Kolik minut kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
4.10.15 03:37
@lucenka píše:
Tohle ale neplatí z všech dětí ;)

Ale platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.15 07:47
@lm38 píše:
Ale platí

Každé dítě je jiné ;) je blbost čekat s dítětem u prsu, kdy se pustí, když u toho zvrací, ale pustit se odmítá.

• Citovat
  • Upravit
292
4.10.15 08:12

@lucenka souhlas…moje zase pila v porodnici 2 hodiny a kdybych ji neodtrhla tak tam snad sedíme dodnes :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
4.10.15 08:42

@Ester588 Dodnes byste tam neseděly a ona určitě nepila celý 2 h, ona si tim řešila nějakej problém, řešení našla - prso, maminka, ale ty jsi jí ho odebrala v domnění, že máš pravdu, ale pro ní byla pravda jinde. Tohle je prostě fakt, neoddiskutovatelnej, že buď ty matky upřednostněj sebe - ve smyslu takhle to nechci, to mě prudí, toho se bojim, že bude z toho akorát závislost na prsu a už se ode mě nehne, a nebo dá ta matka přednost dítěti - ve smyslu ono ví, co potřebuje, a já mu dám čas na to, aby si tu potřebu napnilo tak, jak ono cejtí, že to jde. Nikdy to neni tak, že dítě si řiká něco jako cha chá, tady je dobrej dudel, na co bych se patlalo s umělym. To dítě je absolutně bez záměru, bez vyčůranosti, ono se jen snaží netrpět, cejtit se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 09:24

@Emno Myslím, že když jsem ji měla u prsou dvě hodiny, tak jsem ji toho dopřála až až a vzít ji to prso byla jediná možnost, co jsem mohla udělat. A to, že bych upřednostnila sebe si nemyslím. Prso má vždy, když si na něj vzpomene. Dvě hodiny nepila, ale jako prvorodička jsem nedokázala poznat kdy pije a kdy si hraje. A aniž bych hájila dudlíky, myslím, že prsa nevydrží vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
4.10.15 11:53
@Ester588 Souhlasim s tebou v tom, že prsa nevydržej vše, že pak si žena řekne Dost, když jí ty prsa bolej. Ale zároveň ta věta
@Ester588 píše:
"když jsem ji měla u prsou dvě hodiny, tak jsem ji toho dopřála až až
  • je ta domněnka tý ženy, nemusí to bejt pravda. Nechci, aby to vyznělo, žes měla něco dělat jinak, nemyslim to tak. Jen tim poukazuju na to, že to je vždycky o tom, že si my ženy myslíme něco, něco zvolíme… ale nemusí to bejt pravda. Že to dítě má taky svojí a vždy je to rozhodnutí o tom, jestli budu jednat dle sebe, takže svejch naučenejch schémat, nebo podle dítěte, který žádný schémata ještě nemá. To, žes jí dopřála až až, ona tak vůbec vnímat nemusela. Stejně tak jako to, že nechá někdo (já) dítě 8 h u prsa, neznamená, že si ze mě dělal dudlík a manipuloval atd… mohl si tim řešit jakýkoliv postporodní trauma, o kterym já nemusela mít ani páru, a pro něj to mohlo bejt nesmírně významný…

Proto upřednostňuju, dokud to pro ženu byť jen trochu jde, dát prso dítěti, dokud ono chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 12:17

@Emno s tím naprosto souhlasím, prso ji dám vždy když má potřebu… i když dnes v noci to bylo co hodina a půl a to mě trochu vytáčelo :D… nicméně jsem měla v porodnici ragády na prsou a celkem to bolelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
4.10.15 13:53

@Ester588 Jo, já tě plně chápu, že to je někdy mazec, fyzicky a psychicky asi ještě víc. Ale přejde to, zas bude jiný období a pak budeš dycky ráda, žes to vydržela a dala jí vše, co chtěla a tys mohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 14:49

@Emno No s kojením jsem měla děsný problém :( bylo to asi 8 týdnů nervů a někdy i breku, ale vydupala jsem si to a teď je malá nadlábnutá za 5-10 minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
1.8.16 10:31

Tak kdybych cekala az usne kojim hodinu :D.Ja delam 10 a 10 minut z kazdeho prsu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 06:02

Ahoj,
dcera má skoro 3 mesice a poslední dva týdny nám kojeni trva krátce, až jsem překvapená. V noci vstáváme 2×, asi ve dvě a okolo pěti hodin, každé to kojeni trvá tak 10 minut intenzivního pití.
Přes den pije okolo 5, max 8 minut. Myslite, že je to akorát? Když nabídnu prso znovu, nechce, odtahuje se nebo zapláče, že už ne.
Porodni vaha byla 3,6 a teď je necelých 5,2. Myslite, že to je v poho? Říkám si, zda ta délka kojeni stačí. Kojím na požádání, většinou to bývá do dvou hodin. Teď i častěji.

Příspěvek upraven 02.07.25 v 11:27

• Citovat
  • Upravit
22907
2.7.25 06:05

Určitě ano, mimco už má silnější tah a pokud je správné přiložené, dokáže si vytáhnout co potřebuje :) kojis často, buď bez obav, v těchto vedrech je to o žádoucí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10973
2.7.25 08:09

Je to normální, oni už si umí vytáhnout dostatečné množství rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31000
2.7.25 09:08

Podle me v poradku. Ja tu psala kdysi, ze kazde moje dite bylo jine. Pak se mi narodila treti a ta pila 6krat denne tri minuty a prospivala mi ze vsech deti zdaleka nejlepe. Proste pila jak duha. Vztah k jidlu ma stale pozitivni :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová