Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky,
chtěla bych se zeptat, jak to u vás bylo s odtékajícím kolostrem v těhotenství. Jsem ve 37.tt, miminko se už začíná dost hlásit, včera mi odtekla zátka, břicho mám více jak 14 dní dole a denně několik hodin poslíčků…
Všude čtu, že by mi mělo z prsou odtékat kolostrum, což se rozhodně neděje, tak mám trochu strach o budoucí kojení. Moc by mě zajímaly zkušenosti dalších maminek.
Ahoj! Já jsem minule u holek vůbec kolostrum neměla, spustilo se ale hned po porodu a mlíka jsem měla fakt hodně, teď sice trochu vytéká, ale myslím že nemusíš mít strach, že to na to nemá vůbec vliv.
Ahoj! Já jsem minule u holek vůbec kolostrum neměla, spustilo se ale hned po porodu a mlíka jsem měla fakt hodně, teď sice trochu vytéká, ale myslím že nemusíš mít strach, že to na to nemá vůbec vliv.
Ahoj, v prvním těhotenství se mi mlezivo spustilo až po porodu, u druhého už jsem ho měla někdy od 27tt:-)
U mě to bylo tak, že mi nic neteklo, očividně, ale měla jsem jakoby zaschlé tečky v bradavkách, blbě se to popisuje
Neboj pak budeš mít mlíka, že to budeš odstřikávat, jak ty prsa budeš mít plný ![]()
Hodně štěstí a zdravé mimi.
Neboj se,
mě teklo už od 4 měsíce se synem, a s dcerou vůbec a kojila jsem skoro 2 roky. A mléka jsem měla jak pro 3 děti. ![]()
Nemusí ti téct vůbec. U každého těhu je to jiné a na kojení to nemá žádný vliv.
Přeju pohodový porod.
Díky, holky ![]()
To jste mě celkem uklidnily, už jsem začínala trochu plašit… Snad to u nás s kojením bude bez problémů.
Mě taky nic neteklo. Když jsem se hodně snažila, tak jsem z prsa vymáčkla kapičku vody. A kojení se rozběhlo úplně v pohodě. Teď u druhého taky nic.
Tak se neboj, hormony to zařídí ![]()
Tak já „unikám“ už tak od 24.tt, možná o něco dýl… ze začátku sem tam, pteď prakticky denně, většinou z levého prsa
Těžko říct, jestli to o něčem svědčí, četla jsem, že vůbec ne a i tato diskuze to potvrzuje… Kdyby jo, tak bych zřejmě mohla kojit celé jesle ![]()
Tak mě u prvního teklo až tak 14dní před porodem a to teda spíš, že jsem něco vymáčkla, než že by teklo, no a od té doby mám vlastně mlíko nonstop, v těhu a při kojo mlíko pro kojeňák a v krátkých mezičasech se zatlačením dalo vystříknout trošku „mlíčka“ . Neboj mlíčko bude i když před porodem nic neteče..
Ahoj, je to hodně individuální. V těhu u dvojčat mě odtékalo už ve 28 tt a to tak, že prostěradlo někdy bylo mokré. A nedávno ve druhém těhu sem tam pár kapiček na podprsence. A mléka mam podstatně víc, než u dvojčat. Tak přeji rychlý porod a hodně mlíčka ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak má vypadat to kolostrum? Občas mi teče něco z levého i pravého prsa, vypadá to jako bezbarvá tekutina, jsem teď měsíc před porodem. Díky moc
Andrejka81 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak má vypadat to kolostrum? Občas mi teče něco z levého i pravého prsa, vypadá to jako bezbarvá tekutina, jsem teď měsíc před porodem. Díky moc
Ahoj Andrejko. To je ono
Mlezivo, neboli kolostrum ![]()
Fragolko, díky moc
, aspoň teď na to nebudu tak hledět. Doktor se přesně nevyjádřil jak to má vypadat, ještě že tu je e-mimino ![]()
Andrejka81 píše: …ještě že tu je e-mimino
To jo, tady se pořeší všechno, viď? ![]()