Kolik minut kojit

196
2.10.15 10:36

kolik minut kojit

Ahoj holky, mám týdenní miminko, jak dlouho se má kojit? je to 20 minut, jak říkali v porodnici nebo více? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
2.10.15 10:37

Jako kliste, az se nacuca, tak odpadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.15 10:39

Na to existuje limit? :think: prostě když se nají, usne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.10.15 10:39

Podle potřeby… já klukovi musela stopovat 10 minut. Protože se jinak přepíjel a byl schopný se zároveň kojit a zvracet nadbytečný mlíko :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25179
2.10.15 10:48

Musíš vychytat u svého dítěte konkrétně. Rozhodně nekojit moc dlouho, jinak ti odrovná bradavky. NEbo jak píše @lucenka . Měla jsem to podobně u první, hodně tahala a tahala by pořád. A pak blila a blila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
2.10.15 10:49

Podle potřeby miminka :mrgreen: Starší se kojila ze začátku i hodinu a mladší 5 minut.
@Bibi239 Tak to je fakt trefné přirovnání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.10.15 10:54
@monicák píše:
Ahoj holky, mám týdenní miminko, jak dlouho se má kojit? je to 20 minut, jak říkali v porodnici nebo více? díky

Dokud bude efektivně sát (bude polykat mlíko, ne jen dudlat). Kojení se neřídí hodinkami, ale potřebami miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
2.10.15 11:03

@monicák ja ze zacatki kojila treba i hodinu.. dr.me to vysvetlila tak, ze si to mlicko potrebuje vytahat a je to taky jedina jeji cinnost.. Neboj jak povyroste samo si to upravi :kytka:. Koj tak jak dite potrebuje i kdyz je to casto narocne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.10.15 11:12

@monicák kojila jsem dokud se děti nepustily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
2.10.15 11:15

Dokud chce pít tak ať pije, klidně třičtvrtě hodiny ty první dva tři měsíce. Víc bych to řešila až kdyby z přepíjení miminko nějak výrazně zvracelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
2.10.15 11:30

Obě starší děti sosaly jak chtěly. Teď to musím korigovat, protože mi kluk dělá to, co popisuje @lucenka .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30952
2.10.15 11:38

Je to dite od ditete, dcera prvnich 6 tydnu pila 9krat denne vzdycky 40 minut (6 hodin kojeni, ale prsa to zvladala), syn nastesti jen 10 (jinak by ze dcery byl televizni maniak, pri kojeni musela bezet TV, jinak bych asi nemohla kojit vubec, co ta vyvadela :mrgreen: ). Proste idealne, aby po kojeni bylo spokojene (tj. ani hladove ani prejedene), to vychytas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
2.10.15 11:43

Od začátku v porodnici jsem kojila 20minut (s kloboučky) jakmile měla dost, pustila se, nebo usnula. Po 6týdnech jsem odbourala kloboučky a hle pila jen 10minut. Po 2.5měsících to dala za 5minut (někdy i méně)a tak to držíme do teď.
Dej na potřeby miminka. Některé je snaživější a stačí mu krátká doba, někdo se stím crcá a trvá mu to déle :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.10.15 11:46

Ja bych jen podotkla, ze blinkani prebytku je v tomto veku normalni, trva cele sestinedeli, nez se laktace ustali, do te doby miminko timto zpusobem mamince pomaha od prebytku, ktere by jinak mohly vyustit v zatvrdliny a zanet.
Resila bych jen kdyby dite blilo tak, ze by neprospivalo nebo by mu blinkani vadilo.
Samozrejme kazda maminka je jina, nektera muze s kojenim delat psi kusy, dodrzovat intervaly, predcasne odpojovat a „projde“ ji to, ale jinde se to muze odrazit v problemech a nedostatku mleka, je dobre toto vest v patrnosti, pokud patris do te druhe skupiny, aby sis kojeni zbytecne nezkomplikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
2.10.15 12:05

@monicák v porodnici rádi krmí čerstvé maminky nesmysly, jako např. kojit max. 10 minut nebo si žena zničí bradavky. Kdybych kojila kterékoliv moje dítě 10 minut, umře mi hlady. Můj poslední pil první měsíc života cca 40 minut, aby se nasytil. Pil pomalu, hodně usínal, takže to trvalo věčnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová