Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@simelka píše: Řekla bych, že hodně záleží na lokalitě. Žiju v Praze a máme objednanou partu 5 lidí a dáme jim píše: Více
Jasně, my bydlíme na větší vesnici. Ale stejně bych ráda, aby to byl někdo ochotný dělat. Kdyby dostali všude jen panáka, tak jednak by vypadali…a jednak by to příští rok nedělali ![]()
@simelka píše: Řekla bych, že hodně záleží na lokalitě. Žiju v Praze a máme objednanou partu 5 lidí a dáme jim píše: Více
A kde jste objednavali?
Hlavně by lidi těm pekelníkům neměli tak nalévat, ať pak za vámi děti nechodí, že před barákem leží zdechlý čert…
Prisli nam troji a nikdo je nezval. Nasi prevleceni zaci druheho stupne.
Kazde parte jsem dala 100,–.
Kazdy rok nam u dveri zvoni stejne patricky pekelniku.
Letos chybi ta ctvrta dospelych
(ti uz netrefili asi).
Mame barak u hlavni cesty/chodniku a spousta decek nas zna, takze kazdy rok chodi a nemusim nikoho zvat. Penize jim davam. Tu 100, - dostanou kazda parta. Vsichni meli seznam, kde jdou dal.
Plus divadlo, ze jsem je slysela na zahrade, kde byl balicek od nas a rodiny.
Jeste zitra ve skolce a skole budou pekalnici a rok je nepotkame.
My Teda nedáváme nic
žijeme na vesnici
balíčky se sladkostma máme své… Zdrží se u nás dvě minuty, nikam nedojizdi autem, jsou to vlastně lidé ze sousedství.
Jo to určitě, no my jezdíme Hradec Králové, Pardubice, a teď to ještě rychle valím na Chrudim, no a vesničky po cestě.
V Praze bych to tedy čekal i víc.
Martin
@Kaileee píše:
ono dost záleží na lokalitě, pokud někdo chodí na sídlišti a má tři rodiny v jednom vchodě tak mi 400 přijde fakt hodně, tam bych to viděla max 50 na osobu, ale pokud za tím člověkem musíte dojet tak je to cena akorát
Jo to je trochu pravda, kolikrát máme v jednom paneláku 3-5 rodin, ale někde se sejdou asi i sousedé a to je pak dětí jako smetí a na 2 minuty to rozhodně není ![]()
Martin
K nám chodi na vesnici a zajištuje to starostka - dostáváme i balíčky od paní starostky pro každé dítě v rodině velkou kolekci a balicek se sladkostmi (čokoláda, susenky atd) mandarinky a banán…dali jsme jim panáka a 200..pokud nepřijde čert ze si rodina nepřeje tak donese balicek druhy den nebo napíše ať si přijdeme
@kruel píše:
My Teda nedáváme nicžijeme na vesnici
balíčky se sladkostma máme své… Zdrží se u nás dvě minuty, nikam nedojizdi autem, jsou to vlastně lidé ze sousedství.
My jsme tez na vesnici. Balicky na zahrade jsem mela sve, ale particky pekelniku, ktere prisly, tak z jejich zasob to bylo. I proto jim vzdy dam penize.
u nas se nechodi na blind, ale da se letacek a rodice, kteri chteji si je objednaji, na konci už se musí odmítat. mikuláš dává takové drobné minibalicky, jinak rodiče dají předem, co má mikuláš dát. lidi se tu znají, nejsou to žádní cizí koledníci, ani nemusí nikam jezdit autem, dává se kolem těch 300, ale spíš víc. já chodila ve 4 a házelo to slušné sumičky
![]()
Tak ve Chrudimi, jsme letos poprvé a na cenu 400 super ohlas. Tak skutečně nevím no.