Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěl bych se zde všech zeptat, jestli vám přijde normální netřídit odpad takovým způsobem, že když otevřete kontejner na komunální odpad, tak tam uvidíte papírovou tašku ve které jsou pouze naházené PET láhve? Já nevím, kontejnery na tříděný odpad jsou zhruba 30m od těchto na komunální a někdo tam i přesto, co se v oblasti odpadů dnes děje toto hodí. Co si o tom myslíte?
@honzaj2 píše:
Dobrý den, chtěl bych se zde všech zeptat, jestli vám přijde normální netřídit odpad takovým způsobem, že když otevřete kontejner na komunální odpad, tak tam uvidíte papírovou tašku ve které jsou pouze naházené PET láhve? Já nevím, kontejnery na tříděný odpad jsou zhruba 30m od těchto na komunální a někdo tam i přesto, co se v oblasti odpadů dnes děje toto hodí. Co si o tom myslíte?
myslím, že bys neměl šmírovat v popelnicích, ale starat se o sebe
@honzaj2 píše:že jsou mastné a ten, kdo je vyhazoval, je uvědomělý?
@honzaj2 píše:
My třídíme, protože si myslíme, že to je správná věc a má to význam, ale co dělají ostatní, tím se fakt zabývat nehodlám. Ničemu by to nepomohlo, jen by to člověka nervovalo, takže to neřeším ani se o to nezajímám, co kdo hází do popelnic a ani v popelnicích nesmiruju.
@Elishka1 píše: že jsou mastné a ten, kdo je vyhazoval, je uvědomělý?
Plastové láhve od minerálek jsou mastné?
Nijak extra se ve světě třídění neorientuju, ale myslím si, že zrovna tyto láhve do kontejneru na plasty patří.
@Matt 02 píše:
My třídíme, protože si myslíme, že to je správná věc a má to význam, ale co dělají ostatní, tím se fakt zabývat nehodlám. Ničemu by to nepomohlo, jen by to člověka nervovalo, takže to neřeším ani se o to nezajímám, co kdo hází do popelnic a ani v popelnicích nesmiruju.
Děkuji za příspěvek, máte pravdu. Budu se snažit to mít tak taky, bylo to chvilkový moment naštvání.
@honzaj2 píše:
myslím si, že je podivuhodné se kvůli takové pi. ovině se přihlásit na web, který se jmenuje e-mimino a napsat rozhořčený příspěvek
žádný jiný problém v životě jsi doposud neměl?
U nás to funguje, že dostaneme velké průhledné pytle od sběrného dvora. Máme tabulku vyvážení popelnic a svozu plastu. Takže střádám plasty do pytle. Někdy máme dva, někdy jeden a někdy víc pytlů. A v den svozu dáme všichni před svůj dům ty plné a svázané pytle, které jsou určené na plasty. Oni to naberou na multikáru a odvezou. Zas nám dají příděl prázdných pytlů. Myslím si, že to lidi dodržují. Nevím, jestli máme v obci i kontejnery na plast. Protože je nevyhledáváme, když to dáváme doma do pytle.
Že rodiče poslali dítko s plastem a tyhle popelnice byly blíž?
Na třídící lince odpadky ještě třídí… Taška s petkama tedy není takový průšvih
a do pekla se za to nechodí
@honzaj2 píše:
Myslím si, že spousta lidí jsou dobytci ![]()
A je dobré se nad to povznést…
Mně i vadí, že někteří hážou odpadky po lese, nesbírají hov.na po svých čoklech, někteří flusají na chodníku atd. a nenadělám nic, člověk to nesmí tak prožívat ![]()
@vokishka píše:
myslím, že bys neměl šmírovat v popelnicích, ale starat se o sebe
Šmírovat? Když jde vyhodit odpadky, otevře popelnici / kontejner a uvidí tam tašku s PET lahvemi, tak je to šmírování?
Já si o tom myslím, že někteří lidi jsou pohodlní a je jim smysl třídění jedno.
Ale v tomto případě nechápu, proč ty petky sbírali zvlášť do tašky ( ještě k tomu papírové) a pak vše hodili do směsného odpadu.
@honzaj2 píše:
Plastové láhve od minerálek jsou mastné?
Nijak extra se ve světě třídění neorientuju, ale myslím si, že zrovna tyto láhve do kontejneru na plasty patří.
Tys je nějak blíž zkoumal? Jinak mastné do plastu nepatří, stejně jako třeba mastné krabice od pizzy nepatří do papíru - nad čímž se taky mnozí osklibaji, kdyz tam nejsou, a chybne
Vídám i sklo naházený do směsnýho.
A teď s rozšířením hnědých popelnic fakt stačí jeden de.bil, který tam něco švihne, protože je to nejblíž, a roztříděný bioodpad třiceti dalších lidí jede na smeťák.
Štve mě to. To je tak asi všechno. Občas něco sama přenesu. Ale do konfrontace s nikým jsem kvůli tomu zatím nešla, tohle stejně nemá cenu.
@MamculeVerca píše:
Na třídící lince odpadky ještě třídí… Taška s petkama tedy není takový průšviha do pekla se za to nechodí
Na jaké třídící lince?
Odpad z obyč. kontejnerů se vozí na skládku, na žádnou třídící linku nejde.