Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je možné, že i s kolonoskopii skončí po 20 cm. Forma umrtvení záleží na zvyklostech daného pracoviště, nejsou jednotné postupy.
Ahojte, moc se diskuzí neúčastním. Ale řeším teď srůsty a narazila jsem na tento příspěvek. Já mám teď čerstvě zkušenost s kolonoskopii a taky jsem po dvou císařích. Pan doktor i přesto vyšetření provedl, nicméně srůsty tam opravdu mám a vyšetření tak bylo velmi bolestivé, až nesnesitelné..injekce na oblbnuti v mém případě vůbec nepomohla, jen se mi po ní motala, ale bolest byla nesnesitelná. Kdybych ještě někdy v životě musela na tohle vyšetření, tak už vím že při srůstech je proveditelné pouze v celkové narkóze. Takže ve vašem případě, taky doporučuji pod narkózu.
Ano, příště si nechat kolonoskopii provést při plné narkóze, nejsme ve středověku, aby člověka mučili zaživa
Tady zakladatelka, třeba můj příspěvek někomu pomůže.
Kolonoskopii mi nejdříve 2× odložili a šla jsem až dnes ráno. Celý týden jsem poctivě držela dietu, poslední tři dny pouze kašovitou a tekutou stravu. Čistota jsem se přípravkem Moviprep- vyčištěná jsem byla dle lékaře tak na 2. Zákrok byl v analgosedaci. Čištění proběhlo v pohodě, měla jsem strach, že to nevypiju a z bolestí břicha, ale fakt to bylo v pohodě. Po příchodu mi sestřička pícla do žíly zklidňující injekci, ale neměla jsem pocit že by zabrala. Pak jsem se otočila na levý bok a šlo se na to. Cítila jsem jen sem tam trochu tlak, ale žádnou bolest, vyšetření trvalo tak 10 minut, vyšetřil celé střevo. Odstranil jeden malý polop, který se udělal v místě odstraněného hemoroidu. Pak už mě odvedli do dospavaciho pokoje, ale já se hned oblékla a za půl hodinky odcházela s doprovodem domů. Teď už mám jen trochu nafouklé břicho. Ale je mi jinak úplně dobře. Nic opravdu nebolelo a to mám na více místech přiristlé střevo a hodně strůstů.
@Anonymní píše: Více
Dobrý den. Mám po císaři. Už 8let zpět. Ale z důvodu bolesti castych břicha mě čeká kolonoskopie… ☹️ Mám, ale strach z bolesti… ☹️ Zda tam budou srusty po císaři… Že to bude hodně bolet… ☹️ Bojím se šíleně mám hodně nízký práh bolesti… ☹️ Fobie z bilich plastu… Na gynde by viděla, kdybych tam měla srusty?
Prosím o anonym- zdravotní stav.
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti.
Kvůli dlouhodobé bolesti břicha a světlé krve ve stolici mi byla včera provedena rektoskopie. Pan doktor se dostal do 17 cm a dál mě to již velmi bolelo- ve zprávě je napsáno, že bolest byla kvůli fixními střevu. Jinak odstranil 2 hemoroidy 2.stupně a objednal mě na kolonoskopii. Včera jsem z toho vyšetření byla tak rozhozená, že jsem se ani nezeptala, zda kvůli tomu fixnímu střevu půjde nějak obstojně udělat, na umrtvení apod. Jinak jsem po dvou císařích, a mám srůsty.
Doktorovi samozřejmě ještě zavolám, ale je tam až v pátek a mě to vrtá v hlavě.
Moc děkuji.