Kolik si říct peněz na pohovoru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@G12 píše:
hm, divné jednání. Taky dělám v HR, proto se na to ptám.
Ono tam toho bylo divného trochu víc, ale psát to tu nechci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ono tam toho bylo divného trochu víc, ale psát to tu nechci.
jasně, tak vlastně můžeš být ráda, že tam nejsi
- Citovat
- Upravit
@G12 píše:
jasně, tak vlastně můžeš být ráda, že tam nejsi
V tomhle případě si myslím, že ano. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jinak na práci pospíchám a nepospíchám. Peníze jsou potřeba, to víme všichni a hlavně jde o to, že účetnictví je zrovna ten obor, u kterého ujíždí vlak děsně rychle, takže čím déle budu mimo, tím hůř to pak vypadá u pohovorů.
Já to tak brala taky, ale měla jsem i velikou výhodu v tom, že mám dobré zázemí a končila jsem s odstupným a volno jsem dlouho neměla, tak jsem si ho udělala.
Ano, vlak v účtu ujíždí rychle. Když jsem v těch autech skončila a trošku si odpočinula, tak jsem si postahovala běžné účetní programy, tkeré se v současnosti používají, věnovala jsem asi 2 týdny tomu, abych se s nima naučila pracovat a chápat je, udělala si taháky, kdybych je v budoucnu potřebovala a měla jsem do životopisu další plus.
Taky jsem si koupila aktuální klasickou knihu účta pro střední a vyšší školy a normálně jsem se doučovala. Ty auta po těch letech už byla rutina a je to taky úzce zaměřený obor, takže jsem věděla, že musím vědět a znát víc. Nehledě na to, že jsme sice byli auditovaní, ale i tak byly v našem účtu odlišnosti, které běžně v účetnictví nebývají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka-L píše:
Zkus si vyhledat platy.cz - tam si vyplníš délku praxe, lokalitu, kolik bereš (v Tvém případě kolik bys chtěla brát) a vyjede Ti to, o kolik % se Tvůj plat liší od průměru pro daný obor, lokalitu,…
Tak jsem koukala na tu stránku v tvém odkazu a vyšlo mi tam, že je dost podstatný rozdíl v tom, jestli bude firma v Praze, nebo kus za Prahou. To jsem netušila, že je ten rozdíl až tak markantní. Kvůli školce by se mi hodilo něco za Prahou, ale zase bych pak přišla o dost peněz.
- Citovat
- Upravit
@Charmeuse píše:
Já to tak brala taky, ale měla jsem i velikou výhodu v tom, že mám dobré zázemí a končila jsem s odstupným a volno jsem dlouho neměla, tak jsem si ho udělala.Ano, vlak v účtu ujíždí rychle. Když jsem v těch autech skončila a trošku si odpočinula, tak jsem si postahovala běžné účetní programy, tkeré se v současnosti používají, věnovala jsem asi 2 týdny tomu, abych se s nima naučila pracovat a chápat je, udělala si taháky, kdybych je v budoucnu potřebovala a měla jsem do životopisu další plus.
Taky jsem si koupila aktuální klasickou knihu účta pro střední a vyšší školy a normálně jsem se doučovala. Ty auta po těch letech už byla rutina a je to taky úzce zaměřený obor, takže jsem věděla, že musím vědět a znát víc. Nehledě na to, že jsme sice byli auditovaní, ale i tak byly v našem účtu odlišnosti, které běžně v účetnictví nebývají.
Proto já si zase udělala ten rekvalifikační kurz. Paní tam na mě sice koukala, že jsem to ani nepotřebovala, ale já si myslím, že ano. Oživila jsem si to v paměti a mám teď super materiály, ve kterých se průběžně prohrabuju, abych si to neustále připomínala. Jak píšeš, pak je to už rutina, ale jakmile z toho člověk na chvíli vypadne, začne mu to z hlavy postupně mizet.
No navíc jsme v rámci toho kurzu dělali i na jednom účetním programu a to tedy byla hrůza. Vzhledem k tomu, že jsem vždy dělala v nějaké větší firmě, tak ty programy byly dost vymakaný a tohle bylo peklo. Ty programy, na kterých jsem dělala byly i dost intuitivní a když jsem nastoupila do jedné práce, tak tam zrovna implementovali nový program a mě k tomu vedoucí posadila, abych na to mrkla a mezi tím tam projednávala něco s lidmi z té SW firmy. Pak ta paní z té SW firmy se mě ptala, jestli jsem už někdy ten program viděla a já se jí ptala jako proč a ona, že s tím tak pěkně umím pracovat.
No viděla jsem to poprvé, jen jsem se v tom hrabala. Jo a na tom pohovoru včera měli program ještě v Dosu ![]()
- Citovat
- Upravit
Na DOSu jsem začínala, měla jsem ho ráda, kam se na něj hrabou ty nové sw. Já umím pracovat s Navisionem, Abrou (tyhle programy mám moc ráda, jsou intuitivní), pak jsem se naučila pracovat s Heliosem (ten je dobrý), Pohodou (tu strašně nemám ráda, pro mě intuitivní není a nechápu, proč je tak oblíbená) a zkoušela jsem taky Money, ten má hezkou grafiku a je uživatelsky příjemnější než ta Pohoda, ale můj favorit to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse píše:
Na DOSu jsem začínala, měla jsem ho ráda, kam se na něj hrabou ty nové sw. Já umím pracovat s Navisionem, Abrou (tyhle programy mám moc ráda, jsou intuitivní), pak jsem se naučila pracovat s Heliosem (ten je dobrý), Pohodou (tu strašně nemám ráda, pro mě intuitivní není a nechápu, proč je tak oblíbená) a zkoušela jsem taky Money, ten má hezkou grafiku a je uživatelsky příjemnější než ta Pohoda, ale můj favorit to není.
Já když bych sem napsala SW, na kterém jsem pracovala a moc se mi líbil, tak si ale každý lehce dohledá, kde jsem dělala.
Byl to ale SW, co běhal na Linuxu. Jinak Pohoda je prý tak oblíbená, protože tě pustí i tam, kam by neměla.
Money se mi nelíbí, ale viděla jsem jen S3. Jinak ty ostatní programy, na kterých jsem dělala moc známé nejsou. Na tom dosovském, co jsem dělala bylo špatné, že se účetní zápisy rovnou nepromítaly do účetnictví a musely se tam přenášet, sestavy tam byly jen ty předpřipravené a párování bylo nešťastně řešené, takže pak čištění salda byla velká legrace. Nejvíc mi vyhovoval ten linuxový. Byl super.
- Citovat
- Upravit
Taky už mě to napadlo, že budu hlásit, že v bývalé práci jsem už před šesti lety měla 25 tisíc a kolik mi mohou nabídnout oni.
Moc ti přeju, že ti to takhle vyšlo podle tvých představ. 
Jinak na práci pospíchám a nepospíchám. Peníze jsou potřeba, to víme všichni a hlavně jde o to, že účetnictví je zrovna ten obor, u kterého ujíždí vlak děsně rychle, takže čím déle budu mimo, tím hůř to pak vypadá u pohovorů.