Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
my taky skladujemeaž vyveze obec obecní a štveme mě to protože nikde není napsáno kdy vyváží takže manžel když jede z práce a vidí že vyvezli volá připrav pytle a na otočku odváží a to už tam stojí půlka vsi
ale tady se odpovědi nedočkáš neřeší, nezajímá
Na podzim jsou volby, můžete zvolit lepší zastupitelstvo. U nás nikdo nejezdí sbírat vytřídený odpad, 1× za 14dni jedna popelnice. Pytle na tříděný odpad se u starostky musí žebrat, tvrdí, že to lidi používají na vlastní smesne odpady. ![]()
Je tu jedna stará babi, která pravidelně chodí vybírat, mačkat a třídit plasty a papir… Trochu ji hráblo.
@lucad77 píše:
To neznám. Ale nemusí do toho být nějaký speciální čistý olej, ne ten použitý z pečení s všelijakým přidruženým bordelem?
Klidně pouzity, jen to chce prolit pres cednik, aby se odchytily vetsi kousky. A jde pouzit i vyjety z auta, zas jen odfiltrovat největší bordel. Tedy do tech klasickych starych, pak delaji jeste moderní a tam netusim, neznam nikoho, kdo by je mel.
@Limi123 píše:
A jaký je z ní třeba smažák s domácími hranolkami?
upřímně smažák netuším to jsem nezkoušeli ani nás to nenapadlo zkoušeli jsem řízek a to dobrý nebylo bylo to vysušený ten prostě chce ten olej domácí hranolky nám chutnají, ale jsou opravdu jiný není tam ten olej našim to třeba nechutná protože jim chybí chutově ten ojej. Manžel smažený klasicky nesmí takže my jsme zvyklý nesmažit nám to nevadí a olej a mastnota nám nechybí ale kdo je zvyklý tak tu změnu pozná a někomu to nevyhovuje ![]()
@milami píše:
To mohl. Tak hodím do jiného žlutého o kus dál nebo počkám pár dnů na vyvezení.
Přece třídím z nějakého důvodu a ne proto, abych pak všechno švihla do směsného. Když bude plný kontejner na směsný odpad, tak taky vše nehodím do skla jen proto, že tam se to vejde.
Ale je fakt, že každý to tak nemá.
Třeba když spěchám do práce, a ve tříděném je plno, tak to taky dám do směsi. Za ty roky se mi to teda stalo asi 2×
Prostě nejsem pokaždé Mirek Dušín. Já se teda snažím omezit spíš spotřebu a konzum, prostě si nemyslím, že se to vyřeší tříděním. Obchody by musely přistoupit na změnu a nebalit všechno do plastu.
@Simusska10 píše:??? My rovnou do popelnice (na dvorku). Plech do staré tašky a ten vynášíme do popelnice. Olej do petky (chtějí to tak) a při svozu stavíme na popelnice, popeláři na to mají na autě nádobu. A oblečení zabalím do pytle podle návodu.
Do čeho odpad třídítě?
@Simusska10 Koupila jsem normálně nerezový koš na tříděný odpad ![]()
@Tynushka31 A máš ho normálně v kuse, že je uvnitř rozdělený nebo máš koše vedle sebe? Nedaří se mi najít koš, který by se mi líbil na ten tříděný odpad :/ nechci nic plastového …
Mám normálně jeden koš, který je uvnitř rozdělený na dva boxy, kam se háže papír a plast
koukni na dokose.cz jestli ho ještě mají