Kolik vypije půlroční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kolik vypije půlroční dítě
Dotaz na maminky půlročních dítek, resp. dětí o váze 8kg. Kolik toho vypijí?
Ležíme v nemocnici, léčili jsme kvasinky v puse a tak malý nechtěl pít a odstavil se (proto nemám teď vůbec ponětí, kolik by UM zvládl vypít). Doktorka říká, že 120ml na kilo váhy, tzn. 960ml denně. Kape mu infuze rychlostí 20ml/ hodinu, tzn. 480ml denně + sní 2 přesnídávky a 2× hodně zředěnou kaši v 50ml. Do toho má ucpaný nos a doléčuje se po zápalu plic. Tzn. že všehovšudy teď sní a vypije objem 820ml a jim je to málo a nutí ho pít čaj, nebo mléko, nebo cokoliv ale on nechce nic. Nemají na něj moc vysoké nároky? Neodstrkuje mi flašku s cokoliv tekutým proto? Nebo už po 14ti dnech po nemocnicích hledám chybu v někom jiném, kde není? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nevím, můj 6m syn toho taky moc nevypije. V noci a ráno kojim. Takže to nemám ponětí, kolik toho vypije. Ale pořádně jí jen v noci, ráno už to fláká, pořád se otáčí a dělá kraviny. Pak má oběd prikrm. Nabidnu nu čaj, který veme na milost a udělá tak tři loky, nabidnu prso, to samee. Ve tři má ovoce, zase nebidnu prso, ale moc ho nechce. A v šest mu dám prso, zase většinou nechce a dostane kaši…jinak průběžně i přes den zkoušíme ten čaj, ale moc tomu nedá. Myslím si, že 900ml rozhodně nevypije ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky už mají 8m, ale jak ta 7kg tak i ta 8kg dají kazda 300ml mléka. kase, presnidavky i masozeleniny po 200g a jeste 100-120g jogurtu s ovocem. To vše mezi 7-20 hodinou. V noci nic. A jeste mezi tím voda tak 100ml. Tak nevim jestli sem pomohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krukynka Tak nemocne dite nebude mit potrebu jist. I pri blbe ryme me dr. upozornovala, ze tomu jidlu/kojeni ty deti moc nedaji. Pokud nejeví známky dehydratace, tak bych se jim na tabulky z vysoka vytento. Navic kazde dite nemusi byt zravec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám pětiměsíční, 7,6 kg. Už delší dobu pije za den kolem 800 ml. Za uplynulý měsíc přibrala třičtvrtě kila, takže přinejmenším v našem případě to málo není.
Stejně stará dcera mé známé vypije ještě míň a prospívá v normě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit