Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
quinny speedi. jako prvomatka jsem si myslela, že jediný, že je lehký a kompatibilní s autosedačkou. po 2 měsících jsem koupila zappky pod vajíčko. v roce chicco multiway, které po 2 měsících šly.. takže většinu kočárkového období 2 kočáry. pak croozer (v 21měsících) a ve skoro 2.5 letech cybex ruby. kromě chicca mám všechno doma. využije se na další děti. teď používáme croozer a cybex.
kdybych nebyla spokojená s kočárem, koupila bych si jiný. resp., nejdříve bych si vybrala kočár podle svých představ (jestli by takový existoval
), zhodnotila v čem je lepší než původní a pak prodávala. a třeba si ještě i počkala, a prodala celou sadu se vším všudy, i s autosedačkou..
(to zhodnocení jsem si vždycky udělala, když mě přepadla choutka na jiný kočár ![]()
mala ma pul roku a mela uz pet kocaru nez sem byla spokojena…chlap jen krouti hlavou
ale co mu je do toho kdyz na ten kocat ani nesahne ze ![]()
edit: jo pro chlapa bylo podstatny ze sem to obhajila penezma..ze jako ten starej sem prodala skoro tak jak jsem ho koupila a ten novej (kupovala sem pouzity uz) ze sem koupila stejne jak sem tamten prodala ![]()
Příspěvek upraven 28.05.10 v 12:22
Tak my máme dva a přemýšlím o golfkách, ale ten druhý kočár mám Nomada a je lehkej, říkám si, že to je takový golfkosporťák, tak furt vyčkávám a používám nyní výhradně Nomada. Možná na golfky ani nedojde, ale nějak si to po celou dobu s jedním kočárkem nedovedu představit.
Tak ja zatim mam Spirita s autosedackou Maxi-cosi. A golfky Inglesina Trip, jen na rychle vyrizovani…
Malemu je 11.mes. a druhe dite urcite planujeme.
Asi do 8.mes. jsme stridali hlubokou korbu s autosedackou.
Kdyz jsme presli na sportak, zacala mi dost vadit vaha -14,5kg (i maly je tezsi, ja vim), ale taky polohovani, jde to docela ztezka a dost blbe se shrnuje ta boudicka. Nekdy ji ma az na hlavicce.
Pri vyberu se mi libilo, ze ho muzu mit pri jizde otoceneho k sobe, ale on chtel stejne hned koukat dopredu, takze jsem tuto vyhodu kocarku skoro nevyuzila..
Uvazuju o Speedim. Libi se mi jak je lehky a daleko vic prostorny. A jde na nej autosedacka Maxi-cosi. Cenove je taky dostupny…
Takze bych prodala sportak s hlubokou korbou.
Akorat nevim, jestli se mi vejde Speedy do auta. Mam Toyotu Corollu.
A jestli na nej sedi fusak od Emitexu combi exclusive..poradite?
A Speedy nema nanoznik, ale to snad nevadi, bez toho se da zit… ![]()
Tak nevim, s tim prodejem to bude urcite na dlouho ![]()
Neznate nekoho kdo by chtel Spirita? Jizdni vlastnosti jsou fakt super, to uznavam..
Jeste to musim promyslet..
Kazdopadne strasne moc dekuju za rady a nazory ![]()
Lakyna píše:
Tak my máme dva a přemýšlím o golfkách, ale ten druhý kočár mám Nomada a je lehkej, říkám si, že to je takový golfkosporťák, tak furt vyčkávám a používám nyní výhradně Nomada. Možná na golfky ani nedojde, ale nějak si to po celou dobu s jedním kočárkem nedovedu představit.
Lakyno presne, male budou dva roky a ja uz od roka chtela golfky, no a jak jsem psala, Nomad je zatim nahrazuje - ted v nem zrovna spi na terase.
Jsem asi divná, ale my máme jeden jedinej kočár. Pro Matyho jsme koupili X-Landera XA, korbičku i sporťák. Jsem s ním maximálně spokojená. Plánuju v něm odvozit i druhý mimčo, možná příští rok na jaře (mimču bude 3/4 roku) přikoupíme nějaký lehký skladný golfky.
ja byla taky kocarkovej maniak, na 1 diteti jsme pouzili 5 kocarku, podle mne je to normalni, spoustu veci clovek zjisti az pri pouzivani
No máme easywalker duo, jelikoz stal 26000 tak ho teda menit nebudu
a nemam proc, je uzasnej, je to nejlepsi dvojkocar, nejlehci a kvalitni, pak mame starou sunku na balkon, kdyz mi je blbe, boli me zada a nezvladnu vyrazit na prochajdu, no a mame golfky, ty jsou na nakupy, skladne a lehke, vlezou se do kufru i s velkym nakupem ![]()
katerinah -
do speediho jistě emitex jde, měla jsem ho tam.
nejde do úplného lehu, v tom věku už to ale asi nevadí.. leh se dá trochu popustit i nad rámec toho, co je dané, a je velmmi slušný. kočár má 11.5kg skutečnou váhu se vším všudy, 10.5kg je váha podvozku.
kočárek je to super, používala jsem ho dva roky, a ač maniak přes kočár,y vždycky když mě to chytlo, sepsala jsem výhody/nevýhody nového objevu, proti speedimu a zůlstala na svém.. ![]()
doporučuju k němu jistě redukční vložku. udělá ho pohodlnějším.. nesnáším vložky obecně, ale tahle super sedí a vyhovuje i mě.. ![]()
Já měla kočárků devět
(na dvě děti) za čtrnáct dní si paní přijede pro ten devátý a já svou kočárkovou pouť zakončím posledním desátým, golfkama. ![]()
Já jsem taky blázen do kočárků, manžel se na mě zlobil, ale neměl šanci, on si zas kupuje mobily a notebooky. KOčárků jsem měla pro první dceru 3 a pro druhou dceru mám ted čtvrtej.
Ale v mým případě to rozhodně nebylo proto, že by mi kočár zas až tolik nevyhovoval, ale prostě jsem měla potřebu obnovit vozovej park ![]()
Já mám kočárky zatím 2 - kombinaci Patron Apollon Alux (o kterém jsem si myslela, že bude jediný
) a golfky Peg Pérego Pliko, které jsem dokupovala, protože jsem zjistila, že se s Apollonem blbě cestuje, nevejdu se s ním třeba dobře do vlaku a tak, je lehčí na vynášení do busu… I ta obměna vozového parku hrála roli, co si tu budeme lhát, že
![]()
Teď mám takové představy, že si na druhé koupím korbičku Navettu a budu ji občas vozit na těch Plikách - a k tomu mám takové cuky, že bych dokoupila GT3
Ale to je asi nerozum…
Dovedu si ale představit, že pořídím na mladší dítko, až odroste ještě nějaké lehoulinké nejobyčejnější golfky na popovezení - ale to má ještě čas ![]()
Holky, tak ja porad vaham ![]()
Vymenit Spirita za Speediho????
Vim, ze Spirit ma super jizdni vlastnosti a vyhovuje vsem moznym testum, ale proste mi nejak neprirostl k srdci ![]()
Vadi mi ta striska, jak se blbe shrnuje a to polohovani..a ze je takovy mohutnejsi…
Spirit se mi zda o hodne lehci a prostornejsi, takovy dynamictejsi.
Ale to polohovani taky mohli udelat lip. Ikdyz si myslim, za bych si na to zvykla a nakonec by mi to nevadilo…
A co se tyka tech lonskych testu u Speediho, predpokladam ze uz je vsechno v poradku, ze jo?
Nekdo mozna namitne, ze chci vymenit kocarek za 14tis. za kocarek, ktery stoji 8tis. Coz je divne ![]()
Ale kdyz jsem pred vic nez rokem kocar vybirala, chtela jsem aby byl co nejlepsi a nejkvalitnejsi, mrzi me, ze za tu cenu nesplnil moje ocekavani…
Muze je splnit kocar o polovinu levnejsi?? ![]()
Ja si myslim, ze jo, ale muj muz tvrdi, ze na kazdem mi bude neco vadit, at na to kaslu a hodim to za hlavu…
Ale ja nejak nemuzu ![]()
Pardon, chtela jsem napsat, ze Speedi mi prijde o hodne lehci, prostornejsi a dynamictejsi..
Omlouvam se, ze s tim porad otravuju, jsem hrozne nerozhodna.
Nechci udelat dalsi chybu…
Dam na vase rady, tak sem s nima ![]()
Predem dikyyyyyyyyyyyy ![]()
soudě podle sebe.. když ti kočár nevyhovuje a chceš novej, jdi do toho. Jinak s manželem souhlasím, na každým kočárku ti něco bude vadit. Manžela jsem si při třetím kočárku vycvičila a jen se ptal, za kolik jde pryč, za kolik jde k nám ![]()