44

Mám dvě malé děti a manžela, který nemá pro moje aktivity moc pochopení. Čas na sebe nemám žádný, ráno vstávám s miminem, večer když obě děti usnou honem uklízím a chystám co je potřeba a co s dětmi pod nohama nezvládnu.
Veškeré moje výdaje se nějakým způsobem týkají dětí a domácnosti, čistě jen pro sebe pro radost jsem už několik let nekoupila nic. Udělám si radost, třeba pěkným šátkem na nošení mimina, nebo koupí samozalívacích truhlíků na jahody, teď se chystám vykopat záhon na rajčata a chci do něj zabudovat automatickou závlahu (ráda zahradničím). Ale není to nikdy věc jen pro mě, jako třeba šperk, oblečení nebo knížka.
Už mi to takhle dost leze na mozek, chtěla bych chvilku nechat někomu děti a jít si koupit nějaké pěkné oblečení, nebo se třeba v klidu najíst, ale to si ještě pár let počkám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.10.16 10:46

Já chodím jednou týdně cvičit. Manikúra, pedikúra, kosmetika - dělám doma. Kadeřnice jednou za půl roku až rok za 250 Kč. Kosmetiku kupuju minimálně (jsem názoru, že čím méně, tím lépe). Čtu si, pokud mám co, denně, když ležím večer v posteli s dětma a usínají. Přečtu něco jim a pak si čtu svoje.
Koutek mít budu v podkroví na šití (teď to tahám pokaždý na stůl v kuchyni :zed: ). Jo a ráda fotím, ale na to koutek nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.10.16 10:48

Docela by mě zajímalo, jaký závěr z této diskuze uděláš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.16 11:21

Mám dvě děti (4 a rok), jsem v práci na plný úvazek. Chodím pravidelně 1× za měsíc na řasy a nehty, tak jednou za 3 měsíce je kadeřnici. Občas masáž.. Dřív jsem jezdila 2× týdne cvičit, teď si spíš naháním čas s dětmi. Na čtení si vždy najdu čas třeba večer. S manželem se střídáme, oba si najdeme čas na to co náš baví, chce to jen organizaci, čas a vzájemnou toleranci. Moje vydaje měsíce cca 1000-1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
2.10.16 11:42
@Aries6 píše:
Docela by mě zajímalo, jaký závěr z této diskuze uděláš :D

Hele, zatim zadny.ctu to ted v rychlosti mezi varenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
2.10.16 12:01

Už nějaký čas přemýšlíme s přítelem, že bychom si zaplatili někoho na pravidelný úklid domu a třeba i hlídání na jeden den v týdnu, abychom měli více volného času na sebe.
Máte to tak někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
2.10.16 12:03
@novomamča píše:
Už nějaký čas přemýšlíme s přítelem, že bychom si zaplatili někoho na pravidelný úklid domu a třeba i hlídání na jeden den v týdnu, abychom měli více volného času na sebe.
Máte to tak někdo?

Ano, máme, chodí k nám paní na úklid, hlídat zatím není koho ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.10.16 12:09

Čas jen pro sebe nemám :lol: :lol: Možná, kdybych někdy vydržela být vzhůru až děti usnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová