Kolik vydáte za kvalitní oblečení pro školáka za rok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To si fakt někdo píšete kolik jste dali dítěti za oblečení?
Já mám pocit že u nás to neskutečně letí. Mladší se každý den musí převléct komplet do čistého, ne že by byl špinavý ale prostě musí a starší je děsnej lempl, takže neustále prodřený kolena, nebo pro jistot zelený od trávy, trička od mazutu, občas nějaká díra…
Nedávno jsem říkal že ty šedý kalhoty mu sluší a že jsem nečekal že mu vydrží celej školní rok a manželka říká, no ony sou to totiž už třetí ty samé. Jak konečně najdeme střih co mu sedí ( je jak špageta) tak nakupujeme to stejné dokud to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy myslím komplet oblečení, kromě lyžařského, to mám zvlášť. Běžné školní dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U budouciho ctvrtaka se mi to celkem spatne odhaduje, neb treba rifle a trika on ma jako spotrebni zbozi, takze ty kupuju na FB ve skupine mistnich matek ( mam dve pani, co maji o dve velikosti vetsi deti, takze pravidelne od nich, tohle je dost dobry zpusob, jak usetrit…trika, kalhoty jako nove, neb jejich deti nejsou takovi hadrnici jako ten muj drahous
), na druhou stranu, dost penez na stoji obleceni na sport (tady uz jsem se naucila setrit nakupem ve vyprodejich v UK, i s postovnym jsem porad na velmi jine cene nez v CR )…
ale tipla bych, ze je to bez bot cca 500-600 Kc mesicne v prumeru (nicmene byva to asi trikrat, ctyrikrat rocne souhrne vetsi castka za „souhrny“ nakup), boty opravdu odhadnout neumim, zalezi, jak mu v tom danem roce roste noha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas tak jsou lidé, kteří rozpočet sledovat musí
Není to něco, co dělám z plezíru, abych se pak vytahovala (jak ušetřím, nebo naopak jak rozhazuju
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo tak to teda fakt nevím
Malé nakupuju i na bazárcích, té starší - kupuji tedy nové, ale cenu dokupy nedám ani náhodou. Jen vím, že má i měkouše o vánocích to je cca 2500 za hadry (pokud nedostává zimní bundu a boty v tom nejsou)No, teď bude mít narozky a svátek takže u Vietnamců si vybrala za 11stovek a dostane ještě šaty za 700Kč. Teď už myslím, koupíme spíš jen tričko nebo něco když se hrozně bude líbit nebo bude fakt něco nutně potřebovat. Takže počítám, že mě její hadérky vyjdou cca 4-4500 ročně (bez bot),ale je to fakt hodně individuální bo zimní bundu taky nemá každý rok (a to je min tisícovka a není v těch 4 tis zahrnutá),dceři bude 14, no a ta mladší, tam nakupuji i v bazárcích a má dost poděděného po starší, nové je kolem 2tis ročně(asi)-Ono teda taky záleží na tom, jak moc a často se manželovi „splaším“ v obchodě. To pak kupuju co se mi líbí, nakonec zjistím, že to měla 2× na sobě a vždy si říkám, že už hodím zpátečku, ale občas se prostě neudržím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška já bych se spíš podívala, kolik čeho potřebuje např. triko kr. 10×, triko dl. 10×, mikina 5×, kalhoty 5×, tepláky 10×, tenčí bunda 3×, teplejší bunda 2×, pyžama 5×, ponožky, spodní prádlo, košile apod. prostě s ohledem jaké je dítko čuník, jak moc to ničí, jak je parádivé, k jakým příležitostem ho potřebuje (kroužky- fotbal, malování, divadla). A podle toho si udělat představu ceny, záleží kde nakupuješ, můžeš koupit tričko za 300kč, nebo triko např. v Lidlu za 100kč, pak máš výslednou sumu hodně rozdílnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK desatery nové tepláky ani pět nových mikin za rok určitě nemáme, ty počty máme tak děleno třema
Přehled mám, samozřejmě, k nějakému svému číslu jsem taky došla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška zatím mám 6-letého, který to potřebuje, zatím mu totiž velikost dýl jak rok nevydrží, ale jak bude starší, tak je jasné, že nebude každý rok potřebovat všechno oblečení v nové velikosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK Tak jde o to, ze ve skole teplaky prilis neuzijes. Staci jim teplakova souprava a v prni tride maximalne jedna. Vetsina prvnaku jeste moc ven nechodi, vetsinou jsou v telocvicne. Takze pokud clovek nekupuje obleceni tip top a nechava rezervu, tak skutecne ze skolky ma zasobu teplaku az az. Ted teprve mi z tech teplaku odrusta (nosi je na doma), v zari zacina druhou tridu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys Tak záleží na okolnostech, u nás třeba se oblečení na TV nechává ve škole, takže na jiné sport. kroužky musí mít doma další a krom toho je třeba to školní občas vzít domů vyprat, tj. vyměnit za druhou soupravu. U nás tedy vychází troje tepláky (nepočítám na doma) jako minimum. Ze stejného důvodu musí mít i dvojí sálovou obuv. Ale tohle má samozřejmě každý jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška No vidis, na krouzky jsem zapomnela, nas zatim sporotvni krouzek nemel a do lidusky chodi v tom, v cem do skoly. Ale zas slusnych teplaku mame dost a teplakovka staci jedna. Jemu teda stacily i jedny kratasy a jedno tricko na telocvik, nejak to nenosil domu vyprat, ani kdyz jsem urgovala
Ale nebyl sam, zjistila jsem od dalsich maminek, ze to bylo podobne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit