Masáže - obličeje, nohou atd.

95
3.2.09 08:35

Masáže - obličeje, nohou atd.

Zdravím všechny maminky…takový hloupý dotázeček :) Vím, že některé masáže jsou v těhotenství tabu, ale nevíte náhodou, jak je to třeba s masážemi obličeje, krku, dekoltu, nohou, které se dělají v kosmetických salónech? Můžu takovou masáž absolvovat během těhu? Děkuji předem za radu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
3.2.09 11:38

Ahoj, tak já v těhotenství na masáže chodila - neděs se - pokud máš schopného maséra tak ví, co se masírovat může a co né. Krk může bez problému (je tam jen jeden bod kterému se musí vyhnout a to v předu nad klíční kostí). Jen jim musíš říct, že jsi těhotná.
Jinak na co nedám dopustit je shiatsu v těhotenství. Díky tomu jsem neměla v těhotenství ŽÁDNÉ bolesti zad a to na tě normálně hodně trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
3.2.09 11:44

Obličeje, krku, dekoltu bych se nebála, u nohou možná pozor na chodidla a energetické dráhy na nich, masér by musel vědět, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.2.09 09:05

Mám několik masérských kurzů a s masážemi v těhotenství určitě není problém, jen bych každopádně zvolila zkušeného maséra, ideálně fyzioterapeuta a sdělila mu, že jsi těhotná.
Dá se masírovat skoro vše, ale s větším bříškem už třeba jen v sedě nebo vleže na boku a některé hmaty se vynechávají.
Mně dělá moc dobře thajská masáž (uzpůsobená pro těhule) a aromaterapeutická. Ale určitě je dobré zvolit člověka, který ví co dělá! I v případě zdánlivě neškodné aromaterapie se nesmí v těhotenství určité silice používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí