Kolik Vam zbyde penez po zaplaceni vsech poplatku atd?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
8.5.08 16:58

Re: jak ušetřit

anonymka píše:
Nezlobte se, nikdy jsem sem do fóra nepsala. Ale dnes mám pocit, že jsem asi „socka“. Jsme 3.

Nemyslím si že jsme nějací chudáci. Dokonce nenakupuji v sekáčích, ale utratit " jen" za jídlo 8000 tisíc, to jsem snad nikdy nezvládla.

Nájem 5000,–
telefony 800,–

a vše ostatní: jídlo, drogoška, oblečení, dokonce plíny a léky -
celkem 6000,–
Nekupuji žádné tesko, euro a jim podobné výrobky. Můj mažel má denně maso, často i třikrát večeří.

Tak já teda nevím? Ne že bych se neuměla rozjet, ale koupím jen co potřebuji.

Nedá mi to a musím reagovat. Jsme čtyřčlenná rodina. Vím, že loni jsme za jídlo utratili cca 6 tis., ale po zdražování opravdu těch 8 tis. projíme. Jenže je fakt, že u nás taky hodně stojí umělá výživa pro syna. Byly časy, kdy nám jedna krabice za 250 korun vydržela asi 4 dny. Teď už je to lepší, ale stejně těch 8 tis. projíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
11.6.08 20:24

Ahojky,

no tak my taky začínáme trochu rozpočtovat, mám pocit, že nejvíce stojí, to co si ani neuvědomuji. Teď jsme měli doma finančního poradce a já nebylo schopná říct, kolik utratíme za jídlo, podle propočtů by nám mělo měsíčně někde zbývat 5 tis. ale fakt je nikde nemám.

Budeme si brát hypotéku, tak je to asi nutnost, nepřijde mi ani, že je to o větším šetření, spíš o přehledu :-) jak tu říkají všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.9.08 10:37

Tak se přidávám k těm žasnoucím, někdo tu psal o 1000,– týdně jen za maso 8O . Já jdu do řeznictví jen po výplatě, za 700,– (ne-li míň) máme narvaný mrazák na celý zbývající měsíc :D (kupuji cca 2 kg kuř. prsou, 2 kg vepřového - kýta, plecko; trochu zadního hovězí a 1 kg mletého). Nemáme teda maso denně, ale 5× týdně určitě.
Jinak tedy celkový měsíční příjem máme něco málo přes 20 000,–, ale celá přítelovo výplata padne na nájem + zálohy + internet (7000,–), splátky - auto+kamera (3000,–), pov. růčo (800,–), telefony (500,–), Makrétky poj. Sluníčko (400,–), pojištění bytu (100,–) a teď nevím co ještě, zbydou mu necelé 2000,–, z toho platí benzín a pak to co si chce koupit on. Na jídlo, drogerii, potřeby pro malou (Sunar, plenky, přesnídávky), oblečení (a že na tom dětském hodně ujíždím :D ), nějaká ta hračka, dárky, kosmetika, aj. musí stačit můj rodičák - 7600 - a stačí.

Jogurty pro malou kupuji jedině Hollandie, plenky většinou Pampers, ráda si dopřeju kvalitnější plísňový sýr, přítel zase ujíždí na coca-cole, kterou musí mít téměř denně, v lednici je stále čerstvá zelenina a ovoce… Prostě nemám pocit, že by jsme se nějak výrazně omezovali a peníze stačí, i když to bývá tipťop.
Na čem šetřím - oblečení a některé hračky beru hlavně na MMB a u nás v bazárku a to po malé zase dál prodávám; stačí mi k pití bohatě voda z kouhoutku; knížky a časopisy nekupuji, hojně využívám knihovnu; chleba a jiné pečivo pečeme doma v pekárně; pro malou vařím obědy a večerní kaše doma místo předražených kupovaných příkrmů a inst. kaší; pod značkou TVN, Euroshopper kupuji věci, u kterých vím, že jsou stejné jako ty o půlku dražší s lepší značkou(a že jich je, teď mě napadá jen Puding se šlehačkou od Olmy za cca 8,– a pod zn. TVN (Tesco výhodný nákup) za 5,–, přitom je to úúúplně to samé, jen s jiným obalem)…

Ale myslela jsem, že utrácíme za jídlo až moc a jsme rozežraní, díky této diskuzi jsem zjistila, že jsme na tom dobře :D .

Abych to tedy shrnula a odpověděla na otázku v názvu diskuze - pokud se do poplatků počítá nájem, splátky, plyn, elektrika, voda, TV + internet, auto (pov.ručení + benzín), pojištění - zbyde ěco přes 8000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.6.09 14:45

skoro nic

na nájem + elektriku dáme 6000,– na telefon 1500,– půjčka 2000,– pojistky pro děti 1000,– + každý měsíc 1200,– za různé položky (např. čtvrtletní pojistka na auto, pro nás atd…) Takže musíme mít na straně 12000,– Manžel bere tak cca 15000,– , já 7500,– mateřskou, takže 10000,– nám zbyde na domácnost a neušetříme ani korunu… fakt nevím, co s těmi penězi děláme, je pravda, že manžel má docela spotřebu…tak 3000,– + na benzín… takže ono se to nasčítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
31.8.09 16:21

no tak se taky přidám s naším rozpočtem. Manžel má 16 000 čistého, já 0Kč jsem student a na nějaké přídavky nebo něco nárok nemám. Splácíme bydlení-4 500,nějaký to pojištění 2000,jídlo- 2500,drogerie-200,oblečení 500, inkaso 1500, věci pro radost a výlety 500,investice do bytu(zařízení) 2000,nafta 1500,mobili 200,+nečekané výdaje.
no tak si to můžete spočítat. Dovolená a podobný věci nehrozí, neušetříme vůbec nic. Žijeme jak se říká z ruky do huby, ale neměnila bych. Ještě půl roku a budu mít školu hotovou- denní studium a pak jdu do práce. No a děti zatím nemáme. Před výplatou má manžel na účtě asi 500kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat