Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky zapoměla jsem se mzdové zeptat, zda mi vlastně vůbec něco vrátí na daních?
V roce 2011 jsem byla na PPM do 23.6.11 pak mi proplatili dovču (cca 43 dní 40tis.) a pak od července beru RD. Nic jiného nepřiznávám, vše ostatní jako hypo dá v práci manžel…
Ta sleva na vyživovanou manželku méně než 68 000 Kč počítá se tam i mateřská tedy PPM?
Ano, počítá se tam dovolená i PPM a teoreticky i neschopenka.
A na daních by ti mohli vrátit cca 2000,–, prostě všechno, co si na nich zaplatila, kdyžtak koukni na pásky.
Ahojky, PPM se počítá RP ne. Abys zjistila, kolik ti vrátí, zkus nějakou daňovou kalkulačku, bývají na Idnes.cz
děkuji holky, takže limit 68tis. jsem tedy překročila, tak příší rok.
Našla jsem vlastně celkem čtyři pásky za rok 2011 - nějaké prémie za rok 2010 kdy jsem ještě pracovala + ta proplacená dovča celkem 6dní červen, červenec a 23 dní srpen. Tak aspoń už nebudu v minusu ![]()
je holky, kdyz je tady to tema dane-dostanu ja neco, kdyz jsem od lonskeho ledna do cervence normalne pracovala, pak jsem mela 2 tydny neschopenku, pak jsem se vratila do prace a od 12.zari jsem na neschopence kvuli rizikove praci v tehu??
vubec se v takovych to vecech nevyznam
![]()
To záleží kolik si na daních zaplatila tj. na výši platu, ale tipuju že něco ti vrátí, kolik to bude, to těžko říct bez znalosti výše platu a co dalšího případně uplatňuješ za odečty
no na odecty nic neuplatnuji..a moje delnicka vyplata byla kolem 9000,– ![]()
Hrubého nebo čistého? A pokud čistého, tak prosím kolik máš hrubého.
j.a.n.i1 píše:
Hrubého nebo čistého? A pokud čistého, tak prosím kolik máš hrubého.
cisteho,hrubeho tak 1O 5OO..z hlavy uz nevim a vyplatnice mam nekde schovane..jsme se stehovali, takze nevim kde ![]()
Tak to by ti měli něco vracet, hrubým odhadem cca 1000,– až 2000,–
j.a.n.i1 píše:
Tak to by ti měli něco vracet, hrubým odhadem cca 1000,– až 2000,–
kdyby to tak bylo aspon 1OO OOO,–
..jinak diky ![]()
Ahoj maminky dá se nějak spočítat kolik by měl přítel dostat vrácení přeplatku na daních? Čistého má kolem 15 500,– každý měsíc a máme dvouletého syna + hypotéku. Dá se nějak zjistit přibližně kolik by nám měli vrátit? Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj maminky dá se nějak spočítat kolik by měl přítel dostat vrácení přeplatku na daních? Čistého má kolem 15 500,– každý měsíc a máme dvouletého syna + hypotéku. Dá se nějak zjistit přibližně kolik by nám měli vrátit? Děkuji
Nepises, kolik jste zaplatili na úrocích na hypo, to je důležité. Pak by to chtelo hrubou mzdu a sociální zdravotní.
@Anonymní píše:
dá, najeď na mesec.cz, tam si zadej přesné částky a vypočítej si to
tedy ono Ti to vypočte.. musíš znát úhrny, odpočty a částku z hypa..
@sisk Splátka úroků z úvěru je 3948,– měsíčně a soc. pojištění 1092 a zdrav. pojištění 756,–. Superhrubá mzda je 22 512,–. Hrubá mzda 16 800,–. Snad je to vše. ![]()