Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky můžu se zeptat? Kolikrát týdně koupete? Mě v porodnici říkali ob den, ale dětská doktorka říkala každý den kvůli režimu den-noc. Holky taky nekoupou každý den, protože jim to přijde jako ztráta času..Já koupu každý den, protože jsem na MD pro malou a navíc se jí koupání líbí..Je nám 2,5měsíce
Děkuju za odpovědi
Ja 5mesícu koupala každej den a ted nam je 7mesícu a koupu obden ![]()
Taky jsem koupala každý den, malá vodu milovala od malinka
takže pokud jí voda nijak neškodí (nějaký ekzém a pod…) a navíc si to užíváte, tak klidně každý den ![]()
Každý den jsem nekoupala, máme hodně tvrdou vodu a ta mu nedělala dobře.
Už od narození koupu malého denně. Vynechávali jsme jen po očkování
Vnuka snacha koupala každý den, pak se mu udělal nějaký exém, tak jí doktorka poradila ať koupe obden a ten rituál nahradí mazáním krému v nekoupací den. Exém zmizel. No a druhou dceru koupala obden od začátku a žádný exém neměla.
Za nás se koupalo každý den, ale teď už si nemyslím, že je to nejlepší. Tu kůži to musí děsně vysoušet.
Obě děti od narození každý den (jsou samozřejmě dny, kdy se prostě nevykoupou, kvůli tomu, že dřív odpadnou, než dojde na vanu a to koupeme docela včas
), ale jinak se snažím každý den. 1. jim je to řpíjemný, 2. mi přijde přirozený se po celým dnu umýt a 3. u mimin kvůli režimu.
Jen mimino ne každý den mýdlem.
Edit. dny, co nekoupu mýdlem, tak dávám do vody Balneum Hermal nebo tak nějak, je to promašťující olej do koupele. Takže cca 5× v týdnu Hermal a 2× mýdlo.
Příspěvek upraven 22.02.13 v 20:28
Mam uz treti a kazde mimco jsem koupala kazdy den jak jsem zacla svlekat tak uz se nemohly dockat ale plno okolo taky nekoupou kazdy den v porodce rikaly obden a detska taky ale ze zalezi na me.ze to neskodi kdyz kazdy den a mala vodu miluje ![]()
@neila píše:
Taky jsem koupala každý den, malá vodu milovala od malinkatakže pokud jí voda nijak neškodí (nějaký ekzém a pod…) a navíc si to užíváte, tak klidně každý den
no, já už z toho začínám trochu šílet..máme vodu všude..očima to začíná a pokračuje přes stůl až na podlahu..ale tak co bych pro ní neudělala, že ![]()