Kolik mléčných výrobků denně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4760
26.4.12 12:53

Kolik mléčných výrobků denně?

prosím o radu.
Mám 15-ti měsíčního syna a doteď baštil, co se týče mléčných výrobků, ráno 210 UM, odpolední svačina ovoce s jogurtem a večer 160 kaše.
Teď začíná být teplo, tak nechci ven vozit odpolední svačinu jogurt, aby se to nezkazilo, takže bych mu dávala jen ovoce, ale nevim, jestli můžu ten jogurt úplně vynechat, jestli pak nebude mít málo mléčných výrobků :nevim:
případně jestli mi můžete napsat, kdy dáváte a jaké mléčné výrobky? Možná by stálo za to úplně překopat jídelníček.
Díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
26.4.12 12:59

No tak davej jogurt dopoledne a odpoledne dej jen nejake ovoce, piskoty, vyzivu neco co se ti nezkazi… Ty to mas nejak moc nalajnovany. Ja taky nemam vzdycky odpoledne chut zrovna na jogurt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl.alli_li
26.4.12 13:02

Tak moje starsi dcerka uz od roka neni na UM. Kasi mi k veceri vubec neji. Jogurt ma akorat k snidani a ma rada kakao a ji syry. Nemyslim si ze je nutnost denno denne cpat do ditete mlecny vyrobek. Kdyz to beru podle sebe taky obcas nemam chut. A kdyz mu jednou das zeleninu, jednou ovoce, pak jogurt k svace bude mit zmenu a bude urcite rad.

• Citovat
  • Upravit
4760
26.4.12 13:02

dopoledne má zase pečivo, tam nemám kam narvat jogurt… už takhle mi nesní skoro nic k obědu, takže dopoledne už mu nic navíc dávat nechci :P
nalajnovaný? Prostě máme režim. :nevim:
Já taky nemám občas na něco chuť, ale on mi to malej nenahlásí, co by si zrovna ten den dal ke sváče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.4.12 13:04

Ja myslim ze behem prochazky se jogurt nezkazi. Jinak v lete na dyl jsem davala svacinu do termoobalu na flasku a k tomu nachlazeny takovy ten gelovy obklad z lekarny. A nebo ho davej dopoledne jak nekdo psal. Jinak u nas je to s ml. Vyrobkama 2×denne mleko a vetsinou jeden jogurt. Na chleba syr, lucinu.. jak kdy. Ale ja mam uz starsi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.4.12 13:05

Dávám ráno mléko do hrnečku a 1 jogurt nebo tvaroh denně.Dám ho dle situace.Když jsme doma dávám většinou dopoledne na svačinku.Pokud někde lítáme dám jindy.
Když nestíhám nebo tak, dám třeba jogurtové mléko, to se dá vypít i venku nebo mimo domov.Za tu chvilku v tašce se to nezkazí.

• Citovat
  • Upravit
2203
26.4.12 13:07

V tomhle věku má mít cca 500ml mléka. Tak jak jsi dávala je to akorát, ale už bych neubírala. Mě malá jí mléka spíš víc, ale je fakt, že ostatního jídla jí málo tak to doháníme aspoň těmi mléčnými výrobky. Po probuzení ji kojím, k snídani má jogurt, pudink, tvaroh, mléčnou kaši, občas pečivo s máslem. Na dopolední svačinu mlíčko s kaší, Sunar, nebo polévku. Pak spí a obědvá až po spaní. Odpoledne moc nesvačí,spíš jen tak zobne: trochu přesnídávky, pár piškotů, křupky, kousek pečiva. Na večeři má mléčnou kaši tak jednou týdně, jinak zeleninu, polévku, zeleninovokukuřičnou kaši bez mléka. Před spaním dostává ještě UM, nebo řídkou kaši z láhve. Ale z nás si příklad neber, malá je nejedlík a ovoce nejí téměř vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.4.12 13:12
@Jarka K píše:
dopoledne má zase pečivo, tam nemám kam narvat jogurt… už takhle mi nesní skoro nic k obědu, takže dopoledne už mu nic navíc dávat nechci :P
nalajnovaný? Prostě máme režim. :nevim:
Já taky nemám občas na něco chuť, ale on mi to malej nenahlásí, co by si zrovna ten den dal ke sváče :mrgreen:

Ono pečivo na svačinku dost zasytí.Dala bych dopoledne buď ovoce nebo ten jogurt a pečivo nechala pak na odpoledne.
Malá by mi po pečivu taky moc neobědvala.Po lehčí svačince zbaští polívku i druhé jídlo :)

• Citovat
  • Upravit
14092
26.4.12 13:15

Tak jogurt nervi nikam a je to. :nevim: Jsem sice zastánce mléčných výrobků a mléka, ale proč to přehánět? Mně holka od 17m žádné mléko nepije (do té doby měla jen mateřské), jí jogurt, sem tam kaši, na chleba máslo, sem tam sýr (plátkový nebo lučina) a dýchá. Podle pediatry OK.

JInak taky mám režimové dítě, ale spíš časově než typem jídla, prostě když není jogurt, lupne se něco jiného a basta. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
26.4.12 13:17

ahoj, množství mléka se přeceňuje na úkor ostatních součástí stravy. spíš bych hlídala, jestli má i jinak vyváženou stravu. to spíš bývá problém. zelenina, maso, ovoce, luštěniny a hodně tekutin. vápník je i v listové zelenině, semenech, ořeších, ovesných vločkách..takže pokud půjdete ven, můžeš jí dát třeba okurku a tím se i v těch teplech hezky osvěží .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
26.4.12 13:20

Tak já mám 15m dcerku a dávám ji ráno 240ml UM + půl rohlíku s takovým tím tvarohovým sýrem, svačina nějaký ovoce, oběd něco uvařím, svačina jogurt nebo tvaroh, večer kaše ze 180ml krav. mlíka…

Asi si klidně můžeš přeházet jídelníček jak chceš… I když tohle má určitej důvod, proč to tak je… Doporučuje se i u dospělejch, protože to „respektuje“ potřeby organizmu a hlavně metabolizmu…

Ten jogurt bych nevynechávala… Myslím, že v tomhle věku ještě potřebujou dostatek těch mléčnejch výrobků… Nevím, já to zatím neřeším a když to vychází tak, že svačina bude venku, klidně sebou ten jogurt nebo tvaroh vezmu :nevim: A až bude opravdu vedro, tak stejně asi budeme chodit ven hlavně dopoledne… a pak až zas asi až po svačině… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
982
26.4.12 13:42
@Jarka K píše:
prosím o radu.
Mám 15-ti měsíčního syna a doteď baštil, co se týče mléčných výrobků, ráno 210 UM, odpolední svačina ovoce s jogurtem a večer 160 kaše.
Teď začíná být teplo, tak nechci ven vozit odpolední svačinu jogurt, aby se to nezkazilo, takže bych mu dávala jen ovoce, ale nevim, jestli můžu ten jogurt úplně vynechat, jestli pak nebude mít málo mléčných výrobků :nevim:
případně jestli mi můžete napsat, kdy dáváte a jaké mléčné výrobky? Možná by stálo za to úplně překopat jídelníček.
Díky! :)

Ahoj,tak já mám 20 měsíční dcerku a mám to taky nalajnovaný a funguje to.Jogurty dostává 2× denně a to dopol. sváča a odpol. sváča,nechce přesnídávky,tak má jogurt.Ale jestli můžu poradit,nedávej na dopol. sváču pečivo,pak ti neobědvá,to je asi ono :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
26.4.12 13:53

Dcerka 18 měsíců - ráno a večer mlíčko, odpoledne jogurt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.4.12 14:05

Syn 16m - ráno kojim, snídaně většinou pohanková nebo ovesná kaše s mlékem. Během dne 1 - 2× mléčný výrobek (jogurt, tvaroh). Někdy má odemě kefír. Normálně táhám jogurt nebo tvaroh sebou. Nestalo se mi ani loni ve vedrech, že by se to za tu chvilku zkazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
26.4.12 14:10

Jojo, taky si myslím, že když vemeš jogurt z ledničky a dáš ho dolů do kočárku - nesvítí tam, tak se nezkazí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí