Dlouhý bojkot kojení - 3 měsíce

485
29.9.15 12:11

Dlouhý bojkot kojení - 3 m

Maminky,
prosím poraďte mi, jsem absolutně zoufalá. Můj chlapeček má dnes 12 týdnů a už 5 týdnů mi bojkotuje kojení. Nejdřív se vztekal u prsu. Teď už se nechce přisávat vůbec, jen vidí prso a už řve, stačí ho položit do polohy, ve které kojívám a ječí jak kdyby ho vraždili.
Dříve mi přibíral 400g/týden a teď udělá tak 150g za stejnou dobu. Je pořád nerudný, naštvaný. Povede se mi nakojit jen v šátku, ale i tam je to boj. Jak nakojím, tak se uklidní, usmívá se. Jsou dny lepší a horší, ale nějaké zlepšení nevidím. Dudlík jsem odbourala před 3 týdny, kloboučky ani flašku neměl, menstruaci nemám, voňavku nepoužívám.
Už opravdu nevím co mám dělat. Měla jsem tu laktační, poradila nenutit a nabízet, zkontrolovala správnou polohu pro kojení, vzala 600Kč a byla v tahu.
Měl jste to taky někdo? Jak dlouho to trvalo? Co pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.9.15 12:14

Odstříkat a do flašky :mrgreen: tohle je prostě mučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.9.15 12:34

@loja u nás cca 10 dní, ale i tak to bylo na prášky.. buď odstříkat do flašky, nebo se na to vyprdnout a dát UM - tohle je trápení pro vás oba.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
29.9.15 12:40

Hlavne klid, taky bych zkusila odstrikat a do flasky, a treba z prsu kojit kdyz spi/v noci a jestli se nechytne, tak bud ostrikavat nebo UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
29.9.15 12:40

Nabizet co nejcasteji, nenutit. Vaha 150 g za tyden neni zas tak spatna, ridte se, jestli ma pocurane pleny. U nas bojkot trval mesic a nevzal si ani flasku. Takze jsem po kazdem kojeni, nekdy i v noci odstrikavala, protoze si myslim, ze mu vadilo, jak se snizil tok mleka. A prekonali jsme to. Dodnes nevim, z ceho pribiral, kdyz skoro nepil. V noci jsem ho mela u sebe a dostal, kdykoliv se vzbudil. Hlavni problem je psychika, sama citim, kdyz jsem unavena, ze dlouho trva, nez se spusti mleko. Nam pomohlo odstrikavani, i kdyz nic skoro neteklo, dulezita byla stimulace a signal mozku, ze je potreba vic mlika :lol: dalsi bojkot mame ted v 9 mesicich, ale bez revu. Zvykl si na prikrm a pil cim dal mene. Bylo to nenapadne a skoro jsem prisla o mliko a on malo cural, vodu nechtel. Zacala jsem kojit co dve hodiny, zacla odstrikavat a zase je to OK. U nas to slo, tak preji hodne sil i vam. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.9.15 13:03
@Run píše:
Odstříkat a do flašky :mrgreen: tohle je prostě mučení.

Jasně, proč o kojení bojovat, když ho mužu zkuvit flaškou… :zed:.Super rada pro maminku, které nejspíš na kojení záleží.

Zakladatelko, dobré je zvýšit kontakt s miminkem, koj kůži na kůži, koupejte se spolu, měj ho v posteli, nabízej, nabízej… a vydrž. :hug: bojkot prý může trvat až dva měsíce. Ještě tě odkážu ke konkurenci-modrý koník, tam je k bojkotu plno rad. Pokud ti LP jen koukla na techniku a poradila nabízet, tak to udělala docela málo. Jinak přírůstek má děťátko dobrý. Hraniční je 120g týdně.

• Citovat
  • Upravit
2271
29.9.15 13:18

Tak já přidám také trochu zkušeností, protože, kdo to nezažil, tak nepochopí. První syn začal bojkotovat kojení kolem 2 měsíců. Kojila jsem ve spánku, vydržela jsem 2 měsíce, potom jsem přes den odsávala a kojila jen v noci. Kolem 7 měsíce jsem začala nabízet UM a v 9 měsících jsem ho odstavila. Myslela jsem si, že to byla náhoda a u druhé dcery se to už nestane a bude to v pohodě. Ta mi ale začala bojkotovat prso už v 5 týdnech, zase jsem kojila jen ve spánku, nechtěla jsem už odsávat, tak jsem se snažila vydržet a nedat lahev. Nakonec jsme kolem 4 měsíce začali s příkrmy, kolem 6 měsíce jsem začala učit na lahev a teď v 8 měsících jsem postupně odstavila. Určitě toho ale nelituju, chtěla jsem kojit za každou cenu a zvládla jsem to. Jde to i s bojkotem, ale je to velký stres. Já jsem k tomu měla ale svůj důvod. Přeju hodně sil a pokud myslíš, že s flaškou by to bylo lepší, dítko spokojenější, tak se nenech odradit a dej klidně UM, není to žádná ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.15 13:55

@loja Mě dítě přibírá 170 g týdně bez bojkotu. Takže pokud jsi ochotná nějak přestát jeho výlevy, tak bych pokračovala v kojení. Hlady evidentně nehyne. Prso nabízet v době, kdy bude kládst nejmensí odpor (ve spaní, před usnutím, po probuzení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
29.9.15 14:27

Zkusila bych hodne stridat polohy. Zazila jsem neco podobneho a nakonec dite se pricuclo, kdyz jsem lezela na zadech a mimino na mne. Paslo na mne kone a najednou se pricucnul. Nevim, zda pomuze presne tohle, ale proste bych zkusila byt v tomto velmi inovativni. Anebo jeste jsem kojila na mici behem houpani.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
29.9.15 14:47

@brko kojila jsem skoro tři roky, ale tohle je každodenní utrpení a stres jak pro matku, tak pro dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.9.15 16:06
@Run píše:
@brko kojila jsem skoro tři roky, ale tohle je každodenní utrpení a stres jak pro matku, tak pro dítě :nevim:

promin, asi jsem na tebe zbytečně vyjela :oops:,ale já si myslím, že by to maminka měla ještě zkusit. nezdá se mi, že by tento bojkot nebyl nepřekonatelný. jen se mi zdá, že maminka nedostává dostatečně dobré rady-viz ona laktační poradkyně. pokud dítě přibírá, tak bych o kojení bojovala jak lvice. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4400
29.9.15 16:22

Taky bych bojovala, je videt, ze pribira, malej takhle pribiral od porodnice a doktorka vzdy rekla, ze je to ok. sama vim, ze moje dite nechtelo ani flasku ani lzicku ani strikacku. Proste to asi teklo malo. Proto jsem pomohla odstrikavani a pak uz se prestal vztekat. Za me bych v tomto pripade bojovala… hlavne upravit psychiku. Po kojeni jsem dite predala manzelovi nebo babicce a v klidu sla odstrikat. Tot moje zkusenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
29.9.15 20:00

Děkuju všem, které povzbuzovali @brko @e008 @Mango_Lassi za povzbuzení. Bojovat za kojení chci, nechci dávat flašku, nějak se to se mnou neslučuje. Beru to až jako poslední možnost, zatím bych chtěla vytrvat.
Odsávat a krmit flaškou je teda taky dost na palici. Mám ještě 2,5letou dceru a takhle bych jen odsávala a krmila a to už fakt neudělám doma nic, věnovat se dceři nebudu moci.
Doufala sjem, že mi někdo poradí, co pomohlo u nich, ale to odstříkávání mi pořád zní nejlíp, takže vytahuju odsavačku a zkusím navýšit laktaci, snad se to podaří. @e008 jak dlouho ti trvalo, než se takhle laktace navýšila? A odsávala jsi po každém kojení? A jak byl starý ten tvůj chlapeček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.9.15 20:42

Kdyžtak ještě bylinky, to asi víš, ne? Na zvýšení laktace. Akorát nebuď vyplašena, pokud nic neodsajes. Já kojim už rok a půl a neodsaju ani kapku. Ještě jsem si vzpomněla, a nevim, zda to sem už někdo psal, ze je dobré před kojenim trochu vymačkat rukou, aby zmeknul dvorec a dítěti se lépe přisavalo. @loja

• Citovat
  • Upravit
85469
29.9.15 20:48

@loja a jak casto ted teda kojis? Kdyz mu das prso az za 4 hodiny, tak ho stejne nebude chtit? Moucnivku nema? (Mohlo by ho kojeni bolet.) Proc jsi odbourala dudlik? Ma urcite hlad? Nechce treba jen dudlat a vadi mu, ze tece mliko? (Tak to bylo u nas, misto spanku a dudliku jsem nabizela prso :roll: ). 150g za tyden je pekny, hlady evidentne netrpi, treba en nechce pit tak casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová