Kolik oblečení mít pro cca roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.9.24 12:01

Kolik obleceni mit pro cca rocni dite

Ahoj,

tridim obleceni syna, kteremu je 9,5 mesice, aktualne vel. cca 74. Chci mit pripraveno podzimni (v podstate jarni)/ zimni obleceni, mam toho kvanta podedeneho. Syn nejcasteji nosi body a pravdepodobne to tak zustane. Mohla by nejaka zkusenejsi maminka poradit, kolik cca ks od ceho ma smysl mit pripraveno, abych zbytecne nesyslila a nemela narvanou skrin? Jenom cepicek mam na podzim asi 10🙈 diky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14567
14.9.24 12:12
@Budumitotazky píše: Více

Já mám toho pro děti hodně a vůbec mi to nevadí. Naopak když něco, mají děti vždycky čisté oblečení po ruce a nemusím na posledni chvíli dopirat. Jen se prostě vezme další čisté… vydržela bych neprat třeba i čtrnáct dni a porad by ještě meli co na sebe :lol:

Hodilo se mi to už u rekonstrukce, to jsme si vzali jen naše a vyprali to u babičky, a dětské neřešili. Dále se to hodilo u nemoci kohokoliv, nebo když byly rozlitane prazdniny :lol: ale skříne nemají nijak velké, proste jen nemají každý čtyři trička, dvě mikiny, dvoje teplaky, džíny a bundu, určitě sem do diskuze přijde nějaký minimalista, který to tak má, nebo aspoň se tomu přibližuje :D my hadráři máme zásobu hader vzdy :mrgreen: nicméně nějak to Neprehanim, stíhají unosit fakt vsechno, nevyhovující věci jsem poslala dal rovnou, takže máme jen to, co se nám hodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
14.9.24 12:17

:think:
Jednu kombinézu
Jedny boty
2× bundu
Jedny zateplený kalhoty
Asi 3× džíny, takový tvrdší, pevnější, do obchodu na návštěvu třeba.
2× plyšovou vestu taky jen na přeběhnutí někam
2× čepici s nákrčníkem, čelenku
Mikiny asi nepočítám a body. No těch jsem měla dost protože už jsem moc nakrmila, spíš mi jedla sama a to pak padli třeba 4 denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
14.9.24 12:19

Kolem roku byly naše děti úplně největší čunici :mrgreen:. Spotřeba 5 triček za den žádnej problém. To samý teplaky. Takže za mě hodně triček, kalhot, mikin. Naopak takové ty lepší věci moc nepotřebovali, tedy ne velké množství. Stejně tak čepice. Bundy na ven a kalhoty na ven do deště a zimy tak nejmíň troje. Ale je fakt, že bydlíme na vesnici, jsme hodně venku a nechávám děti hrát si dle jejich přání. Ale taky je nemám ráda flekate, takže prevlikam. A odmítám prát poloprazdnou pračku. Takže abych to shrnula - na roční dítě jsem toho měla fakt hodně.

• Citovat
  • Upravit
24141
14.9.24 12:39

Mám 15ti měsíční. Za mě taky hodně bodyček nebo triček. Klidně deset kusů. Mám určitě i víc. Jí dost sám a celkově je pořád jako čuňátko. Tepláků dost podobně. Pyžama tak 3-4ks, mikiny/ svetry si myslím stačí 3. Jedny lepší kalhoty. Syn už chodí, takže teď hodně využijeme softshellovou kombinézu ( mám dvě). Potom mám dvě bundy ( přechodovou, zimní). Do sněhu pak kombinéza. Boty mám jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
14.9.24 12:52

Dcera za týden rok..
Bunda - 2× podzimní, 1× zimní
Mikina/svetřík - 2×
Merino - 2× tenké body, 1× zimní body, 1× kombinéza, 1× legíny, 1× punčocháče, 1× jednovrstvá kukla, 1× dvouvrstvá kukla Čepice - 2× podzimní, 1× zimní
Rukavice 1×
Dále mám v plánu kupovat buďto sofftshel kombinézu nebo takovou tu „pogumovanou“, ale to záleží, kdy se malá rozchodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
14.9.24 13:10

Odhaduju, že jsem měla (používala) tak 10 body, 8 teplaku, 3 overaly na spaní, 2 mikiny tenké a 2 tlusté, softselky do mokra, bundu do mokra, zimní bundu do mrazu, gumové lidl kalhoty do potopy, jednu tenkou a jednu tlustou čepici, nákrčník!, kvalitní rukavice!, fusak. Boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10834
14.9.24 14:16

Syn ma 15 měsíců. Oblečení spocitane nemám, ale málo ho není. Buď se ušpiní jídlem nebo zvenku přijde jako čunče. V kočáru moc nevydrží, takže se válí všude. Poslední 2 prochazky mi zakončil koupackou ve špinavé kaluži. Nesnese bryndak, takže po jidle se jde taky prevlict. Většinu věcí má po brachovi nebo z druhé ruky v super stavu, do města, k doktoru má pak nějaký „lepší“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
14.9.24 17:28

Podle me se to neda takhle rict. Ja mam pracku na 9kg a zaroven dite nenechavam ve spinavem obleceni, takze potrebuju toho obleceni opravdu hodne. Asi do 2 let jsem mu navic prala zvlast a ne dohromady s nasim.
U nekoho, kdo dite prevleka, az kdyz je fakt cele zaspinene a ma pracku na 5kg pradla bude situace zase uplne jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
14.9.24 19:06

@Ernais taky záleží, jakou má kdo toleranci k ty spine :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
14.9.24 19:22

Já jsem teď schválně spocitala, co má nas rok a půl starej ve skříni, a je to 7 teplacku, 14 tricek/body s krátkým, 8 tricek/body s dlouhým, 9 svetru/mikin, 15 trickovych letních kalhot (tenkých, používám i v zime místo puncochacu, když dojdou), 12 teplých pyzam, 7 klasickych pyzam, 6 body tilek, 3 džíny, 1 merino overal, 2 teple vesty, 2 mírně teple bundy, 2 oteplovaky, 2 zimni bundy, 2 zimni kombinezy, letní bundy má tuším taky 2, softshellove overaly 2, gumové kalhoty 1, gumovou bundu 1, cepicky podzimní asi 3 nebo 4, nakrcnik podzimní 1, nakrcniky zimni 2, ponozek tak 15, punčochy aktuálně 1, ale v prádle je dalších odhaduji 5. Ksiltovku má 1. Kratasu 5, krátkých letních pyzam 7. Další veci jsou samozřejmě ještě v prádle, nezařazené nezapočítané. Hlavně tedy trika, teplacky, puncochace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.24 08:10

Moc dekuju vsem! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.10.24 19:35

Chtěla jsem psát do jiné diskuze :-)

• načítám...