Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
dámy, zakládám novou diskuzi. Není to tak, že bych svůj problém nějak musela hrotit, nebo že bych byla nějaký hypochondr a nějak se pozorovala… Jenom mi přijde divné, že to trvá bezmála půl roku.
Zhruba před touto dobou jsem ztratila chuť…skoro nic jsem necítila, ani nosem, ani v ústech. Nyní se to lepší, začínám už i trochu cítit, chutě také vnímám. Cítím třeba parfém, když si k němu přičichnu, ale na druhých necítím, že mají nějakou vůni.
Chutě nevnímám tak silně jako předtím. Cítím, že je něco pálivé, hodně slané a docela vnímám i sladké… Ale chutě se změnily. Poslední dobou nemusím vejce, cítím v nich z nevysvětlitelných důvodů nějakou pachuť. Mohou být na jakýkoliv způsob. To samé s cibulí, zvláštní chuť… Věřím, že to je spíš nějaká banalita, která by se dala určitě vyřešit, nebo se to dá časem prostě do pořádku.
Chtěla jsem se jenom zeptat, zda neměl někdo náhodou podobnou zkušenost a zda existuje něco, co bych mohla udělat, aby se to dalo do pořádku.
Děkuji za názory.
Hezký večer.
Covid… stalo se mi to s kávou… chuť byla hořkokyselá a celkově jsem měla chuť takovou utlumenou.
Právě, že jsem covid neměla (testy pokaždé vyšly negativně, ani žádné příznaky nebyly, nic).
@Mia2020 píše:
Právě, že jsem covid neměla (testy pokaždé vyšly negativně, ani žádné příznaky nebyly, nic).
ale měla, jen to test nezachytil, já jsem v ríjnu 2020 také neměla covid a nakazila jsem jím své rodiče, je to hodně nevyzpytatelná nemoc
Po Covidu má mnoho lidí změnu chutí. Já jsem dlouho nemohla některá jídla ani cítit. Jídla mi nechutná. Časem se to zlepší.
@Mia2020 píše:
A byla jsi nějak nemocná? Ty testy se mohly splést a Covid tě navštívil.
@Mia2020 píše:
Antigenni? Ty zrovna spolehlive nejsou. A omikron pry nezachyti dobre ani pcr