Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevíte kolik stojí rybičky ve zverimexu? Nějaký levný, třeba neonky? Nebo jaký jsou levný, nenáročný?
Chci to jako dárek pro příbuznýho. Má akvárium s rybičkama, tak mu chceme jen pro pobavení koupit tolik rybiček, kolik má let. Chceme ale něco, co se snese s ostatníma rybkama. Aby jsme mu nedonesli nějakou piraňu ![]()
Nerozumím tomu, co by jste doporučili? Nebo jaký jiný zvířátko k rybičkám? Vím, že jdou šneci, ale může s rybičkama žít například i krab, rak, nebo něco podobnýho?
Děkuji za rady.
@goldenka
Zajdi do Zverimexu…tam ti poradí naprosto spolehlivě
.
@goldenka tak záleží co má za akvárium, jako jaký biotop, protože i podle toho se ryby vybírají. Taky podle oběmu, protože jestli má 80 litrů a 50 let, tak to není dvakrát rozumné.
Rybičky stojí desítky korun, ale jestli mu není 10 a nemá to akvárko poloprázdné, tak to moc pro pobavení nebude. Leda koupit k tomu raka, on by ty počty časem snížil
Na 1cm rybičky má být totiž 1l vody. Buď mu k nim kupte ještě jedno akvárko nebo vymyslete jiný dárek… ![]()
Promiň, ale je to děsná pitomost. Vymyslete něco lepšího…
Nedokážu si představit akvárko, které bez problémů zvládne nečekaný přírůstek např. 20 ryb. Vlastně si nedovedu představit ani 5 rybek navíc.
Fakt to nedělejte.
Tak s tímhle bych byla opatrná. Nejen nám se stalo, že když jsme si přinesli rybičky z jiného zverimexu, než v kterém bereme běžně, tak rybky začly chcípat. Aby jste mu tam něco nezanesli ![]()
No a pak se ty rybičky mezi sebou začnou množit
a má jich hned 100
já to tak měla u křečků dostala jsem 3 a ani né za měsíc jsem jich měla 13…Někdy je lepší koupit raději kytku
![]()
@Bobsh píše:
@goldenka tak záleží co má za akvárium, jako jaký biotop, protože i podle toho se ryby vybírají. Taky podle oběmu, protože jestli má 80 litrů a 50 let, tak to není dvakrát rozumné.
Naprosto souhlasim ![]()
Tak pardon za optání, možná proto jsem se ptala tady, protože nevím co to obnáší.
@goldenka No nevím jestli ho potěšíte.. Jestli je to zažraný chovatel rybiček a vzorný opatrovatel svého akvárka, tak má pečlivě vybrané a nakombinované rybky k sobě, co do pestrosti, a le i snášenlivosti a vhodnosti, co do původu, propočítané litry akvárka na počet rybiček.. Takže jestli mu doveze třeba 30 nějakých nových nejlevnějších rybiček, nebude nejspíš nadšený.. Musel by mít opravdu velké a nezaplněné akvárko.. Podle mně to není dobrý nápad.
Taky si myslím, že je to hrozná blbost, chudáci ryby.
Ale nějakýho malýho s klepetama (velký jako ukazováček cca) měli rodiče a byl celkem srandovní. Jen je potřeba mu koupit i domeček, aby se měl kam schovat.
@goldenka to se neomlouvej, to je jasné, člověk nemůže mít přehled o všem, ale mít již zaběhlé akvárium s určitými nároky, tak se do něho prostě nemůže dát cokoliv. Hrozí riziko zavlečení parazitů, nebo nějaké plísně. Osobně mě by to jako akvaristu nepotěšilo.
A co kdybyste mu zkusili rybicky vyrobit - treba vystrihat z papiru a vybarvit pastelkama nebo polepit barevnejma papirama? To by mohlo byt taky pekne, ne?
@goldenka To je dobře, že ses zeptala
- vážně, fakt je to šílenost.
Můžete mu tam zavléct nějakou nemoc, taky by se mohlo stát, že by akvárko vůbec neustálo takový nárůst obyvatel a do pár dní by celé vychcípalo (je nutné udržovat nějakou rovnováhu mezi výkonem filtru, množstvím rostlin a množstvím ryb, aby akvárko dokázalo zpracovávat rybí hovínka a ty rybky se neotrávily vlastníma zplodinama - plus částečné výměny vody…)