Kolik minut vyvařujete šidítko?

1823
5.6.10 09:07

Kolik minut vyvařujete šidítko?

Ahoj, chci se zeptat, kolik minut vyvařujete šidítko? Na každém je napsáno něco jiného. Na jednom 5 minut na druhém 30 sekund. Mám třeba koupené jedno od babynova a šidítko je v místě sání tmavě medové. Když jsem ho dala do parního sterilizátoru Avent, přišlo mi, že pak hrozně smrdělo-jako spálené. Ale viditelně poškozené nebylo. Jenže se ho teď bojím malé dát. Možná, že když bylo nové, tak smrdělo stejně, ale nenapadlo mě k němu čuchat. Ale když jsem otvřela sterilizátor, tak se to na mě úplně vylinulo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21585
5.6.10 09:14

v parním sterilizátoru jsem to dávala na 3 minuty. a všechno bylo v pohodě. ale my jsme měli šidítka silikonový. nemáš latex? ten se může chovat jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.6.10 09:29

Už nevím, co je to za materiál - vyhodila jsem obal. Je to tmavě medové, takže asi kaučuk nebo latex. Mě bohužel parní sterilizátor nejde zapnout jen na tři minuty. Naleju 90 ml vody, zapnu a cyklus proběhne. Mohla bych dát sice míň vody, ale nevím kolik, aby se to dostatečně sterilizovalo a zároveň nespálilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.6.10 09:38

Jinak mě se tako víc líbí silikonové dudlíky - taky ho máme a nesmrdí. Ale malou tlačí do bradičky. Ten „smradlavý“ měl tu plastovou část otočenou ven, ale silikonové jsem zatím všechny viděla jen ty anatomické. A navíc placaté. Tenhle byl kulatý. No prostě - dítě si vždycky vybere, co se mamce nehodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
5.6.10 11:09

Vyvařuju, jen když koupím nový, tak než ho malému dám. Sterilizátor nemám, takže asi 10 min na sporáku. Potom už jen oplachuju horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
5.6.10 11:10

Jo a ty latexové dudlíky jsou problematické, čistí se obecně hodně špatně. Silikon je lepší, jestli Ti to malá bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
5.6.10 12:51

dudlík

máme silikonové dudlíky od aventu
dříve jsem to vyvařovala, teď jenom opláchnu pod vařící vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
5.6.10 14:23

Tvar dudlíku-měl by být anatomický,kvůli dásničkám,hornímu patru.Kulatý na něj moc tlačí,mám to od doktorky.
Malý má 2měsíce a vyvyřuji asi 3 min silikonový jednou za dva tři dny,jinak oplachuji.
Mě by zajímalo,jestli někdo olizuje dítěti cumel než mu ho dá do pusy.Přítel to dělal a já jsem o tom nevěděla a vstávaly mi hrůzou vlasy na hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.6.10 14:30

froggy já to viděla také, ale jak je to s hygienou netuším. Nicméně to dělá hooodně mamin, ono také venku vodička po ruce není a dítka to hážou z kočárků, ale běda jak se jim nevrátí. My dudla nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.6.10 15:50

Dudlík neolizovat! Předáš tím dítěti všechny bakterie a bacily co máš v puse a že jich tam je!

Když už spadne na zem a nemám sebou flaštičku s vodou (což většinou mám) a musím vrátit (páč jinak dítě řve), tak otřu do kapesníku (plínky, bryndáčku, čehokoliv jiného) a vrátím. Když olízneš, tak má dítě dudlík nejen se špínou ze země, ale i s tvými bacily. Takže to jen zhoršíš, než když to neuděláš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.6.10 15:56

A ještě k tématu: já vyvařovala dudlík jen když byl nový a to ve vařící vodě na sporáku (zároveň když jsem vyvařovala lahvičky na příkrm). Dala jsem ho tam na pár vteřin (asi těch 30) a pak už jen oplachovala pod horkou vodou (teče nám fakt vařící). Jo a co se tvaru dudlíku týče, tak malej nechce nic jinýho než tu „starodávnou“ prachobyčejnou kulatou „kytičku“. :roll: Naučili ho to sestřičky, když byl na novorozeneckým v inkubátoru na svícení se žloutenkou… Co já mám doma krásnejch anatomickejch dudlíků a úplně na prd. Jezdím do jediný lékárny, co ty „kytky“ má a aspoň se je snažím často obměňovat (myslím, že se píše co 2 měsíce?).

Jinak my máme dudlík jen na spaní, přes den ho striktně nedávám. Marně přemýšlím, kdy naposled jsem řešila situaci, že ho malej vyhodil venku z kočárku. To snad jenom když byl opravdu úplně malinkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
5.6.10 18:17

Dudlík za žádných okolností neolizovat!!! Jak píše Wiolla, předáš dítěti všechny svoje „hnusáky“ navíc. Mj. mu tím zaděláváš na zubní kazy, to potvrdí každý zubař…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
5.6.10 20:16

Nevyvařuju (jen poprvé, tak 2-3min), smradlavý bych vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.6.10 22:49

Tak hurá, manžel sehnal kulatej silkonovej i s otočeným plastem jako ven „na kytičku“:) Taky bych raději používala ty anatomické, jenže malá je neudrží, pořád jí vypadávají a ona pak hrozně řve. V porodnici ji vrazili taky kulatou erární kytičku. A navíc ty anatomické nemají tvarovaný plast do „kytičky“ jako od tvářiček. Buď jsou rovné a nebo k tvářičkám. Takže když už ten anatomický na chvilinku udržela, tak měla otlačenou bradičku - úplně červenou čáru:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
6.6.10 14:17

pžřiznávám, že olizuju, neřeším…olizuju i lžičku při krmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí