Komiks Čtyřlístek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
396
10.4.22 17:14

Komiks Čtyřlístek

Krásný nedělní podvečer,
dámy, zakládám novou diskuzi. Dneska jsem měla šanci zhlédnout Čtyřlístek: ve službách krále. Úplně mě to vrátilo do dětství, na první stupeň, kdy jsem tyto komiksy četla. Nostalgie…
Vzpomněla jsem si i na ty hry z této série, kdy se postavy dostávaly do určitých situací, komunikovaly spolu a úkolem hráče bylo tuto situaci vyřešit.
Chtěla jsem se zeptat. Máte rádi komiksy/hry?
Pokud ano, kdo je Vaše oblíbená postava? Mojí je Myšpulín. Nic ho nevyvede z míry, dokáže uvažovat racionálně a logicky. A ty jeho vynálezy…
Děkuji za Vaše příspěvky, budu se na ně těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3795
10.4.22 17:22

Čtyřlístek miluju i ve svých padesáti! Nejvíc miluji Fifinku, je taková obětavá, a ta její urovnávací povaha mne vždycky dostala. Četla jsem všech prvních cca 300 dílů, a vždycky se k nim vracím, když na mne padne deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.22 17:25

Ty mi jdeš do rány :mrgreen: s klukem to čteme a to teda pro tříletý děti z toho nejsem vůbec nadšená :zed: to je samý „vypadněte z kuchyně“, Bobík vše řeší ranou, úloha Fifi taky jak z 19. století… No občas z toho kvetu :mrgreen: nejradši mám asi Pinďu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
10.4.22 17:30

Měla jsem možnost prohlídnout si a přečíst nové čtyřlístky a nic moc, přijde mi, že za mého dětství byly ty příběhy takové lepší. Nejradši jsem vždycky měla asi Pinďu. Taky jsem měla moc ráda Anču a Pepíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
10.4.22 17:39

Mám ráda :) ty nové časopisy mi přijdou už takové horší, než byly za našeho dětství, ale to snad každý časopis, co cenu do ruky mi připadá takový víc odflaknuty (i když možná je to taky, že jako dítě sem byla nadšená ze všeho a měla menší nároky :nevim: ) ale ty filmy se mi líbí :) jinak oblíbenou postavu nemám, líbilo se mi, jak je každý jiný a vzájemně se doplňují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
10.4.22 17:51

Mame doma stara cisla, predplatne na nova, jedeme v tom doma furt, dcera to uplne zboznuje, pujcuju rada v knihovne knihy s pribehy za cely rok, nejsou tam ty jine pribehy, ktere dceru neba.. oblibenou postavu asi nemam, vsichni maji neco divneho :lol:, ale pro me je to nostalgie a dceru to hrozne bavi, takze jsme vsichni spokejeni..film ve sluzbach krale me moc nebavil, ale je jeden starsi, velke dobrodruzstvi ctyrlistku nebo tak nejak a ten je fajn, nebo vecernicek, ale ten ma asi jen 3 dily..no ke 3.narozeninam chce kazdopadne dcera dort se ctyrlistkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
10.4.22 18:23

Čtyřlístek jsem jako malá milovala a nadšeně přečtu i dnes. Ten film novější mě ale celkem zklamal, nebo spíš mi vadila ta všudypřítomná reklama tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
10.4.22 18:27
@lleennttiillkkaa píše:
Měla jsem možnost prohlídnout si a přečíst nové čtyřlístky a nic moc, přijde mi, že za mého dětství byly ty příběhy takové lepší. Nejradši jsem vždycky měla asi Pinďu. Taky jsem měla moc ráda Anču a Pepíka.

Anča a Pepík se mi líbili nejvíc ze všech komixů, co ve Čtyřlístku vycházely. :palec: Dostala jsem od manžela k Vánocům jejich souborné vydání, nejlepší dárek. :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
10.4.22 19:18

Připájím se do diskuse. Čtyřlístek miluji! :srdce: Má tolik let co já! :mrgreen: A také mi, jak už někdo psal, zlepší náladu.

Tip: V ročnících 2003 atd. obsahoval časopis seriál od kreslířky Zdeňky Študlarové o čarodějovi Metlodějovi. Kreslířka byla i autorkou textu, za co ji doslova adoruji. :srdce: Kdo máte rádi komiksy, doporučuji tohle. Pozor, vyšla i kniha o Metlodějovi, ale tam nejsou právě ty nejlepší příběhy.

No a v starých Čtyřlístcích ještě dlouhatánsky super seriál o dinosauru Rexíkovi - často to ale byly příběhy pro starší děti, resp. dospělé (takovou témou se zaobíraly :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
10.4.22 20:14

S bráchou jsme Čtyřlístek milovali (dpolus Rychlími Šípy). Dokonce jsme vytvářeli vlastní příběhy.
Současné příběhy neznám, poslední díl jsem četla před více než 10 lety, ale měli jsme doma i příběhy z 80. a 90. let. Od smrti Ljuby Štíplové už to není ono. Máme i knihy. Hráli jsme PC hry, ty byly úžasný!
Z ostatních příběhů byl dobrej Rexík (od stejného kreslíře), Metloděj a víc si jich asi nevybavím :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
10.4.22 20:27

Musela jsem se podívat na ostatní komiksy.
Už se mi vybavilo, že Anča a Pepík jsou myši (také jsme tento komiks měla ráda).
Dále jsem měla ráda Sedmikráskov, Jáchym a tiskařský šotek (mám ráda historii).
Určitě bych jich našla ještě víc.

Pamatuji si, že Rexík byl jednou v urychlovači častic v CERNu. Nějak mi to utkvělo :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24985
10.4.22 20:45

Taky jsem jako dítě milovala Čtyřlístek, občas mi ho koupila babička a já těch pár vydání syslila jak svátost. Od určité doby se objevily v městské knihovně, to byla paráda. Četla jsem to pořád dokola.
Nejvíc, když jsem byla nemocná. Nejradši jsem měla díl o Lochnesske příšeře u hradu Bezzub. Ta alegorie na Mácháč :mrgreen:
A pak mě tam bavil komix Polda a Olda, kluk a kouzelný trpaslík. Jinak si kupodivu žádné jiné komixy v rámci Čtyřlístku nevybavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
10.4.22 20:57
@AnnieTRoj píše:
Musela jsem se podívat na ostatní komiksy.
Už se mi vybavilo, že Anča a Pepík jsou myši (také jsme tento komiks měla ráda).
Dále jsem měla ráda Sedmikráskov, Jáchym a tiskařský šotek (mám ráda historii).
Určitě bych jich našla ještě víc.Pamatuji si, že Rexík byl jednou v urychlovači častic v CERNu. Nějak mi to utkvělo :D.

Jé Sedmikráskov byl dobrý. Jo a ještě jsem si vzpomněla na Tlamáče a Klofáče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
11.4.22 07:24
@BeaL píše:
Připájím se do diskuse. Čtyřlístek miluji! :srdce: Má tolik let co já! :mrgreen: A také mi, jak už někdo psal, zlepší náladu.

Tip: V ročnících 2003 atd. obsahoval časopis seriál od kreslířky Zdeňky Študlarové o čarodějovi Metlodějovi. Kreslířka byla i autorkou textu, za co ji doslova adoruji. :srdce: Kdo máte rádi komiksy, doporučuji tohle. Pozor, vyšla i kniha o Metlodějovi, ale tam nejsou právě ty nejlepší příběhy.

No a v starých Čtyřlístcích ještě dlouhatánsky super seriál o dinosauru Rexíkovi - často to ale byly příběhy pro starší děti, resp. dospělé (takovou témou se zaobíraly :cert: ).

Jo, Rexík byl taky dobrý, a někdy měly ty příběhy fakt přesah - pamatuju si jeden o volbách (kde Rexík kandidoval do obecního zastupitelstva, všichni ho opěvovali, až se ho na některém předvolebním proslovu někdo zeptal, kdo může za všechny ty potíže, co v městečku máme, načež Rexík řekl, že si za ně můžeme sami - tak ho vypískali a nikam nezvolili) nebo jiný, o jaderné energetice. Jaj, musím je zas na chatě vyhrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová