Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, chtěla bych vás upozornit na podvodníky z portálu bazoš. cz. Nejprve Vám napíší, že mají zájem o zboží a posléze vám ihned zašlou platbu přes odkaz PPL (nebo přes jiného dopravce) a ihned kurýr pro objednávku. JE TO PODVOD. Níže můžete vidět komunikace.
Jsou to šmejdi. Nenechte se napálit..
@arinecka píše:
@Barbora.m1 Na tohle fakt ještě někdo skočí?
Možná se někdo najde 🙄 😂… ale doufám, že ne! zde je odkaz spousta příspěvků:
https://www.penize.cz/…-vase-penize
@Barbora.m1 píše:
Možná se někdo najde 🙄 😂… ale doufám, že ne! zde je odkaz spousta příspěvků:
https://www.penize.cz/…-vase-penize
Já to znám, to je starý fígl už hooodně dlouho. No, asi máš pravdu, vždycky se někdo najde, kdo na to skočí, proto to asi pořád frčí.
@arinecka taky jsi to zkoušela?🤪 😃dělám si srandu.. asi se to zase stalo trendem…jen ať se lidi nenachytají.
@Barbora.m1 píše:
@arinecka taky jsi to zkoušela?🤪 😃dělám si srandu.. asi se to zase stalo trendem…jen ať se lidi nenachytají.
Nene, jsem sice blondýna, ale tak hloupá nejsem ![]()
Hlavně proč nakupovat na bazosi, když mnohem lépe funguje vinted s referencemi.
@ludmilaadamkova píše:
Platba na kartu taková blbost
To není blbost, jenom neznalost místních poměrů, myslím v ČR! ![]()
V zahraničí je často karta základním platebním prostředkem, na kterou se vkládají i převádějí finanční prostředky stejně, jako u nás na účet. O běžném účtu a bankovním převodu přitom nemají ani ponětí, jelikož se mezi lidmi skoro nepoužívá a všechno se děje jenom přes karty. Karta je primární, účet sekundární, když se zruší karta, tak se zruší i účet, s novou kartou se udělá nový účet.
Pokud je někdo zvyklý na podobný systém, tak u nás s tímto podvodem narazí, jelikož u nás to funguje jinak. ![]()
@jege díky za objasnění… Kazdopadne v ČR prostě standartě funguje převod z účtu na účet. Nikomu bych údaje k platební kartě přes Whats up neposílala tady to smrdí podvodem hned od pocatku
Kdyz uz nic jinyho, tak by mi mela kontrolka zablikat, kdyz mi cizi clovek behem dvou zprav zacne z niceho nic tykat.