Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já mám 50kg na 170cm. Jsem 3 měsíce po porodu. Řeči o tom, že mám přestat držet dietu a najíst se, poslouchám celej život… Už to prostě ignoruju.
Je zvláštní, že se lidi odváží někomu téměř cizímu říct: Ty seš nějaká hubená… ale když má někdo nadváhu, tak skoro nikdo neřekne: ty seš ale tlustá, nežer.
Takové řeči mají většinou tlustý lidi
ve 3. měsíci ještě ani není těhotenství vidět, taky jsem neměla nic navíc ještě v té době a pak jsem začala hrozně přibírat - 25 kg, akorát to nebyl tuk, ale voda, nohy jsem měla v den porodu jak slon, takže sice jsem vypadala, že se „dobře živim“, ale akorát jsem strašně zadržovala vodu, což bylo poznat hned po porordu - už za týden jsem zhubla - nebo spíš vypustila
tak 15 kg..
Když jsem otěhotněla vážila jsem 50kg (jsem malá), pak jsem neměla chuť na jídlo, nezvracela jsem, ale chuť nebyla, tak jsem zhubla na 48kg a to jsem si držela 3měsíce. Potom to šlo trochu nahoru a za celé těhu jsem přibrala 10kg, protože jsem pak začala dost jíst. A to mi zůstalo do teď, bohužel. 13m po porodu mám 52kg. Od všech jsem slyšela, že musím jíst za dva a to jsem nenáviděla, když to není pravda. Jes pravidelně a na co máš chuť a na řeči se vyprdni
.
Ahojda, toto jsem zažívala před těhu (169cm/50-52kg). Ale užívej si ty řeči (většinou jsou to jen závistivci), buď v pohodě a buď ráda, že se to nemění.
U mě se to zvrhlo, hned na začátku těhu, okamžitě jsem začala přibírat. TeĎ 11měs po porodu mám +12kg! Hrůza.
Pořád jsem čekala, že zhubnu, už od těhu chodím v 1riflích. Ale už to vzdávám a chystám se na obměnu šatníku ![]()
ahoj mám 62 kg a 168 cm …řekla bych ,že jsem tedy tady nejtlustší
a taly úoslouchám ať nedržím diety
…jinak na mě bylo těhu vidět hned,ale já za celý těhu přpbrala 32 kG ![]()
ja mela na zacatku tehotenstvi 63kg,pri 179cm,a pribrala jsem cca na 79kg,brisko jsem mela male a v nem obrika-4700g:-)) takze fakt nezalezi na tom,kolik vazis,miminko si vezme,co potrebuje:-)
Tak koukám že tady trhám váhový rekord. Před těhu jsem vážila skoro 70kg
a po porodu mi skoro všechno zůstalo / + 10/
. Tak nevím, ale já se snažím hubnout a nejde to. Někdo prostě přibere i z vody a někdo nepřibere, i kdyby se na hlavu stavěl.
Pokud se cítíš dobře tak to neřeš ,mimčo si vezme vše co potřebuje z tvojeho těla.
Já mám silou vůle 50kg, kdybych to nehlídala, jdu s váhou ještě níž. Mám přes 170cm, jsem fakt kostlivec. V těh. jsem přibrala 16kg a bylo mi tak dobře
, no do roka po porodu všechno pryč, nedělala jsem vůbec žádná hubnoucí opatření… Chm.
A to mi každý sliboval, jak po děcku přiberu.
Teď už se to rozdělilo na dva tábory, jedni říkají po druhém děcku, druzí že po třicítce… Tak jsem zvědavá.
Z řečí si nic nedělej, i kdybys hubená nebyla, vždycky se něco najde, o čem se dá drbat, pouštěj to ven a mysli si něco o velkých zvířatech, co se pasou v poli, a nejsou to lvi ![]()
153cm, 45kg. Celá rodina jsme malá a drobná. Takže to slyším jen ze strany tchánovců, kteří jsou prostorově výrazní. Vždycky jsme jedla normálně, jen po menších dávkách častěji. Což oni vidět nemůžou. Teď teda slyším, že musím jíst přece za dva, což je hrozná blbost. Navíc když toho do sebe nasoukám moc, je mi z toho akorát zle. Mě to taky vadí, ale už ty řeči přecházím. Sem teprv ve 2m, tak si myslím, že to časem rapidně půjde nahoru
. Ale jíst budu vždycky podle toho, jak si řekne tělo a né podle toho, že se někomu zdám hubená.
Jjo, vyprdnout se na kecy.
Ale živě si pamatuju, jak mě sr…, když mi lidi pomalu místo pozdravu cpali : ty jsi hůůůůůbená a bledá…hmmm vypadáš nemocně.....
Já si vždycky říkal, že já přece taky hned každému na potkání nepředhazuju: týjo, ty jsi zase přibrala?! To je hrůza! Nadváha není zdravá…atd
Ale teď jsem skoro na druhé straně barikády, ale teď už mi to nikdo neřekne. Falešňáci, falešný ![]()
tak já měla před prvním těhu 53 kg a před druhým 52 kg na mých 172 cm. teď jsem se schválně zvážila a mám 54 kg. Dietu jsem v životě nedržela, spíš jsem měla opačný problém, že jsem nemohla přibrat. a to ím pravidelně a poměrně dost. na oběd polévka, hlavní jídlo, dezert. prostě někomu to spaluje rychleji.
na tvém místě bych se na ty řeči vykašlala. jíst za dva se nemá, akorát si budeš zbytečně zatěžovat organismus. jez podle toho, co ti je příjemné a užívej si těhotenství.
teda teď si uvědomuju, že se musím opravit -dietu jsem držela dvakrát za život - v každém těhotenství kvůli těhotenské cukrovce. a zrovna to první těhu bylo děsné, protože jsem se ze začátku hezky rozjedla a pak jsem se musela hlídat a prvních 14 dní jsem měla dost hlad… ale to jsem už odbočila ![]()
Anonymní píše:
to mě právě říkají taky, o víkendu jsme byli za švagrem a on prý ať už konečně nedržim ty svý diety a já na to, že nic nedržim a ani jsem je nikdy nedržela a on jak musim jíst, chudák dítě atdprostě mě to tak naštvalo
Řekni jim, že chudák je kravský ocas (jezdí po ní a nemůže do ní
).
Mimino si z tebe vezme všechno potřebné, k tomu se nepotřebuješ přežírat.....
A teď si jdu teprve dočíst reakce… ![]()
Taky to znám
Když jsem přišla do práce, první věta kamaráda byla - jsi líná se nažrat?
(takový jeho humor, on není líný jíst a je to na něm vidět
) Momentálně mám 52/165. Obě těhotenství jsme začínala na 50ti kilech. Hlavně manželova rodina měla tendence mě vykrmovat, aby mimčo nestrádalo. Což jsem celkem uvítala
jím ráda a myslím, že i hodně. Přibrala jsem poprvé 12, po druhé 11 kilo a obě mimča měly 3kila něco, takže tak akorát ![]()
tak já jsem děvčata sice silnější před otěhotněním jsem měla o dost víc než by normální holka měla mít stydím se ale nemůžu s tím nic dělat mám nemocnou štítnou žlázu ale co jsem otěhotněla tak jen hubnu a koukám že jsem tady shodila asi nejvíc asi za 5 týdnů jsem dala dolů asi 6,5 kg jsem ve 14tt a uvidíme co bude dál ale ty se na to vykašli pokud jíš tak se nemáš čeho bát děťátko se bude vyvíjet jak má! ![]()