Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Manžel má cca 15-17 čistého+synka+daň na menželku a vrací nám 22 tis. ![]()
@Anonymní píše:
@sisk Ne sociální pojištění firma 4200,– a zdravotní je 1512,–
Zadej si to sem:
http://www.mesec.cz/…-kalkulacka/
Je treba znat o výši zálohy na dan. Z čistýho to nespočtu, musis tam davat hrubou mzdu prece. Idealne vycházet z potvrzeni o zdanitelnych příjmech od zaměstnavatele, tam je to dobre vsechno videt.
Ale dá se to spočítat i z čisté mzdy! Jen je potřeba znát pár důležitých věcí - měl stejnou mzdu každý měsíc? Marodil? Zaměstnaný celý rok? A tu částku na hypo - to jsou jen úroky? A splňujete podmínky pro uplatnění? Dítě uplatňoval celý rok měsíčně?
@Hanula1212 píše:
Ale dá se to spočítat i z čisté mzdy! Jen je potřeba znát pár důležitých věcí - měl stejnou mzdu každý měsíc? Marodil? Zaměstnaný celý rok? A tu částku na hypo - to jsou jen úroky? A splňujete podmínky pro uplatnění? Dítě uplatňoval celý rok měsíčně?
Mzda je přibližně stejná. Nemarodil. Zaměstnaný do poloviny prosince od té doby na ÚP až do konce února a tak každý rok pořád dokola. Částka na hypo. jsou jen zaplacené úroky. Ano dítě uplatňoval každý měsíc co byl zaměstnaný. ![]()
Tak jen na hrubo. Budu počítat se mzdou po dobu 10 měsíců, ono v konečném důsledku to bude stejné, jako 10,5 měsíce. Základ daně 225120,– - úroky za rok 47376,– =177744,– daň z 177700 je 26655,– sleva na poplatníka 24840,– takže daň bude 1815,–
Sražená záloha 2030,–. Takže z daně cca 215,– Kč + bonus na dítě 13404,–. Toto platí v případě, že hrubá mzda je 16800,–/měsíc. Přesněji by to bylo podle potvrzení od zaměstnavaele, jak už tu někdo psal. Jen mi nesedí ta čistá mzda 15500,– o které píšeš na začátku. Při hrubé mzdě 16800 a jednom dítěti by měla být čistá cca 14700,–.
@Hanula1212 ANO kontrolovala jsem pásku a je to tak čístého je to těch 14 700,–. Nevím co jsem to psala za zmat. Děkuji ![]()
Ahoj, mám dotaz. Minulý rok jsem byla na MD čtyři měsíce, potom rodičák. Dále mi zaměstnavatel proplatil dovolenou za 22 dní. Má cenu chodit přiznání vyplnovat? Vůbec se v tom nevyznám a každý mi radí něco jiného. Tak děkuji za odpovědi. ![]()
@svetluska25 Záleží kolik si dostala za tu dovolenou a zda to bylo v jednom měsíci nebo ve 2?
J. a.n. i7 - prosim Te, nevedela bys - dostala jsem od penzijniho pripojisteni takove to potvrzeni o vysi prispevku, pro danovy odpocet -
ma smysl to posilat do minulého zamestnani, kde jsem pracovala lonsky rok pouze leden-duben? Od te doby jsem nezamestnana…
Predpokladam tedy, ze mi tam bude ucetni delat za to 4mesicni obdoby dane.
diky moc
(omylem jsem Ti klikla na profil)
@nakukovatelka Pokud nemáš extra velký plat, tak to smysl nemá, protože ani nevyčerpáš celou klasickou slevu na poplatníka.
@nakukovatelka Pokud je ta částka měsíčně, tak to by asi smysl mělo, ale nepočítala jsem to, je to jen odhad.
@sisk Ne sociální pojištění firma 4200,– a zdravotní je 1512,–