Kolik Kč vás stál pokojíček na míru od truhláře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1371
7.5.14 10:33
@zvidavajanca píše:
Mám dělaný stůl - barva: imitace borovice.
Délka 150 cm - cena byla docela pálka, je to 8 let zpět, takže si to nepamatuju.
Ale to proč píšu je jedna dobrá rada - šuplíky ke stolům nech udělat samostatně. Na koleckách. Nepřipevněné ke stolu - lepší pohyblivost, sníží váhu stolu (které je i tak docela šílená).
Jinak bílé lamino si nedokážu představit, my máme bílé stěny, takže na tom by se to asi ztratilo. Možná u barevných stěn to může vypadat hezky.

JJ ty pohyblivý šuflíčky alias „kontejnér“ na kolečkách je dobrej nápad :palec:

Bílý lamino chci proto, že v pokojíčku je spousta dalších elementů - povlečení, hračky, knížky, obrázky na zdech, plakáty časem třeba atp., tak ta bílá bude taková nejvděčnější. Teď tam máme bílou Stuvu a je to pěkný i na bílý stěně :think: Podlaha světlě žlutý marmo, současná postel je Sandy od Gazel masiv borovice - je ale poměrně nepraktická, což jsem zjistila až po dvou letech používání :zed:

http://www.bruckner.sk/…zabranou.jpg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 10:35
@betuska.bathory píše:
@CokeLady
My jsme u stolaře taky pořizovali lamino - a bylo to z důvodu kvality (měli jsme v minulosti nábytek z různých prodejen a ten rozdíl byl obrovský).

jj - lamino je a) levnější b) vydrží docela dost (mokro, nárazy, nálepky atp.) c) nesnáším takový ty skříně ve stylu „100+1 suk“ d) dá se vykouzlit prakticky cokoliv (rádius hran třeba)
nevýhoda je tedy ta „jedovatost“, ale ani o masivech si už nemyslím jen to nejlepší, taky je to všelijak lepený, mořený atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.5.14 10:35

To je ona? je krásná. Proč nepraktická?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
7.5.14 10:36

Poradím jen s postelí. Syn má na míru postel i s roštem a šuplíkem pod postelí. Dali jsme za ní do 5000 Kč. Rost je z masivu, jinak je to lamino javor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 11:19
@jessikka píše:
To je ona? je krásná. Proč nepraktická?

Ona je skutečně i v reálu moc pěkná a poholdná i pro spaní dospělák+dítě spolu, nevrže, potahy se dají stahnout a vyprat, splňuje snad všechny takovýty poučky o zdravým spánku atd atd…
ALE:
neustále lovím nějaký hračky pod postelí
furt tam musím luxovat (děti pod ní lezou jako do schovky, tak aby nevylezli bílý od prachu :-) )
nezřídka propadnou různý předměty tou mezerou mezi matrací a zábranou - třeba knížka, dudlík, míšan… takže pěkně na břicho a lovit dáááleko u zdi pod postelí :zed: Peřiny nezaklízíme, přes den jsou na posteli, což bych taky časem ráda změnila (do šublete pod postelí), až nebudou děti spát přes den a budou se coby poberťáci válet s telefonem na posteli :-)

Vzhlédla jsem se v takovmto řešení - viz obrázek: jde mi hlavně o to integrovaný šuble pod postelí, kam se vleze opravdu hodně věcí, nejen lůžkoviny a pak o tu „stěnu“ za matrací, jakože takovou desku za postelí, aby peřiny neštrejchaly o zeď a taky aby za postel nic nemohlo zapadnout.

P. S.: ty fleky na tej fotce - tam si hrály tři dětičky :-)
Vzhlédla jsem se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.5.14 11:24

@Rampepurna To všechno by se dalo vyřešit - koupit šuplík pod postel, takže by odpadlo zapadávání hraček a vysávání (jen občas). Meze matraci a zeď bych dala nějakého hada, který by mezeru zakryl. Nepadaly by tam dudlíky. Peřiny do toho šuplíku.
Na obrázku, co posíláš bude šuplík podle mě v celé délce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 11:33

@jessikka Nene, tam právě kvůli tomu nočnímu stolečku šublíčkovýmu je výsuvný šuble jen tak do 3/4 délky postele a v tom zbytku jsou takový „šoupačky“ jen, ale moc nevyužitelný. Na druhé posteli jsou dvě šublata - v jednom peřiny a v druhém hračky.
Na fotce jsou trošku pootevřené… v zavřeném stavu více přiléhá horní hrana šublete k matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.5.14 11:48

K šuplíkům pod postelí si dovolím jedno - udělat dva šuplíky místo jednoho - s jedním se špatně manipuluje. Udělat to tak, aby se věci v šuplíku daly do něčeho dát - práší se tam - na hračky, co se vytahují každý den asi dobrý, ale uskladnění plyšáci rádi nebudou. Myslet na to, že šuplík je třeba úplně vysunout - hledání zapadených věcí a vysávání - prachu je pod tím dost.
Ideální je udělat šuplíky tak, aby do nich nebylo vidět - není vidět „nepořádek“, ale „výřez“ na vytahování se hodí, žádné madlo, úchytku (akorát zdroj slziček). Je ideální - zvlášť pokud budete dělat na míru, aby šuplíky byly „až nahoru“ tedy žádná nebo minimální mezera mezi šuplíkem a roštem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 11:55
@zvidavajanca

:palec: :potlesk: Super sepsané. Jak ještě myslíš tedy to otevírání šublat, když by nahoře nebyla škvíra a ani madlo? Myslíš třeba jen takovej vyřízlej otvůrek jako třeba typu Stuva? http://jp8.r0tt.com/…73100008.jpg

To mě napadlo to tam „zopakovat“, neb část pokojíčku už Stuvou vybavené máme, že by to spolu „korespondovalo“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.5.14 12:13

@Rampepurna
Něco takového jsem myslela. Tvar, počet a umístění závisí na vkusu. Stuvu moc neznám, nevím, jaké má otvory, ale korespondovat by to mělo.
Jelikož u nás na skříních jsou madla (či jak tomu říct), tak to bylo jedno. Mě se nejvíc líbí nižší, delší se zaoblenými rohy.
Nedokážu si představit větší hranatý otvor, to spíš ty dva.

Řešení více šuplíků než dva není od věci - tady je postel asi delší (nebo mi to tak přijde) a ty 4 šuplíky vypadají dobře. Ale je to vhodnější spíš na věci než později na peřiny - bála bych se, že se nevlezou a dávat polštář vedle je otravné ;)
Taky bych nedělala ty „příčky“ mezi nima - když je málo místa je dobrý posunout jeden šuplík na místo druhého a tak se dostat i na druhou půlku (kde může něco bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 13:34

@zvidavajanca to na obrázku není postel - je to právě ten ikea systém Stuva… je to taková „stavebnice“, ze který postavíš kdeco - to na obrázku jsou čtyřy truhly vedle sebe a na nich nějakej polstr, to není postel.

Ten obrázek jsem tam dala jen pro představu těch chňapacích otvorů v šubleti. Takto bych to taky neřešila.

Stuva - cenově dostupné variabilní… prostě všelijaký korpusy a dekly, ze kterých děláš stolky, lavice, skříně, šublata atd.
 http://ninio.strefa.pl/…/komplet.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1