Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kolik toho sní vaše skoro roční ratolesti. Naše holčička má za tři týdny 1 rok a zdá se mi, že jí strašně moc. Vím, že každé dítě je jiné, ale stejně jsem zvědavá, jak je to jinde. Díky moc, Ziza.
Jídelníček:
snídaně: bílý jogurt Hollandia - 200 g
svačinka: ovocná přesnídávka - skoro celá sklenička
oběd. maso+zelenina - tak 200 g
svačina 1 : ovoce nebo pribiňák
svačina 2 :tak 100 g jogurtu, sušenka
večeře: kaše - 150 g
Mezitím během dne chleba, kukuřičné křupky a hlavně x-krát kojení. Zdá se mi to dost. Co vy na to? Ještě napíšu, že při posledním vážení, tj. v 10 měsících, měla 74 cm a 9 kg. Díky, Ziza.
Milá Zizo, buď ráda, že tak jí. Ten jídelníček, co uvádíš, sní moje dcera kdyz má „dobrý-hladový den“, ale jsou jí 2 roky!!
V8hu a míru, kterou uvádíš, měla moje dcera přesně v roce, ale je drobná. Tvoje dítě rozhodně není tlusté.
Tak ať jí chutná.
P.S. Moje dcera měla ve 2 letech 86 cm a necelých 11,80 kg
SARA
Tak to ti celkem závidím. malá má 10,5 kg a 86cm. a její jídelníček?
snídaně: 200ml UM
svačina: 2 sušenky + čaj (nic jiného do ní dopoledne nedostanu
oběd: 2 bramborky, kousek mrkve a kousek masa(nevím kolik to jídlo váží)
svačina:chleba s máslem
večeře: 100ml kaše + 200 ml UM
Ona není moc jedlík.
Jinak během dne má čaj.
Ivulka
Ahojky,
tak to bud teda uplně v klidu, protože náš otesánek sní prostě cokoliv, co mu dáš…hlavně když je toho dost…
Snídaně: 240ml Um-cca v 6ráno
Sváča: ovocná přesnídávka (celá), nebo skoro celý chléb bez kůrky s Lučinou, nebo sušenky-v 9 - 10 hod
Oběd: zelenina s masem a br. rýží, těstov. asi 200, spíš víc…-cca 13 hod
Sváča: b.jogurt nebo chlebík, nebo rohlík-cca 16 hod
Večeře1: 150ml kaše jakékoliv krom čokoládové-cca 18,30
Večeře2: 220ml UM-cca 20 hod
A míry v 10 měsících měla 8,5 kg a 71 cm.......a v roce se určitě dostane na 10 kg.....
Jen bud ráda, že tak dobře jí, když slyšim ostaní maminky jak s dítětem a jídlem bojujou, tak radši tohle!!!! Oni to vyběhaj........
Jen možná nedávat pribináka a obídky jim vařit, protože z těch kupavanejch víc nabíraj…a já se teda snažim dávat místo křupek do ruky jablko, a místo sušenek zas ty křupky…no ale jen pro svůj klid, abych neměla výčitky, že jí zbytečně moc dopřávám, když je taková „PĚKNÁ“ …
Ahoj Zizo,
tak my také nemáme s jídlem problémy a jídelníček, který uvádíš, máme podobný.
brzy ráno: 200 ml UM
snídaně: namazaný chleba nebo rohlík
svačina: ovoce (např. 1 jablko + 1 banán)
oběd: zelenina, příloha a maso - 250 g
svačina: jogurt 200 ml nebo pribiňák
svačina II.: chleba nebo ovoce
večeře: kaše 200 ml
Během dne křupky či sušenky a čaj. Sice jsme o něco starší, ale takovéhle množství jídla Míše v 11m problémy nedělalo. Musím poznamenat, že je téměř od narození na UM. Při porodu měla 4 kg a v roce necelých 12 kg. Dnes jsem jí vážila a měla necelých 13 kg ![]()
Nila
Naší malej bude taky za tři týdny rok:-) V 10 měsících meřila 77cm a vážila 9kg. Baští asi takto:
Snidaně 250 UM
Svačina jogurt s ovocem tak 150-200g
Oběd 200-300ml, takže g asi víc
Svačina ovoce, sušenka nebo chleba (cca 1 přesnídávka)
Večere 120 kaše
Před spaním 120UM
Takže jestě asi víc než vy.
Ahoj Zizo
Máme skoro totožný jídelníček. Náš Vojta musí pořád něco baštit. Ale jsem rádá, že tak dobře a rád papá. Je to krásný se dívat jak s radostí baští. V 10m máme 9,5 kg a 75cm ( a stále ještě kojíme)
Lenka