Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Zdravím a obnovujiPotřebovala bych poradit. Mám dceru skoro 1,5 roku, je drobná (80 cm, 10 kg). Proto jsem se chtěla zeptat, co doporučujete na zimu? Kombinézu jsem už jednu koupila ve výprodeji po zimě (je větší), ale chtěla bych buď ještě jednu nebo uvažuju o zimním setu. Jezdíme na hory.
Moc děkuji za reakce a odpovědi.
- Co je tedy podle vás lepší? Na plenkách budeme přes zimu určitě, takže čůrání neřeším. (I když mi nepřijde jednodušší vysvléknout bundu a pak ještě sundat kalhoty
.
- Rozhoduji se mezi kombinézou Reima (a tady právě nevím velikost, slyšela jsem, že velikostně bývají větší, máte, prosím, zkušenosti, jestli by postačila 80 nebo raději větší 86, ale aby zase neplandala) a zimním setem Columbia http://www.columbia-sport.cz/…pe-2t-ruzova, ale nejmenší velikost 2T dle tabulek odpovídá výšce 86-92 cm. Tak nevím.
ja tedy po predchozich zkusenostech preferuji celkove kombinezy
Kalhoty s bundou jsou super pro deti, ktere uz curaji samotne, ale i tak kupujeme (treba do skolky) kombinezu, protoze je to pro deti jednodussi na obleceni (i pro ucitelky) ![]()
Za mne spokojenost s overaly. může se válet ve sněhu a neřešila jsem. my tedy měli overal jakože na sníh a overal péřový, v kterém spal zase v kočáru (spal jen tam). columbia z druhé ruky, ale luxus za perfekt cenu, neshrnuje se to, nikde ho nic netlačilo. ale etdy my naopak měli větší dítě, takže ač psali na dvouleté, tak malý ho nosil v tom roce až rok a čtvrt. pak tedy jsme měli i kalhoty a bundu, to zase je praktičtější, pokud počítáš s tím, že se stavíš někde na jídlo např. do bufetu na sjezdovce, kde není až tak teplo, nebo donitř, kde ji nebudeš svlékat až do punčošech, ale jen třeba na chvíli sundáš bundu, dáš najíst a půjdete nebo tak.
Pro kluka kombinézu, pro holku bundu a gatě zvlášť. Vybírala jsem takové kalhoty, aby neměly kšandy a byly do gumy, kdyby se mi malá náhodou odplínovala. Je jí 20 měsíců, tak s tím moc nepočítám. Jinak pokud budeš mít kombinézu, tak je někdy potřeba bundička ještě navíc zvlášť, když potřebuješ třeba k riflím, nebo jiným kalhotám.
A ty kombinezy uz jsou bez „slapek“? a co davate nechodicim, nebo malo chodicim na nohy do kocaru? dekuji. Muj syn ma totiz rok a zatim jen obchazi nabytek, tak v zime toho asi moc nenachodi..
@pelikan21 píše:
ja tedy po predchozich zkusenostech preferuji celkove kombinezyKalhoty s bundou jsou super pro deti, ktere uz curaji samotne, ale i tak kupujeme (treba do skolky) kombinezu, protoze je to pro deti jednodussi na obleceni (i pro ucitelky)
Já mám tedy v živé paměti zkušenost ze školky, kdy šla děcka v zimě asi 500m do sálu, kde se konal maškarní ples, rodiče tam měli čekat. Myslela jsem, že mi vypadnou oči z důlků, když jsem spatřila dceru s rozepnutou kombinézou, na které jí učitelka zkazila zip, když to na ni rvala.
Šla celou cestu rozepnutá. ![]()
Za mě pro menší děti s plenou kombinézka, pro větší oteplováky na kšandy a bunda.
Zakladatelka (omylem jsem překlikla na anonym): A nemáte někdo zkušenosti s tou Reimou? S takovými mírami jako má dcera? ![]()
@marketak5 Já jsem měla loni Columbii, byla bez „šlapek“, ale dala se ohnout přes nohy/ruce.
Reima je fajn značka, její je oblečení je o něco větší, než jsme u nás u stejné velikosti zvyklí, takže na holčičku 80cm bych koupila 80. Syn má 110 cm a bunda 110 cm je mu akorát, u dcery, která má 86 cm beru u většiny značek 92 a u reimy bych vzala 86. Jinak já dcerce letos vzala bundinu od Ostyle a oteplováky Didriksons. A obojí vypadá pěkně.
@Ice79 píše:
Já mám tedy v živé paměti zkušenost ze školky, kdy šla děcka v zimě asi 500m do sálu, kde se konal maškarní ples, rodiče tam měli čekat. Myslela jsem, že mi vypadnou oči z důlků, když jsem spatřila dceru s rozepnutou kombinézou, na které jí učitelka zkazila zip, když to na ni rvala.Šla celou cestu rozepnutá.
Za mě pro menší děti s plenou kombinézka, pro větší oteplováky na kšandy a bunda.
ono strasne zalezi na tom, s cim mate lepsi zkusenost
My mame kazdou zimu oba typy, ale vetsinou deti stejne nosi kombinezu
I ve skolce ![]()
Zdravím a obnovuji
Potřebovala bych poradit. Mám dceru skoro 1,5 roku, je drobná (80 cm, 10 kg). Proto jsem se chtěla zeptat, co doporučujete na zimu? Kombinézu jsem už jednu koupila ve výprodeji po zimě (je větší), ale chtěla bych buď ještě jednu nebo uvažuju o zimním setu. Jezdíme na hory.
Moc děkuji za reakce a odpovědi.