Kolik dostanu na bydlení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1025
12.7.13 19:51

@Irča90 Díky moc, a v těch prvních dvouch kalkulačkách Vám to vychází teda blbě? Nebo Vám to vychází ve všech stejně? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
12.7.13 20:00
@Kamila Jakub píše:
@Irča90 Díky moc, a v těch prvních dvouch kalkulačkách Vám to vychází teda blbě? Nebo Vám to vychází ve všech stejně? Díky!

druhá a třetí vychází stejně, první o 300Kč víc…udělejte si tu třetí, mě dávají opravdu to, co vyjde tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.7.13 20:13

@Irča90 Tak bylo by jen dobře, pokud ta třetí to počítá dobře, tam mi příspěvek vychází, u těch dvou prvních nemám nárok :D Uvidíme, v pondělí zajdu na socku. Moc děkuju za Váš čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
12.7.13 20:14
@Kamila Jakub píše:
@Irča90 Tak bylo by jen dobře, pokud ta třetí to počítá dobře, tam mi příspěvek vychází, u těch dvou prvních nemám nárok :D Uvidíme, v pondělí zajdu na socku. Moc děkuju za Váš čas :)

to je ale divný, že vám u jedné vyjde a u druhé vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
12.7.13 20:21
@monika samuel svach píše:
Chci se zeptat…ma 4 deti, pobiran rod. prispevek, pridavky a prispevek na zivobyti.Ted bydlim na azylovem dome, zajimalo by me pokud pujdu do podnajmu, kde nebudu mit ale trv. bydliste, dostanu jeste neco na bydleni??Ted totiz dostavam protoze na azylau na to mam narok.Jak to bude potom??Budu mit narok nebo ne? Tady me to uz nebavi, je to jen domek, zadny velky azylak navic je to jen 2+1 a muzou tady byt az dve maminky s detma, ted jsem tady ale sama s detma, nastesti tady dalsi mamina ted neni, nemame tady totiz potom zadne soukromy, protoze ta druha by bydlela s detma v kuchyni. Platim tady 7000 s toho mi necelych 5 000 prispiva soc. Jeste k tomu nam ted dojeli odpojit plyn, pry majitelka neplati zadne zalohy i s toho duvodu bych chtela do podnajmu.

Na podnájemní smlouvu nedostanete žádnou sociální dávku. Je potřeba zařídit nájemní smlouvu s trvalým pobytem. Uvažte, zda ve vaší situaci přece jen azylový dům není pravou volbou. Soukromí je skvělé, ale drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.7.13 20:21

@Irča90 Fakt je to tak. Však si to zkuste, bydlím ve vlastním bytě sama s miminem ve městě 10000-49999obyvatel. Výdaje na bydlení jsou měsíčně 1986Kč (600Kč elektrika, 779Kč voda, 106Kč odpad, 501Kč vytápění). A příjmy máme měsíčně 7096Kč rodičák a 2500Kč alimenty, takže měsíčně 9596Kč. A životní minimum co je potřeba u té jedné kalkulačky vyplnit mi bylo spočítáno na 4880Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
12.7.13 20:28
@Kamila Jakub píše:
@Irča90 Fakt je to tak. Však si to zkuste, bydlím ve vlastním bytě sama s miminem ve městě 10000-49999obyvatel. Výdaje na bydlení jsou měsíčně 1986Kč (600Kč elektrika, 779Kč voda, 106Kč odpad, 501Kč vytápění). A příjmy máme měsíčně 7096Kč rodičák a 2500Kč alimenty, takže měsíčně 9596Kč. A životní minimum co je potřeba u té jedné kalkulačky vyplnit mi bylo spočítáno na 4880Kč.

to je zvláštní… možná je to proto, že v té poslední se uvádí platby i za energie… já je mám včetně nájmu, takže je nevyplňuji, jen nájemné a je to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.7.13 20:34

@Irča90 Uvidíme v pondělí, schválně tam zajdu. Já už si to zkoušela právě asi před rokem, ale na těch dvou kalkulačkách, kde mi vyšla nula. Teď po roce jsem až tady narazila na tu třetí a tam mi vyšlo přes těch 15 stovek, což je dost a hodily by se, protože byt ještě splácím hypotéku, takže ty náklady na bydlení jsou ve skutečnosti větší. Takže by se 15 stovek hodilo. Jsem na to zvědavá. Ale na jednu stranu mě to naštve, jestli fakt ten nárok mám, tak že jsem rok promeškala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
12.7.13 20:37
@Kamila Jakub píše:
@Irča90 Uvidíme v pondělí, schválně tam zajdu. Já už si to zkoušela právě asi před rokem, ale na těch dvou kalkulačkách, kde mi vyšla nula. Teď po roce jsem až tady narazila na tu třetí a tam mi vyšlo přes těch 15 stovek, což je dost a hodily by se, protože byt ještě splácím hypotéku, takže ty náklady na bydlení jsou ve skutečnosti větší. Takže by se 15 stovek hodilo. Jsem na to zvědavá. Ale na jednu stranu mě to naštve, jestli fakt ten nárok mám, tak že jsem rok promeškala :)

můžete žádat zpětně, nevím teď zda tam je lhůta za jak dlouho zpětně to lze, ale nějak to jde..se na to zeptejte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.7.13 20:39

@Irča90 Jojo, zkusím. Uvidíme, na jak moc ochotnou paní tam narazím :) Ještě jednou Vám moc děkuji. Dobrou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
12.7.13 20:41
@Kamila Jakub píše:
@Irča90 Jojo, zkusím. Uvidíme, na jak moc ochotnou paní tam narazím :) Ještě jednou Vám moc děkuji. Dobrou noc :)

ochotných je dnes na úřadech málo..hodně štěstí :) a není za co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
12.7.13 23:00

Omlouvám se, že sem tak vpadám, nemyslím to zle, opravdu ne… Ale jako nedokážu moc pochopit, že pokud je někdo závislý na příspěvku na bydlení, tak si dělá dítě..to je docela masakr 8o :roll:
Chápu, když se pak už matka s dítětem dostane do situace, kdy jí to pomůže, to se prostě stává, ale takhle…nezodpovědnost hadr :zed:

Upřímně jsem na všechny tyhle příspěvky a soc. dávky víc než alergická a zrušila bych je, 99% obyvatel je jen zneužívá. Jak k tomu pak přijdou idi, co platí půlku života hypotéku a kvůli tomu si odtrhávají od huby :poblion: Nebo maminy, co mají tři práce, jen aby uživili sebe a děti… že vám není trapně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.7.13 23:10
@Anonymní píše:
Omlouvám se, že sem tak vpadám, nemyslím to zle, opravdu ne… Ale jako nedokážu moc pochopit, že pokud je někdo závislý na příspěvku na bydlení, tak si dělá dítě..to je docela masakr 8o :roll:
Chápu, když se pak už matka s dítětem dostane do situace, kdy jí to pomůže, to se prostě stává, ale takhle…nezodpovědnost hadr :zed:Upřímně jsem na všechny tyhle příspěvky a soc. dávky víc než alergická a zrušila bych je, 99% obyvatel je jen zneužívá. Jak k tomu pak přijdou idi, co platí půlku života hypotéku a kvůli tomu si odtrhávají od huby :poblion: Nebo maminy, co mají tři práce, jen aby uživili sebe a děti… že vám není trapně :nevim:

Jsi trapná. TY SAMA S CELÝM PŘÍSPĚVKEM.
Ukaž mi maminu, co najde a je schopná dělat sama při dětech 3 práce. Trochu sience fiktion, nezdá se ti? MUILUJU ANONYMKY, CO ODSUZUJÍ A NEUMÍ SE ANI PŘIZNAT K VLASTNÍMU NÁZORU :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.7.13 23:18
@Anonymní píše:
Chápu, když se pak už matka s dítětem dostane do situace, kdy jí to pomůže, to se prostě stává, ale takhle…nezodpovědnost hadr :zed:Upřímně jsem na všechny tyhle příspěvky a soc. dávky víc než alergická a zrušila bych je, 99% obyvatel je jen zneužívá. Jak k tomu pak přijdou idi, co platí půlku života hypotéku a kvůli tomu si odtrhávají od huby :poblion: Nebo maminy, co mají tři práce, jen aby uživili sebe a děti… že vám není trapně :nevim:

Trochu jsem nepochopila Váš příspěvek? A navíc anonymně? Napíšu sama za sebe… Dítě jsme chtěli, dvakrát jsem potratila a napotřetí to vyšlo a vedle v ložnici mi spí 16-ti měsíční syn. Chlap od nás odešel, když jsem byla v osmém měsíci. To jsem podle Vás kluka měla strčit do babyboxu nebo jsem ho měla dát k adopci? Pane bože, co jste vypotila, trochu se zamyslete nad tím, jestli je správně házet všechny žadatele o příspěvek na bydlení do jednoho pytle a jestli je tady na místě moralizovat o tom, že si ženská nemá pořizovat děti, pokud pak bude čerpat příspěvek na bydlení. Věřte, že já si svůj život a hlavně život svého syna takhle nepředstavovala, ale bohužel. Práce se nebojím a na pracovním úřadu jsem v životě nebyla a mám odpracováno osm let. Teď když jsem na rodičáku a jsems dítětem sama, otec a celá jeho rodina vymazali kluka ze svého života, jesle ve městě nemáme, moji rodiče ještě nejsou v důchodu, aby mi hlídali, tak si nemůžu dovolit jít do práce. Takže jsem na rodičáku a pokud bude možnost, tak si ráda nechám na rok pomoct od státu tím, že mi přispěje tisícovku měsíčně na bydlení, než se vrátím do práce. Další s*ačky už sem prosím nepište, opravdu to tady není na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.13 23:25

@Kamila Jakub Ne ne, na tebe to myšleno nebylo, to byla myšlena ta druhá věta, že u někoho to chápu, že se do toho dostane, je vidět, že jsi slušná mamina co se snaží a rozhodně nezneužívá :hug: Omlouvám se, jestli to vyznělo jako útok na tebe, vůbec ne. Bylo to myšleno na těhotnou, co příspěvek bere…ehm..
Ale pochopte mě, že já co slyším, kdo bere příspěvky, to je děs… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat