Kolik Vam zbyde penez po zaplaceni vsech poplatku atd?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Re: jak ušetřit
anonymka píše:
Nezlobte se, nikdy jsem sem do fóra nepsala. Ale dnes mám pocit, že jsem asi „socka“. Jsme 3.Nemyslím si že jsme nějací chudáci. Dokonce nenakupuji v sekáčích, ale utratit " jen" za jídlo 8000 tisíc, to jsem snad nikdy nezvládla.
Nájem 5000,–
telefony 800,–a vše ostatní: jídlo, drogoška, oblečení, dokonce plíny a léky -
Tak já teda nevím? Ne že bych se neuměla rozjet, ale koupím jen co potřebuji.
celkem 6000,–
Nekupuji žádné tesko, euro a jim podobné výrobky. Můj mažel má denně maso, často i třikrát večeří.
Nedá mi to a musím reagovat. Jsme čtyřčlenná rodina. Vím, že loni jsme za jídlo utratili cca 6 tis., ale po zdražování opravdu těch 8 tis. projíme. Jenže je fakt, že u nás taky hodně stojí umělá výživa pro syna. Byly časy, kdy nám jedna krabice za 250 korun vydržela asi 4 dny. Teď už je to lepší, ale stejně těch 8 tis. projíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
no tak my taky začínáme trochu rozpočtovat, mám pocit, že nejvíce stojí, to co si ani neuvědomuji. Teď jsme měli doma finančního poradce a já nebylo schopná říct, kolik utratíme za jídlo, podle propočtů by nám mělo měsíčně někde zbývat 5 tis. ale fakt je nikde nemám.
Budeme si brát hypotéku, tak je to asi nutnost, nepřijde mi ani, že je to o větším šetření, spíš o přehledu
jak tu říkají všichni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se přidávám k těm žasnoucím, někdo tu psal o 1000,– týdně jen za maso
. Já jdu do řeznictví jen po výplatě, za 700,– (ne-li míň) máme narvaný mrazák na celý zbývající měsíc
(kupuji cca 2 kg kuř. prsou, 2 kg vepřového - kýta, plecko; trochu zadního hovězí a 1 kg mletého). Nemáme teda maso denně, ale 5× týdně určitě.
Jinak tedy celkový měsíční příjem máme něco málo přes 20 000,–, ale celá přítelovo výplata padne na nájem + zálohy + internet (7000,–), splátky - auto+kamera (3000,–), pov. růčo (800,–), telefony (500,–), Makrétky poj. Sluníčko (400,–), pojištění bytu (100,–) a teď nevím co ještě, zbydou mu necelé 2000,–, z toho platí benzín a pak to co si chce koupit on. Na jídlo, drogerii, potřeby pro malou (Sunar, plenky, přesnídávky), oblečení (a že na tom dětském hodně ujíždím
), nějaká ta hračka, dárky, kosmetika, aj. musí stačit můj rodičák - 7600 - a stačí.
Jogurty pro malou kupuji jedině Hollandie, plenky většinou Pampers, ráda si dopřeju kvalitnější plísňový sýr, přítel zase ujíždí na coca-cole, kterou musí mít téměř denně, v lednici je stále čerstvá zelenina a ovoce… Prostě nemám pocit, že by jsme se nějak výrazně omezovali a peníze stačí, i když to bývá tipťop.
Na čem šetřím - oblečení a některé hračky beru hlavně na MMB a u nás v bazárku a to po malé zase dál prodávám; stačí mi k pití bohatě voda z kouhoutku; knížky a časopisy nekupuji, hojně využívám knihovnu; chleba a jiné pečivo pečeme doma v pekárně; pro malou vařím obědy a večerní kaše doma místo předražených kupovaných příkrmů a inst. kaší; pod značkou TVN, Euroshopper kupuji věci, u kterých vím, že jsou stejné jako ty o půlku dražší s lepší značkou(a že jich je, teď mě napadá jen Puding se šlehačkou od Olmy za cca 8,– a pod zn. TVN (Tesco výhodný nákup) za 5,–, přitom je to úúúplně to samé, jen s jiným obalem)…
Ale myslela jsem, že utrácíme za jídlo až moc a jsme rozežraní, díky této diskuzi jsem zjistila, že jsme na tom dobře
.
Abych to tedy shrnula a odpověděla na otázku v názvu diskuze - pokud se do poplatků počítá nájem, splátky, plyn, elektrika, voda, TV + internet, auto (pov.ručení + benzín), pojištění - zbyde ěco přes 8000,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
skoro nic
na nájem + elektriku dáme 6000,– na telefon 1500,– půjčka 2000,– pojistky pro děti 1000,– + každý měsíc 1200,– za různé položky (např. čtvrtletní pojistka na auto, pro nás atd…) Takže musíme mít na straně 12000,– Manžel bere tak cca 15000,– , já 7500,– mateřskou, takže 10000,– nám zbyde na domácnost a neušetříme ani korunu… fakt nevím, co s těmi penězi děláme, je pravda, že manžel má docela spotřebu…tak 3000,– + na benzín… takže ono se to nasčítá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak se taky přidám s naším rozpočtem. Manžel má 16 000 čistého, já 0Kč jsem student a na nějaké přídavky nebo něco nárok nemám. Splácíme bydlení-4 500,nějaký to pojištění 2000,jídlo- 2500,drogerie-200,oblečení 500, inkaso 1500, věci pro radost a výlety 500,investice do bytu(zařízení) 2000,nafta 1500,mobili 200,+nečekané výdaje.
no tak si to můžete spočítat. Dovolená a podobný věci nehrozí, neušetříme vůbec nic. Žijeme jak se říká z ruky do huby, ale neměnila bych. Ještě půl roku a budu mít školu hotovou- denní studium a pak jdu do práce. No a děti zatím nemáme. Před výplatou má manžel na účtě asi 500kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit