Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím ![]()
Nyní jsem ve 36tt a na velkém UZ ve 32tt nám našli vrozenou vývojovou vadu-Atrézii duodena.Hned po porodu by měla následovat operace malého a já bych se tímto chtěla zeptat, jak to vše vlastně probíhá. Zatím jsem se od lékařů nedozvěděla nic moc bližšího, snad jen, že už je to běžný postup a rizika jsou velmi malá, tak se snažím zůstat co nejvíce v klidu. A nyní mé dotazy.Co bude následovat po operaci a jak dlouho může trvat, než si budu moct vzít malého domů? Bude vůbec možné kojení? Budu na oddělení s ním a nebo klasicky na šestinedělí? Pokud ne, budou mě za miminkem pouštět na návštěvy?
Omlouvám se, jestli jsem téma nezařadila správně. Jsem tady nováček, tak nemám zatím moc přehled. ![]()
Předem moc děkuji za odpovědi.
V Motole operovali i mou dceru ihned po narození. Kojení podporují. Malá měla operaci rozštěpu obličeje, přikládali jsme ji druhý den. Domů jsme šly týden po narození. Po operaci byla na oddělení JIRP u pana primáře Černého, kde jsem byla s ní.
Po atrezii duodena bude na parenteralni vyzive, realimentace prichazi velmi postupne…takze urcite nachystat kvalitni odsavacku…a odsavat a odsavat… mleko muze az par dni po operaci a ze zacatku se zkousi po malych davkach…ono je potreba oddelit, o jakou operaci jde, tady jde o operaci na zazivacim traktu